Over AV-Tours

Op onze pagina Algemene voorwaarden kunt u onze algemene voorwaarden downloaden.

“Engeland is te klein, veel te klein! Ik ga naar Afrika, ik heb ruimte nodig”

Dit verklaarde Denys Fynch Hatton “Out of Africa” voor hij in 1911 naar de kust van Kenia vertrok. Hij had gelijk! Afrika’s strakblauwe luchten boven golvende savannen, het leefgebied voor tal van wilde dieren, zijn al decennia lang de ingrediënten voor film en literatuur. Ook niet te vergeten is haar lange kustlijn met uitgestrekte witte zandstranden, aan de azuurblauwe oceaan. Dit is het continent dat al eeuwenlang vorsten bekoorde, avonturiers lokt en een eindeloze inspiratiebron is voor schrijvers en natuurliefhebbers. Een ieder die Afrika bezoekt kan slechts in superlatieven spreken bij het beschrijven van hun ervaringen. Afrika was, is en blijft een droom voor vele safari en natuurliefhebbers.

AV-Tours & Safaris maakt deze droom graag werkelijkheid! 

Het ontstaan van AV-Tours & Safari's

AV-Tours & Safaris is in 1994 opgericht door Ans Voskamp en David Kinyanjui Kuria. Wat begon als een droom van twee natuurliefhebbers, die hun passie en ervaringen graag met andere wilden delen, groeide al snel uit naar een prachtig bedrijf met diverse medewerkers en vestigingen in Nederland en Kenia. Tegenwoordig is AV-Tours & Safaris een gevestigde naam binnen de safari wereld en voeren wij ieder jaar voor vele (trouwe) klanten tal van safaris uit. Van kleinschalige groepsreizen tot op maat gemaakte (familie) reizen, van low budget kampeersafari’s tot luxe all fly-in safari.

AV-Tours & Safari's vandaag de dag

In 2014 was het moment daar, dat na 20 jaar passie, liefde en inzet medeoprichtster Ans besloot om haar grote liefde vaarwel te zeggen. Het was tijd om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen en in Mathijs Dassel had ze haar gewenste opvolger gevonden. Samen met het fantastische AV Tours team streeft ook Mathijs er naar om met zoveel mogelijk mensen zijn kennis, passie en liefde voor Afrika te delen. Mathijs is sinds 2005 werkzaam binnen de reisbranche en zette zijn eerste stappen binnen de reiswereld als reisleider op diverse bestemmingen. Uiteindelijk kwam daar tijdens een door AV Tours uitgevoerde safari in 2007 een eerste kennismaking met Afrika bij. Een reis met, zoals bij vrijwel iedereen dat zo gaat, een blijvend effect! Sindsdien stroomt het Afrikaanse bloed door Mathijs zijn aderen en probeert hij dit op zijn eigen enthousiaste wijze met alle AV-Tours klanten te delen.

Mathijs Dassel

In 2015 begon ik mijn toeristische loopbaan in het prachtige Griekenland. Ik werd als jongeman aangesteld als reisleider en dit smaakte natuurlijk al snel naar meer. Ik kreeg de smaak van het reizen te pakken en wist dit te combineren met een fantastische baan, wie wilt dat nou niet! Het reisbloed kroop al snel door mijn aderen en na ongeveer 5 jaar als reisleider had ik inmiddels in diverse landen gewoond.

Gevoelsmatig werd het tijd om terug naar Nederland te komen en besloot ik een kantoorbaan aan te nemen bij een reisorganisatie als assistent productmanager. Al snel bleek dat het kantoorleven bij een grote touroperator niet was wat ik zocht. Ik was op zoek naar iets kleinschaligs waarbij ik meer contact met de klant zou hebben.

