/
  • “Het beste van Kenia”: Reisprogramma

  • Dag 1 Amsterdam – Nairobi

   Afhankelijk van uw vlucht arriveert u in de loop van de dag in Kenia. Na aankomst op het internationale vliegveld van Nairobi zijn er diverse mogelijkheden om geld te pinnen. Lokale valuta vanuit Nederland meenemen is dus niet perse noodzakelijk. Nadat u geld heeft opgenomen ontmoet u uw gids/chauffeur en volgt een korte transfer naar het Jacaranda Hotel in Nairobi. Nadat u bent ingecheckt worden uw koffers naar de kamer gebracht en is het tijd voor een heerlijk welkomstdrankje en de kennismaking met de groep en de Nederlandse reisbegeleider. Tijdens de safaribriefing zullen de lokale vertegenwoordiger en de reisbegeleider uitleg geven over het programma en verloop van de safari. Daarna volgt de eerste overnachting in het Jacaranda Hotel.

   Dag 2 Nairobi – Masai Mara Game Reserve
   Na het eerste ontbijt vertrekken we voor de afwisselende rit naar Kenia’s bekendste park,  de uitgestrekte savannen van Masai Mara, het land van de big five! Nadat we de drukke stad Nairobi achter ons laten  maken we onderweg al kennis met de veelzijdigheid van Kenia, haar gezellige kleurrijke dorpjes, prachtige plantages en mooie uitzichtpunten over het Great Rift Valley. Het laatste stuk naar de Mara is een avontuur op zich, een hobbelige weg geeft aan dat we steeds dichterbij komen en al snel zullen we de uitgestrekte vlaktes voor ons zien. Eenmaal aangekomen in de Masai Mara wanen we ons in een waar paradijs, een prachtig natuurgebied met veel, soms heel veel dieren! Al wildspeurend rijdt u langzaam richting uw verblijfslocatie, het prachtige Aruba Mara Talek Camp. Het safarikamp heeft comfortabele tenten met eigen veranda en badkamer. De tenten hebben een warme Afrikaanse stijl en direct rondom het kamp is veel wild te vinden. Na de lunch kunt u het terrein verkennen en genieten van de natuur en wellicht een korte gamedrive in de directe omgeving. Tegen de tijd dat de zon langzaam ondergaat is het tijd om terug te keren richting de lodge, om samen met een lekker drankje te genieten van de zonsondergang. Hierna volgt het diner en uw eerste ‘Afrikaanse’ overnachting in het Aruba Mara Talek Camp.  

   Dag 3 Masai Mara – op zoek naar de Big Five!
   Vandaag staan er twee volle dagen wildspeuren op het programma. Een perfecte safari dag begint met een goed (vroeg) ontbijt waarna u op pad gaat samen met uw gids. U krijgt heerlijke picknick lunches mee, zodat u de gehele dag kunt genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. De gamedrives brengen u door de heuvels met uitgestrekte savannen en diepe, met water gevulde kloven. Het aanwezige water is een voornaamste reden waarom het wild hier zo graag verblijft. In de Masai Mara heeft u de beste kans op de ‘Big Five’ buffel-leeuw-luipaard-olifant en neushoorn. Bij goed speurwerk van uw gids, de juiste periode en wat geluk ziet u de kuddes van de grote trek van duizenden gnoes en zebra’s die in een bepaalde tijd van het jaar in de Masai Mara leven. De ‘migration’ ,zoals de grote de trek van duizenden gnoes en zebra’s officieel tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia, ook wel wordt genoemd, is een ervaring voor het leven. Uiteraard heeft in u in de Masai Mara, ongeacht de periode en ongeacht de positie van de migration, altijd kans op het zien van de “Big Five”. Aan het einde van de dag, wanneer de zon langzaam ondergaat is het tijd om terug te keren in het kamp en na te genieten van een dag vol avonturen. Diner en overnachtingen in het Aruba Mara Talek Camp. 

