/
  • "Fascinerend Uganda": Reisprogramma

  • Dag 1 Entebbe - Kampala (60min.)
   Na aankomst in Entebbe volgen de douane formaliteiten, waarna de gids/chauffeur u zal verwelkomen. Wij adviseren u op de luchthaven geld te wisselen of te pinnen zodat u voldoende Uganda shillings heeft. Hierna volgt een transfer van ca. 60 minuten naar uw hotel. Nadat u bent geïnstalleerd volgt er een safaribriefing voor de volgende dag, waarna een overnachting op basis van logies en ontbijt in Papyrus Guest House. 

   Dag 2 Kampala - Kibale NP (ca.6 uur )
   Na het ontbijt staat uw gids klaar voor een eerste prachtige rit landinwaarts. U gaat op weg naar Fort Portal en passeert onderweg een prachtig landschap, aankomst op tijd voor de lunch. Bij voldoende tijd zal de lunch in de volgende lodge plaatsvinden of gaat u heerlijk lunchen in dit levendige stadje. Nadat u bent ingecheckt in de lodge kunt u genieten van deze prachtige omgeving. Eventueel is er een mogelijkheid om samen met een lokale gids een korte wandeling rondom de lodge te maken (niet standaard inbegrepen). Diner en overnachting Kibale Forest Camp. 

   Dag 3 Kibale National Park
   Vroeg op! Vandaag staat er een chimpansees tracking op de planning! U gaat vandaag na een vroeg ontbijt op pad naar het Kibale Forest National Park, waar de grootste verscheidenheid en de hoogste concentratie van primaten in Oost-Afrika is vertegenwoordigd. De meest bekende van de 13 soorten is de chimpansee, een van de primaten die qua gedrag alsmede ook DNA profiel het dichtst bij de mens staat. Het is ook het gebied van vele andere (soms zeldzame) soorten, zoals de I'Hoest, de zwarte/witte en de rode Colobus, Blue monkey, Grey cheeked mangabey, Red tailed monkey, Olive baviaan en anderen. De duur van de chimpansee tracking is afhankelijk van en wordt mede bepaald door de locatie van de chimps op dat moment. Voor de zekerheid adviseren wij om een picknick lunch mee te nemen. Na afloop van uw spectaculaire tracking, waarbij u zult merken dat chimps over het algemeen zeer bewegelijk zullen zijn (goede conditie is dus wel een vereiste), keert u terug richting de lodge. Afhankelijk van de tijd en uw eigen energie is het mogelijk om nog een mooie wandeling naar een nabij gelegen dorp te maken. Hier kunt u samen met een lokale gids (niet standaard inbegrepen i.v.m. de tracking in de ochtend) de lokale gemeenschap bezoeken die grotendeels afhankelijk zijn van het nabij gelegen Kibale Forest National Park. Aan het einde van een indrukwekkende en memorabele dag keert u terug naar de lodge om te genieten van een heerlijk drankje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. Diner & overnachting in Kibale Forest Camp. 

   * Het is mogelijk dat de chimptracking op verzoek van de lokale rangers en omwille van de dieren, de afstand en/of andere factoren niet in de ochtend maar in de middag plaats zal vinden. Uw gids brengt u de dag voor uw tracking op de hoogte van het tijdstip dat u gaat vertrekken. Eventueel is het ook mogelijk om een tracking van een hele dag te maken. Voor mensen met een goede conditie raden we dit zelfs aan! Op deze manier kunt u namelijk de gehele dag genieten van deze bijzondere dieren en ziet u ook goed het verschil tussen de verschillende dagdelen en de daarbij horende activiteiten. Meerkosten ca. € 70,00 per persoon (afhankelijk van de wisselkoers). Wij raden aan om dit vooraf reeds te reserveren.

   Dag 4 Kibale - Queen Elizabeth N.P. (ca. 4 uur )
   Na uw ontbijt vertrekt u aansluitend richting Queen Elizabeth National Park, waarbij u het mystieke Rwenzori gebergte zult volgen. Wanneer u door het wildpark rijdt heeft u goede kans om olifanten, buffels, bushbucks, de Uganda Kob, antilopen en wrattenzwijnen te spotten. Tegen lunchtijd komen we aan in Kasenyi Safari Camp, een prachtige lodge met uitzicht over een klein zoutmeer. De lodge is ruim opgezet en de dieren lopen er vrij in en uit. Met name ‘s avonds wanneer het donker is zullen de nijlpaarden rondom de safari tenten grazen. Na de lunch kunt u even heerlijk genieten van deze prachtige omgeving om vervolgens tegen 16.00 uur de omgeving te gaan verkennen, op zoek naar de vele wilde dieren die in dit gebied leven. Tegen zonsondergang weer terug naar de lodge voor het diner en overnachting in Kasenyi Safari Camp.