In de tussentijd in 2007 raakte ik zelf helemaal verliefd op het Afrikaanse continent, nadat ik mijn eerste Afrika reis in Kenia had ervaren tijdens een door AV-Tours verzorgde rondreis. Omdat ik na mijn reisleidersjaren op zoek was naar iets waar ik mij passie kwijt kon, kwam ik terecht in de Afrika reiswereld. Ik begon als Afrika reisadviseur en leerde diverse prachtige bestemmingen kennen in oost en zuidelijk Afrika. In 2014 kwam ik weer in contact met Ans en bood zij mij de kans om AV-Tours over te nemen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Werken voor het bedrijf waar het uiteindelijk allemaal begon is een jongensdroom en graag zet ik voort wat Ans in ruim 20 jaar samen met David heeft opgebouwd.

Vandaag de dag werk ik met veel plezier dagelijks aan ons prachtige bedrijf en dit doe ik samen met mijn vrouw, die ik tijdens één van mijn vele reizen in Kenia heb mogen ontmoeten.

Indien u zoekende bent naar een mooie reis, dan help ik u graag bij het verwezenlijken van uw droom!

Rose Dassel - Mwangi

Mijn naam is Rosemary Dassel-Mwangi, maar noem mij gerust Rose.

Ik ben 29 jaar oud en ben geboren en getogen in Nairobi, Kenia. Ik woon sinds 2020 in Deventer en voel me hier al helemaal thuis. Samen met mijn man werk ik met veel plezier aan ons leuke bedrijf. Van oorsprong heb ik weliswaar chemie gestudeerd, maar ik heb mijn passie gevolgd en werk nu dus als Afrika reisexpert bij AV-Tours & Safaris. Het is geweldig om mijn liefde voor reizen en avontuur te kunnen combineren met mijn persoonlijke kennis en ervaringen van Afrikaanse bestemmingen.

Omdat ik ben geboren en getogen in oost Afrika, ken ik de lokale culturen en leuke verrassende locaties en kan ik een ieder goed begeleiden voorafgaande en tijdens een reis. Als ik niet bezig ben met het plannen van onvergetelijke reizen voor onze klanten, vind je me waarschijnlijk ergens buiten, genietend van de natuur met ons gezin. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken, lokale culturen te ervaren en bij te dragen aan duurzaam toerisme in Afrika.

Ik geloof sterk in de kracht van reizen om de geest te verruimen, grenzen te verleggen en bruggen tussen verschillende mensen en culturen te slaan. Het is mijn doel om anderen te helpen “mijn” prachtige continent te verkennen en te ervaren op een verantwoorde en respectvolle manier.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe avonturen en kansen om mensen te inspireren om de schoonheid en diversiteit van Afrika te ontdekken. Dus als u droomt van een onvergetelijke reis naar Afrika, sta ik klaar om u te helpen en samen een onvergetelijke ervaring te creëren. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten en te helpen bij het plannen van uw perfecte Afrikaanse avontuur!

Carol Mwangi

Jambo!!

My name is Carol, your travel consultant with AV Tours & Safaris, all smiles from Nairobi, Kenya, ready to welcome you to your memorable Safari.

My interest in the Tourism industry was drawn to me from a tender age, I always wanted to travel to new places but I never got the chance. So now as a travel consultant I make it easier for everyone who wants to travel, by identifying with their wants and finding interesting destinations with great deals. My biggest motivation is knowing I get to help families create once in a life time memories. Nothing makes me happier than a satisfied customer who returns from a trip and can’t wait to go explore more.

From the orphaned elephants in Sheldrick Wildlife Trust at the heart of Nairobi, the thousand Flamingos in Lake Nakuru for the bird watchers, excursions in the Great Rift Valley for the adventurous, the exceptional wildebeest migrations and wildlife tracking at the famous Maasai Mara, to the relaxation at the white sands in Diani and much much more. AV Tours got you covered.