   Dag 4 Masai Mara – Loita Hills

   Op deze laatste dag in de Masai Mara gaat u na het ontbijt met picknicklunches op pad om nog zoveel mogelijk tijd in dit uitgestrekte gebied door te brengen. Na de lunch gaat u het park uit en rijdt u richting Loita Hills. Deze prachtige plek wordt sinds de 19e eeuw bewoond door het echte Masai volk waar u deze dag nader kennis mee zal maken. U verblijft namelijk de komende twee nachten in het Olkorai Camp, waar de Masai van het nabij gelegen lokale dorp u zullen verwelkomen. U verblijft midden in de bush in een eenvoudige maar comfortabele safari tent met eigen buiten douche. Vanaf het kamp heeft u een subliem uitzicht over het Great Rift Valley Escarpment en lopen de wilde dieren gewoon in het kamp rond, iets waar u zeker van gaat genieten. Na een lange maar indrukwekkende dag kunt u zich opmaken voor de overnachting bij Olkoroi Camp. 

   Dag 5 Loita Hills 

   Na het ontbijt gaat u een trekking maken onder de begeleiding van één van de Masai. Tijdens deze trekking kunt u dieren tegenkomen als giraffels, gnoes, zebra’s en vele verschillende soorten vogels. In de middag kunt u nog even ontspannen bij het kamp voordat u zich kunt opmaken voor een bezoek aan een Masai dorpje, u kunt hier zowel per fiets als te voet naar toe. Hier maakt u nader kennis met de lokale gebruiken en tradities van dit bijzondere volk. Diner en overnachting bij Olkoroi Camp.

   Dag 6 Loita Hills - Lake Naivasha 

   Na een vroeg ontbijt verlaat u al gamedrivend dit gebied. Wellicht spot u nog een van de katachtige, die u nog niet gezien heeft. Om onderweg zo lang mogelijk van dit prachtige gebied te genieten, en dus de kans op het zien van de dieren te vergroten zal de lunch in de vorm van een picknick zijn. Na de lunch vervolgt u de reis richting Lake Naivasha waar u in de loop van de middag aan zult komen bij de Naivasha Kongoni Lodge. Deze lodge heeft een prachtige tuin, grenzend aan het meer. Vanaf uw terras of balkon ziet u het komen en gaan van (ongevaarlijk) wild in de tuin, zoals giraffen, zebra’s en de waterbok. Na aankomst is er even tijd om te relaxen en bij te komen van de hobbelige reis vanuit de Mara. Aan het einde van de middag, wanneer de zon iets gezakt is, gaat u per boot het enorme meer verkennen. Lake Naivasha is met name bekend vanwege de fascinerende flora en fauna, de vele nijlpaarden. Daarnaast ziet u met een beetje geluk vele (water) vogels waaronder de Afrikaanse visarend. Na terugkomst in de lodge kunt u genieten van een heerlijk diner. Misschien spot u tijdens de wandeling terug naar uw kamer (onder begeleiding ) de nijlpaarden die vanuit het meer aan land komen om te grazen in het uitgestrekte grasveld! Overnachting in de Naivasha Kongoni Lodge

   Dag 7 Lake Naivasha (dagtocht Lake Nakuru)
   Deze dag heeft u een dagtocht naar het Nakuru National Park. Een bijzonder park met acaciabossen, afgewisseld door grasvlakten en een rijk wildlife: impala’s, buffels, waterbokken, Rotschildgiraffen. Misschien ziet u de zeldzame Colobus-monkey (franje-aap). Tijdens een gamedrive rondom het meer spot u met een beetje geluk de witte en zwarte neushoorn, die hier een speciale bescherming krijgen. Buiten zebra’s en antilopen staat speuren naar de ‘Big Cats’, leeuwen en luipaarden, bovenaan uw wensenlijst. Rond het middaguur geniet u van een picknick lunch op een mooie plek binnen het park waarna u vervolgens verder op zoek gaat naar de vele dieren die hier voorkomen. Als afsluiting van deze avontuurlijk dag brengt u een bezoek aan de Baboon Cliff met uitzicht op het meer. Daarna volgt de korte rit terug naar Naivasha. Diner en overnachting in de Naivasha Kongoni Lodge.

