Caprivi

Namibië
Botswana
Zambia

Mogelijke activiteiten:


Caprivi

De Caprivi is de meest noordoostelijke regio van Namibië. Ingeklemd tussen Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe heeft deze streek een heel ander uiterlijk dan het grootste deel van Namibië. Hier vindt u geen droge woestenij, maar een (vaak groen) deltagebied dat met water wordt gevoed vanuit Angola via de Kavango Rivier op weg naar de Okavango Delta in Botswana. De regenval tussen november en maart ligt normaliter twee keer hoger (circa 500 – 600 mm) dan in het droge zuiden. De 30 km brede strook land tussen Angola en Botswana wordt de Capristrook genoemd en hoort bij Namibië.

De mooiste safari’s vinden in dit deel van de Caprivi plaats op de Chobe Rivier waar – vooral in het droge seizoen – talloze dieren naar het water komen om te drinken.  Met al dit water biedt het een goede omgeving voor veel wild. U zult hier allerlei grazers treffen als zebra, gnoe, kudu en andere antilopesoorten. Ook olifanten, nijlpaarden en krokodillen komen veel voor. Op leeuw en luipaard heeft u zeker kans, maar worden minder vaak gezien dan aan de Botswaanse kant van deze rivieren.

De beste tijd voor wild in de Caprivi ligt vanaf april tot en met oktober. Ook tijdens de regenmaanden zult u nog altijd veel wild treffen, evenals ongelofelijk veel vogels.

Het Living Museum of the Mafwe bevindt zich in de Caprivi Strip, ongeveer 20 km ten noorden van Kongola. Opgericht in 2008 in samenwerking met de Living Culture Foundation Namibië biedt het bezoekers een interessant inzicht in het leven van de Mafwe.

Foto's