Unieke ervaringen van onze klanten

Gemiddeld beoordelen onze klanten ons met

9.1

 • Kenia compleet: Een prachtervaring als kennismaking met Afrika

  Door een samenloop van omstandigheden kwam het zou uit dat we met onze uitwonende dochters deze trip in mei 2023 konden maken. Wat een avontuur! We hebben het zeer getroffen met de prachtige accommodaties en de plekken die we hebben bezocht, wat een rust in dit jaargetijde, bijna alleen…

  Anne

 • " What you see is what you get" of wat Mathijs belooft krijg je ook

  De informatie vooraf is duidelijk en er wordt goed overlegd over wat wij wilden. Dat zorgt er voor dat we een prachtige reis hebben kunnen maken waar we nu na bijna 2 maanden nog vaker aan terugdenken. Tanzania in februari is een echte aanrader, relatief nog een stil…

  Twan zeegers

 • GEWELDIG

  De ervaring was onvergetelijk. Het was perfect in aantal dagen en ontzettend veel gezien in 6 dagen safari. Na twee uur safari hadden wij de big 5 al bijna allemaal gezien. Goed gepland en fijne chauffeur.

  Zwanique

 • Weer een prachtige reis gemaakt in Oost Afrika met AV Tours

  We zijn in januari al voor de vierde maal met av tours naar oost afrika geweest , en evenals de vorige keren hebben we weer een schitterende reis achter de rug. Deze keer was uganda aan de beurt en we zijn weer thuisgekomen met een hoop nieuwe ervaringen. Bedankt…

  Eddy en rita

 • Wat heerlijk om weer in Afrika geweest te zijn!

  Door corona heeft het reizen van ons op een lager pitje gestaan, maar gelukkig zijn we in augustus 2021 weer op reis geweest, naar kenia! We hebben volop genoten en al het grote wild gezien, dankzij het goede plan en de goede gids van av tours. Bedankt voor deze…

  Vincent

 • Adembenemend mooi!

  De eerste ervaring met av tours was al super. Ons contactpersoon mathijs heeft ons erg goed geholpen met onze eerste kennismaking met zuid-afrika. Met een goede voorbereiding heeft matthijs ons op reis gestuurd. Alle uitgezochte plaatsen waren prachtig en we hebben een ontzettend mooie vakantie gehad, o. A. Met…

  Rick

 • Onvergetelijke reis door Tanzania!

  Twee jaar geleden zijn we met av-tours naar kenia geweest. Dit is ons erg goed bevallen. We hebben vorig jaar opnieuw een reis geboekt en dit keer naar tanzania. We zijn hier zojuist van teruggekomen. Alles was evenals in kenia tot in de puntjes geregeld. De reden dat wij…

  Marthijn & ellis

 • Eén van de mooiste en indrukwekkendste reizen tot nu toe.

  Wij hebben deze vakantie met ons hele gezin + schoondochters (7 personen) doorgebracht en we hadden niets beters kunnen doen. Uganda is een land van uitersten. Van rommelige dorpen en steden, waar mensen heel eenvoudig leven tot prachtige, luxe verblijven voor de toeristen. Het landschap wisselt constant van uiterlijk:…

  Bernhardien

 • Geweldig

  Wij hebben in september een 14daagse safarireis gemaakt met av tours naar tanzania. Van het begin tot het eind heel erg genoten van de natuur, het wild, de bijzondere accommodaties, de gids die ons haarscherp aanvoelde en heel veel wist en de plaatselijke bevolking. Kortom uitstekend georganiseerd. En heb…

  Josephien wagter

 • Weer een top-reis

  De 2e keer dat we met av naar kenia zijn gegaan. Alles was goed geregeld, zoals de 1e keer ook het geval was.

  Hans

 • Onbeschrijflijk mooi!

  Een goed luisterend oor van mathijs heeft er voor gezorgd dat wij een uitstekend reisplan hadden, afgestemd op onze wensen. Als familie van 9 personen, waaronder 2 kinderen van 11 en 5 jaar, hebben wij allemaal genoten van onze goed uitgebalanceerde droomreis in tanzania en zanzibar. Geweldige chauffeurs/gidsen hebben…

  Willemien

 • Geweldig !

  Overweldigend landschap. Veel gezien en geleerd, dankzij een inspirerende, hartelijke gids/chauffeur.