   Dag 8 Naivasha - Hell’s Gate National Park

   Na het ontbijt vertrekt u voor een actieve ochtend naar het Hell’s Gate National Park. Hier kunt u wandelen of fietsen over de vlaktes van dit mooie natuurgebied met fascinerende vergezichten. U begeeft zich tussen de zebra’s, antilopen en ander (ongevaarlijk) wild. De gids en safaribusje volgen op gepaste afstand. De echte fanatieke wandelaars kunnen aan het einde van de vallei, bij de Central Tower, onder begeleiding van een lokale ranger in de Njorowa kloof. U wandelt over een smal pad, tussen de stijloprijzende rotswanden naar de hete bronnen *goede schoenen meenemen. Rond lunchtijd brengt de gids u terug naar de Naivasha Kongoni lodge waar u in de middag vrij bent om te doen waar u zin in heeft. Maak een leuke wandeling naar Lake Oloiden en geniet van de zonsondergang. Diner en overnachting in de Naivasha Kongoni Lodge.

   Dag 9 Naivasha – Amboseli National Park

   Vroeg op voor de langste reisdag van uw reis. Een wederom mooie afwisselende route brengt u o.a. langs de escarpment van de great rift valley en daarna rijdt u via Nairobi richting het Amboseli National Park. Onderweg geniet u van de prachtige omgeving en rond lunchtijd (late lunch) komt u aan in het Kibo Safari Camp. Dit tentenkamp ligt net iets buiten het Amboseli National Park met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. De ruime tenten hebben een eigen badkamer en een fijne veranda. Nadat u genoten heeft van de lunch volgt bij voldoende tijd een eerste  kennismaking met het wild rondom Lake Amboseli, een moeras dat dagelijks vele dieren trekt. Bij helder weer heeft u kans op een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van Afrika’s hoogste berg, de 6000 meter hoge Kilimanjaro. Diner en overnachting Kibo Safari Camp  

   Dag 10 Amboseli National Park
   Misschien heeft u bij het ochtend gloren al een mooie foto kunnen maken van de imposante toppen van de Kilimanjaro. Na een heerlijk ontbijt gaat u op safari in het Amboseli National Park. Tijdens de ochtend en middag gamedrives (wildspeuren) kunt u genieten van de grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun ‘badritueel’. Een indrukwekkende ervaring die u zeker gaat boeien. Het park biedt een veelheid aan wild, zoals de waterbokken, antilopen, buffels, struisvogels, gnoes en zebra’s. Ook het landschap is bijzonder door de vele groengekleurde moerassen afgewisseld door droge savanne vlaktes. Door het altijd aanwezige water treft u vele exotische watervogels, pelikanen en visarenden aan, een ideale plek voor de vogelliefhebbers. Tussen de gamedrives door kunt u genieten van deze mooie locatie of een frisse duik nemen in het zwembad. Maaltijden en overnachting Kibo Safari Camp

   Dag 11 Amboseli – Tsavo East
   Na een heerlijk ontbijt is het tijd om het Amboseli National Park achter u te laten en wellicht nog een laatste foto te maken van de prachtige Kilimanjaro, voor u op weg gaat richting Tsavo East Nationaal park. Onderweg passeert u veel dorpjes en kleurrijke marktjes waar maïs, tomaten en bananen worden verkocht. Door de vruchtbare grond en het water van de Kilimanjaro ziet u in deze omgeving veel landbouw. Rond het middaguur arriveert u in de Voi Wildlife lodge. De lodge grenst aan het Tsavo National Park en heeft sublieme vergezichten. Uitkijkend over een drinkwaterplaats ziet u het vele wild komen en gaan, met name de olifanten laten zich geregeld zien, maar met een beetje geluk ook leeuwen, buffels en soms zelfs andere katachtige. Een bijzondere ervaring dus waar u heerlijk van kunt genieten omdat de middag ter vrije besteding is. Tip, neem een heerlijk boek mee en neem plaats op het uitzichtpunt van de lodge. Wie weet komt u weinig aan lezen toe! De lunch wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant vanwaar u een goed zicht heeft over de waterpoel. De middag kunt u zelf indelen waarbij misschien een frisse duik in het zwembad ook een mogelijke optie zou kunnen zijn! Diner en overnachting Voi Wildlife Lodge 

