/
  • U bent hier:
   Home Over AV-Tours
  • Over AV-Tours & Safari's

  • “Engeland is te klein, veel te klein!  Ik ga naar Afrika, ik heb ruimte nodig”
   Dit verklaarde Denys Fynch Hatton “Out of Africa” voor hij in 1911 naar de kust van Kenia vertrok. Hij had gelijk! Afrika’s strakblauwe luchten boven golvende savannen, het leefgebied voor tal van wilde dieren, zijn al decennia lang de ingrediënten voor film en literatuur. Ook niet te vergeten is haar lange kustlijn met uitgestrekte witte zandstranden, aan de azuurblauwe oceaan. Dit is het continent dat al eeuwenlang vorsten bekoorde, avonturiers lokt en een eindeloze inspiratiebron is voor schrijvers en natuurliefhebbers. Een ieder die Afrika bezoekt kan slechts in superlatieven spreken bij het beschrijven van hun ervaringen. Afrika was, is en blijft een droom voor vele safari en natuurliefhebbers.

   AV-Tours & Safaris maakt deze droom graag werkelijkheid! 

   Het ontstaan van AV-Tours & Safari's

   AV-Tours & Safaris is in 1994 opgericht door de toenmalige oprichters Ans Voskamp en David Kinyanjui Kuria. Wat begon als een droom van twee natuurliefhebbers, die hun passie en ervaringen graag met andere wilden delen, groeide al snel uit naar een prachtig bedrijf met diverse medewerkers en vestigingen in Nederland en Kenia. Tegenwoordig is AV-Tours & Safaris een gevestigde naam binnen de safari wereld en voeren wij ieder jaar voor vele (trouwe) klanten tal van safaris uit. Van kleinschalige groepsreizen tot op maat gemaakte (familie) reizen, van low budget kampeersafari’s tot luxe all fly-in safari. 

   AV-Tours & Safari's vandaag de dag

   In 2014 was het moment daar, dat na 20 jaar passie, liefde en inzet medeoprichtster Ans besloot om haar grote liefde vaarwel te zeggen. Het was tijd om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen en in Mathijs Dassel had ze haar gewenste opvolger gevonden. Samen met David en het fantastische AV Tours team streeft ook Mathijs er naar om met zoveel mogelijk mensen zijn kennis, passie en liefde voor Afrika te delen. Mathijs is sinds 2005 werkzaam binnen de reisbranche en zette zijn eerste stappen binnen de reiswereld als reisleider op diverse bestemmingen. Uiteindelijk kwam daar tijdens een door AV Tours uitgevoerde safari in 2007 een eerste kennismaking met Afrika bij. Een reis met, zoals bij vrijwel iedereen dat zo gaat, een blijvend effect! Sindsdien stroomt het Afrikaanse bloed door Mathijs zijn aderen en probeert hij dit op  zijn eigen enthousiaste wijze te delen. 

  • Kantoor Deventer

  • Mathijs Dassel, werkzaam bij AV-Tours vanaf oktober 2014

   Mathijs Dassel

   In 2005 begon ik mijn toeristische loopbaan in het prachtige Griekenland. Ik werd als jongeman aangesteld als reisleider en dit smaakte natuurlijk al snel naar meer. Ik kreeg de smaak van het reizen te pakken en wist dit te combineren met een fantastische baan, wie wilt dat nou niet! Het reisbloed kroop al snel door mijn aderen en na ongeveer 5 jaar als reisleider had ik inmiddels in diverse landen gewoond.

   Gevoelsmatig werd het tijd om terug naar Nederland te komen en besloot ik een kantoorbaan aan te nemen bij een reisorganisatie als assistent productmanager. Al snel bleek dat het kantoorleven bij een grote touroperator niet was wat ik zocht. Ik was op zoek naar iets kleinschaligs waarbij ik meer contact met de klant zou hebben.

   Aangezien ik inmiddels al mijn hart had verloren aan het prachtige Afrikaanse continent was het een logische stap richting de Afrika reiswereld. Ik begon als Afrika reisadviseur en leerde diverse prachtige bestemmingen kennen in oost en zuidelijk Afrika. In 2014 kreeg ik de kans om AV-Tours over te nemen en daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken.  Werken voor het bedrijf waar het uiteindelijk allemaal begon is een jongensdroom en graag zet ik voort wat Ans in ruim 20 jaar samen met David heeft opgebouwd.

  • Marielle Schoppema; werkzaam bij AV-Tours vanaf november 2010

   Met een koffer gevuld met 20 jaar reiservaring, opgedaan bij diverse organisaties , begon ik mijn nieuwe avontuur in 2010 bij AV Tours & Safaris. Al vele landen heb ik bij mijn vorige werkgevers mogen bezoeken, maar Afrika stond nog steeds hoog op mijn wensenlijst. Wat is dan mooier om bij een kleine, specialistische reisorganisatie mijn eerste ontmoeting met Afrika te mogen beleven. Nergens heb ik het wildlife en de natuur zo puur ervaren als in oost Afrika.