  Ruud

 • Geweldige belevenis en hakuna matata gevoel

  Alles goed geregeld, combinatie zanzibar en safari gaf ons een geweldige vakantie, tussen relaxen en unieke activiteiten. Verblijf en eten heel goed, en van vriendelijkheid mensen kunnen wij in nederland nog wat van leren

  John

 • een ontspannende, afwisselende reis door een prachtige natuur en omgeven door vriendelijke mensen

  De geboekte accommodaties en voorgestelde wegroute waren zeker in orde. We hebben de volgende bemerkingen:
  – elandsberg eco farm:

  -> heel leuke locatie maar echt slecht bed -> tip activiteit: sevilla rock art trail, iets voorbij clanwilliam na prachtige pakhuispas
  – ko ka tsara:

  -> code voor toegangshek zou aan jullie (of golden moon)…

  Veerle

 • Machtige reis

  Een heel mooie reis met een uitstekende chauffeur/gids en een prima auto. Augustinus, onze gids, wist erg veel te vertellen zowel over de geschiedenis van namibië als over het wildlife. Hij overtuigde ons een paar maal om vroeg op te staan (sossusvlei en etosha) waar we hem heel dankbaar…

  Pieter

 • FANTASTISCH!!!

  Korte lijntjes en fijne contacten met av tours gehad. Al onze wensen zijn besproken en in de reis verwerkt. Voor vragen konden we snel bij ze terecht, zelfs last minute…… Heel fijn om na de vakantie nog contact met ze te hebben om onze ervaring te mogen delen, en…

  Laura

 • Uitstekend

  Reis uitstekend geregeld, duidelijk reisplan, enorm vriendelijk en behulpzaam. 2e reis voor ons via av. Komende zomer weer. Echt aan te raden om hier te boeken.

  Paul b.

 • kleine cultuurshock, dan pas weet hoe verwend we zijn !

  Best leuke ervaring en alles goed geregeld ,door av tours

  Freddy

 • Meer dan goed, een 9+

  Het was in alle opzichten een prachtige safari, die goed verzorgt was en veel diversiteit kende. We gingen voornamelijk ook voor de vogels. We zijn daarin zeker niet in teleurgesteld. Wel waren er soms wat afwijkingen in het gepresenteerde programma. Alle locaties waren top. Het onderkomen bij murchison…

  Dries

 • GEWELDIG

  Het was boven mijn verwachting alle dieren die ik wou zien, heb ik gezien en nog meer. Alleen heb ik een ding wat bij mij tegen viel , was de safari in het krugerpark , dat was een rechte teer weg van ik weet niet hoeveel km lang waar…

  Gerrit

 • Super vakantie

  Wij hebben in september de reis naar zuid-afrika gemaakt. Geweldig. Alles gezien wat we wilde zien en zelfs nog wat meer dan verwacht. Alles was super geregeld en het programma zat goed in elkaar.

  S

 • Fantastische en goed georganiseerde vakantie

  Het was een fantastische vakantie. Alles prima geregeld. In mooie accommodaties geslapen. Het was in 1 woord top!!! En zeker voor herhaling vatbaar.

  Sjabrina aarnink

 • Groot avontuur en super ervaring

  Het was een hele ervaring om met een 4×4 campertje over de gravelwegen door namibie te reizen. De heel verschillende campsites een belevenis op zich. Alles was perfect geregeld, bij inchecken was je naam bekend of gids stond klaar. 4 dagen met een open safari auto met gids en…

  Marrie

 • Onvergetelijke reis naar Zuid Afrika

  Wat heb ik genoten van deze prachtige en goed verzorgde reis. Prima lodges met heerlijk eten en vriendelijk personeel. Op één dag de big five gezien…. Echt een aanrader!

  Jenny

 • Een hele nieuwe beleving

  Afwisselende wildparken, game drives die eigenlijk nooit verveelden en ons heel veel ontmoetingen met prachtige, bijzondere, imposante dieren en natuur hebben gebracht. Ook soms lange autoritten, al dan niet door het stof, die ook weer een heel ander beeld van dit land hebben gegeven. Hartelijke en vriendelijke mensen. Paar…

  Willem