   Dag 12  Tsavo East National Park
   Vandaag gaat u het grootste wildpark van Kenia ontdekken, het Tsavo National Park. Dit park heeft een grote verscheidenheid; van moerasgebied, natuurlijke waterbronnen tot enorme lava rotsformaties.  Uw gids gaat tegen lunchtijd op zoek naar een mooie en geschikte plek om te genieten van een picknick lunch, waarna u in de middag weer verder op pad gaat in dit immense park. Regelmatig ziet u grote kuddes olifanten uw pad kruisen waarbij hun rode kleur (door de rode aarde) direct opvalt. Wellicht met goed speurwerk van de gids ziet u nog een van de katachtige, zoals de leeuw, luipaard of  misschien de cheeta. Divers antiloopsoorten zoals het hartebeest, de kleine koedoe, de Grant’s gazelle en de Gerenuk  zullen uw aandacht trekken. Aan het eind van de middag verlaat u het park en keert u terug naar de lodge. Met een drankje op het terras kunt u genieten van het vele wild dat zich bij de drinkpoel laat zien. Diner en overnachting Voi Wildlife Lodge.

   Dag 13 t/m 16 Tsavo East National Park – Watamu

   Na een ontspannen ontbijt is het tijd richting de Indische Oceaankust te rijden. Onderweg ziet u het landschap steeds groener worden met veel sisalplantages, papaya en mango bomen en uiteindelijk zal de vegetatie veranderen in palmbomen en dichtbegroeid stuikgewas. U passeert kleurrijke dorpjes waar veel uitbundige kindertjes u zwaaiend gedag zeggen! In de loop van de middag arriveert u in het Sun Palm Beach resort. Degene die deze safari willen afsluiten met een heerlijk strandverblijf verblijven de komende 3 nachten op basis van all inclusive. Het resort is mooi gelegen aan een prachtig wit palmenstrand in het leuke, gezellige Watamu. Het resort biedt diverse faciliteiten voor een aangenaam verblijf en daarnaast kunt u vanuit deze accommodatie heerlijke wandelingen en leuke uitstapjes maken. Degene die niet kiezen voor een strandverblijf worden door de gids/chauffeur gebracht naar het vliegveld van Mombasa voor een vlucht terug naar Amsterdam/Brussel.

   We hebben tijdens uw verblijf aan het strand zo min mogelijk activiteiten voor u ingepland zodat u heerlijk ontspannen kunt bijkomen van een mooie safari. Indien gewenst kunnen we u adviseren wat er zoal te doen is in/rondom Watamu. Ook als u een avond buiten het resort wenst te eten zijn er diverse leuke restaurantjes mogelijk.

   Dag 17 Watamu - Mombasa – Nairobi – Amsterdam/ Brussel
   Zoals met alle mooie dingen is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Vandaag staat in het teken van de terugreis. Afhankelijk van de terugvlucht volgt uw transfer naar het vliegveld (ca 2 uur) . U verlaat Kenia die dag met een schat aan ervaringen, indrukken en mooie belevenissen.

   Dag 18 aankomst Amsterdam/ Brussel
   Afhankelijk van uw terugvlucht arriveert u in de loop van deze dag terug in Nederland / België.

   >> Bekijk hier de accommodaties