   De mooiste tijd om op safari te gaan is voor mij de ochtend. De natuur ontwaakt, enkel de vogels laten weten dat ze er zijn. De gastvrije bevolking laat met trots zien hoe prachtig hun land is en verwelkomen je met een brede glimlach. Vanaf dat moment is mijn passie voor Afrika ontstaan en het continent laat je niet meer los. De prachtige wildparken van Tanzania heb ik samen met mijn collega uit Nairobi uitgebreid ontdekt.  

   Kan ik u nog meer vertellen en heb ik uw enthousiasme gewekt? Graag maak ik een passend reisvoorstel zodat u ook een van deze prachtige bestemmingen kunt gaan ontdekken. Zet uw koffer maar vast klaar. 

  • Kantoor Nairobi

  • David Kinyanjui Kuria; werkzaam bij AV-Tours vanaf de oprichting in 1994

   David, expert in Afrika safari naar Kenia en Tanzania

   Geboren en getogen in Kenia groeide ik op net buiten Nairobi op het platteland. Van huis uit kregen wij veel over de natuur te leren en zodoende ontstond mijn passie voor natuur en de vele diersoorten die hier leven. Na mijn opleiding begon ik in 1986 mijn loopbaan in het toerisme.

   Ik had als freelance safari gids voor verschillende safari bedrijven rondreizen uitgevoerd voordat ik  Ans ontmoette tijdens een van deze reizen. Door onze gezamenlijke passie voor de natuur en het wild, besloten we in 1994 onze eigen safari bedrijf, AV-Tours & Safaris te starten. Sinds de begin periode hebben we samen veel gelukkige AV-Tours gasten begeleid en vele mooie safaris mogen verzorgen. Tot op heden kan ik terugkijken op een prachtige tijd en hoop dit nog vele jaren te blijven doen.

   Samen met ons Nairobi team hebben we een nauwe samenwerking met ons kantoor in Nederland en hebben we naast het harde werken veel plezier.  Ons absolute drijfveer is om zoveel mogelijk mensen met een onuitwisbare herinnering huiswaarts te laten keren. Naast mijn werkzaamheden voor AV Tours ben ik ook mede-eigenaar van een fantastisch safari camp genaamd Olumara, in de Masai Mara waar ik zelf regelmatig verblijf. 

  • Veronica Waringa Wanyoike; werkzaam bij AV-Tours vanaf juni 2005

   Veronica, expert in Afrika safari naar Kenia en Tanzania

   Na mijn studententijd ben ik in eerste instantie aan de slag gegaan als secretaresse bij een groot bedrijf buiten de toeristische sector. Ik had daar diverse drukke werkzaamheden en het was een leuke baan om mijn carrière mee te beginnen. Na enkele jaren ging dit bedrijf helaas failliet en moest ik op zoek naar iets nieuws.

   Gelukkig voor mij had de eigenaar van dit bedrijf ook een hotel in zijn bezit en zodoende vervolgde ik mijn werkzaamheden in het toerisme. Heel leuk werk maar op een dag kwam ik in contact met Ans en David en hadden we al snel een klik. Omdat ik inmiddels toe was aan een leuke nieuwe uitdaging kwam onze ontmoeting op het juiste moment.

   In juni 2015 begon ik mijn werkzaamheden bij AV Tours & Safari's en leerde Ans en David me alle kneepjes van het vak.  Na diverse studiereizen leerde ik de routes al snel kennen en kon ik zelf mensen adviseren. Na tien jaar heb ik inmiddels vele mooie safari's mogen ondersteunen en heb ik bijgedragen aan vele droomvakanties. Mijn voornaamste taken zijn het verzorgen van de lokale boekingen en ik houd me dagelijks bezig met de Olumara reserveringen.    

  • Susan Kagwiria Nyagah; werkzaam bij AV-Tours sinds juli 2014

   Susan, expert in Afrika safari naar Kenia en Tanzania

   Al sinds mijn kindertijd ben ik goed met rekenen en cijfers. Al vanaf mijn eerste jaren op school wist mijn familie al dat ik iets met cijfers moest gaan doen. Na mijn studie accountancy heb ik bij diverse bedrijven als assistent accountant gewerkt. Nadat ik twee jaar lang voor Toyota als financieel manager werkzaam was, besloot ik om weer een studie op te pakken.

   Ik had voor ogen dat ik zelfstandig accountant wilde worden en zodoende leerde ik daarvoor door. Na deze studie kwam ik in contact met David en begreep ik dat hij net op dat moment een nieuwe accountant nodig had. Uiteraard een geweldige kans om voor een mooie bedrijf als AV-Tours te mogen werken.


   Ik heb zelf nog weinig ervaring met het maken van mooie safari’s, maar ik ben van plan om in de toekomst nog vele mooie plekjes te gaan ontdekken. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beheren en betalen van de diverse boekingen zodat alles voor de klant goed geregeld is.