   Dag 5 Queen Elizabeth National Park
   Na een vroeg ontbijt start deze dag met een gamedrive, de ochtend is de beste tijd voor het spotten van de ‘big Cats’ de leeuw en luipaard, in actie. Daarnaast zult u ook op zoek gaan naar de vele andere dieren. Het wild blijft u verrassen. Aan het einde van de ochtend keert u weer terug in de lodge voor een heerlijke lunch ter plaatse (desgewenst is een picknick lunch in het park in overleg met de gids mogelijk). Na de lunch is het tijd om even te relaxen en vervolgens staat er later op de middag een boottocht op het Kazinga Channel op de planning. Dit is een 42km lang kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De boottrip gaat door een gebied met misschien wel de hoogste concentratie nijlpaarden van Uganda (op veilige afstand). Het biedt een uitstekend platform voor fotografie, om vogels en het rijke wildlife te observeren. Met meer dan 550 resident soorten vogels kan men dit een paradijs noemen voor de vogelaars Na afloop van de boottocht al gamedrivend weer terug richting de lodge voor het diner en overnachting in Kasenyi Safari Camp.

   Dag 6 Queen Elizabeth – Ishasha gedeelte
   Na een rustig ontbijt is het tijd om al gamedrivend richting het zuiden van Queen Elisabeth te reizen. Onderweg zult u het landschap zien veranderen. Het meest noordelijke gedeelte zijn de open savanne vlaktes die al snel overgaan in het tropische regenwoud van het centrale gedeelte van het park. Onderweg spot u met een beetje geluk een van de vele primaten soorten die in dit gedeelte van Queen Elizabeth leven. Zelfs het zien van Chimpansees is een mogelijkheid, al is de kans heel klein. Tegen lunchtijd zult u arriveren in het zuidelijke gedeelte van het park, wat een mooie combinatie is tussen open vlaktes en de bijzondere bush gedeeltes waar de boomklimmende leeuwen leven. Nadat u bent ingecheckt in de Ishasha Jungle Lodge en genoten heeft van de lunch, gaat u op zoek naar deze beroemde leeuwen. Naast het zoeken van de boomklimmende leeuwen zal de gids ook op zoek gaan naar Topi’s, die nergens anders in Uganda leven. Verder zijn er nog talloze andere diersoorten die in dit gebied leven. Tip: vraag uw gids zeker ook naar de zeer bekende Hyena schuilplaats(een “den”) uit te kijken, deze ligt vlakbij de ingang van het park en is vrijwel altijd bewoond door een hyena familie met kleintjes. Tegen zonsondergang terug naar de lodge voor een heerlijk diner en overnachting op deze bijzondere locatie. Een leuke en gezellige lodge in een jungle achtige omgeving. U overnacht in keurig ingerichte cottages op houten vlonders. Diner en overnachting in de Ishasha Jungle lodge.

   Dag 7 Queen Elizabeth Nat. Park - Bwindi Impenetrable National Park (+ 2 tot 5 uur)
   Na ontbijt start de dag met een korte ochtend gamedrive waarna in de loop van de ochtend de reis wordt vervolgd naar het Bwindi Impenetrable Forest. U rijdt door het ‘Zwitserland van Afrika’ een berggebied dat bekend staat als de Kigezi Highlands met zijn terrasvormige heuvels en kronkelende wegen, naar het Bwindi Impenetrable National Park. Met de vulkanische activiteiten in dit gebied, is het landschap met haar grillige bergmassieven van een adembenemende schoonheid. U arriveert op tijd voor diner en overnachting in één van de basiskampen waar vandaan u de volgende ochtend op Gorilla tracking gaat! De exacte locatie en basiskamp waar u gaat verblijven is vooraf niet bekend. Dit krijgen we kort voor vertrek van de lokale wildlife autoriteiten te horen. Deze basiskampen zijn eenvoudig maar hebben een uitstekende ligging ten opzichte van het startpunt van uw gorilla tracking. Verder liggen deze kampen in en rondom Bwindi en hebben ze nagenoeg allemaal een fantastisch uitzicht over de mooie groene hellingen. Alle maaltijden tijdens uw verblijf in Bwindi zijn inbegrepen.

   Dag 8 Bwindi Impenetrable National Park
   Na een vroeg ontbijt gaat u naar het startpunt om te beginnen aan uw Gorilla Trekking in het Bwindi Impenetrable Forest. Na een uitgebreide uitleg, waarbij u tal van instructies krijgt, volgt ongetwijfeld de meest onvergetelijke ervaring van de gehele reis! Vergeet niet om uw regenkleding, lunchpakket en veel water mee te nemen. De tracking voert u over de prachtig begroeide, soms ietwat steile, heuvels van het Bwindi regenwoud. Zodra de gorilla’s gevonden zijn, zult u ongeveer een uur met deze prachtige dieren doorbrengen. U heeft dus tijd genoeg voor het maken van de mooiste foto’s (let er vooral op om uw flits uit te zetten). Nadat u een uur lang heeft kunnen genieten keert u terug richting het startpunt van uw tracking. Afhankelijk van uw vermoeidheid, want het kan een zware tocht zijn, en de tijd dat u terugkomt, bestaat de mogelijkheid na een korte rustpauze mee te gaan op een door een gids begeleide wandeling naar de Pygmeeën. Hier kunt u zien hoe ze van oudsher volgens traditie in de grotten leefden. Ook kunt u kennis maken met de lokale bevolking en de manier waarop zij leven van de landbouw of het kweken van lokale kruiden en specerijen. Deze gebruiken zij bij de behandeling van verschillende ziekten. Mogelijk wordt er ook een culturele dans georganiseerd. Voor deze excursie worden geen kosten in rekening gebracht, maar men verwacht wel een kleine (lokale) bijdrage van ca. 10 – 25 USD per persoon voor de gemeenschap. Uiteraard kunt u na afloop van uw tracking er ook voor kiezen om deze excursie de volgende dag te doen en deze dag verder te gebruiken om heerlijk te relaxen in het kamp en na te genieten van de bijzondere ervaring met de gorilla’s! Overnachting in één van de basiskampen in Bwindi op basis van vol pensioen.

   Dag 9 Bwindi  – Lake Mburo (ca. 4 a 5 uur)

   Vandaag staat Lake Mburo op het programma. Een mooi gebied bekend als zeer vogelrijk en vanwege de vele luipaarden die hier leven. Voor uw verblijf hebben we gekozen voor een overnachting in de Rwakobo Rock lodge, een fijne lodge gelegen midden in de natuur.  Vanuit uw comfortabele en leuk ingerichte kamer hoort u de vele geluiden van de Afrikaanse bush. Nadat u bent ingecheckt volgt een heerlijke  lunch en aansluitend het middagprogramma dat u zelf naar wens kunt invullen. U kunt kiezen om op gamedrive te gaan of u maakt een boottocht op het meer (gelieve uw keuze vooraf aan te geven). Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge om uzelf op te frissen en aansluitend te genieten van een heerlijk diner. ’s Avonds, na het diner  gaat u tijdens een avond gamedrive op zoek naar de vele dieren die voornamelijk in het donker tot leven komen, waaronder het luipaard! Na een spannende rit keert u terug naar de lodge voor overnachting in de Rwakobo Rock lodge

   Dag 10 Lake Mburo – Kampala – Amsterdam

   Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid voor het maken van een allerlaatste gamedrive, of een prachtige wandeling door het park. Op deze manier heeft u nog één keer de mogelijkheid om tijdens deze bijzondere reis oog in oog te staan met het vele wild. Na het ochtendprogramma gaat u op weg richting uw laatste bestemming van deze reis, Entebbe. Onderweg maakt u nog een stop op de Evenaar voor een leuk fotomoment en voor een eventuele lunch (kan in overleg met de gids ook elders). Na deze stop gaat de reis verder en arriveert u aan het einde van de middag in Entebbe. Afhankelijk van uw terugvlucht is het mogelijk om nog een dagkamer te reserveren (niet standaard inbegrepen) zodat u de mogelijkheid heeft om nog even op te frissen. Aansluitend volgt er een transfer naar het vliegveld waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur. Daarna zit het safari gedeelte in Uganda erop en vliegt u door naar uw volgende (strand)bestemming of terug naar Nederland. (diner op deze laatste dag is niet standaard inbegrepen i.v.m. uw eventuele terugvlucht).

   Dag 11 Amsterdam
   Afhankelijk van uw terugvlucht arriveert u in de loop van deze dag in Amsterdam.