/
  • U bent hier:
   Home Over AV-Tours
  • Over AV-Tours & Safari's

  • “Engeland is te klein, veel te klein!  Ik ga naar Afrika, ik heb ruimte nodig”
   Dit verklaarde Denys Fynch Hatton “Out of Africa” voor hij in 1911 naar de kust van Kenia vertrok. Hij had gelijk! Afrika’s strakblauwe luchten boven golvende savannen, het leefgebied voor tal van wilde dieren, zijn al decennia lang de ingrediënten voor film en literatuur. Ook niet te vergeten is haar lange kustlijn met uitgestrekte witte zandstranden, aan de azuurblauwe oceaan. Dit is het continent dat al eeuwenlang vorsten bekoorde, avonturiers lokt en een eindeloze inspiratiebron is voor schrijvers en natuurliefhebbers. Een ieder die Afrika bezoekt kan slechts in superlatieven spreken bij het beschrijven van hun ervaringen. Afrika was, is en blijft een droom voor vele safari en natuurliefhebbers.

   AV-Tours & Safaris maakt deze droom graag werkelijkheid! 

   Het ontstaan van AV-Tours & Safari's

   AV-Tours & Safaris is in 1994 opgericht door de toenmalige oprichters Ans Voskamp en David Kinyanjui Kuria. Wat begon als een droom van twee natuurliefhebbers, die hun passie en ervaringen graag met andere wilden delen, groeide al snel uit naar een prachtig bedrijf met diverse medewerkers en vestigingen in Nederland en Kenia. Tegenwoordig is AV-Tours & Safaris een gevestigde naam binnen de safari wereld en voeren wij ieder jaar voor vele (trouwe) klanten tal van safaris uit. Van kleinschalige groepsreizen tot op maat gemaakte (familie) reizen, van low budget kampeersafari’s tot luxe all fly-in safari. 

   AV-Tours & Safari's vandaag de dag

   In 2014 was het moment daar, dat na 20 jaar passie, liefde en inzet medeoprichtster Ans besloot om haar grote liefde vaarwel te zeggen. Het was tijd om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen en in Mathijs Dassel had ze haar gewenste opvolger gevonden. Samen met David en het fantastische AV Tours team streeft ook Mathijs er naar om met zoveel mogelijk mensen zijn kennis, passie en liefde voor Afrika te delen. Mathijs is sinds 2005 werkzaam binnen de reisbranche en zette zijn eerste stappen binnen de reiswereld als reisleider op diverse bestemmingen. Uiteindelijk kwam daar tijdens een door AV Tours uitgevoerde safari in 2007 een eerste kennismaking met Afrika bij. Een reis met, zoals bij vrijwel iedereen dat zo gaat, een blijvend effect! Sindsdien stroomt het Afrikaanse bloed door Mathijs zijn aderen en probeert hij dit op  zijn eigen enthousiaste wijze te delen. 

  • Kantoor Deventer

  • Mathijs Dassel, werkzaam bij AV-Tours vanaf oktober 2014

   Mathijs Dassel

   In 2005 begon ik mijn toeristische loopbaan in het prachtige Griekenland. Ik werd als jongeman aangesteld als reisleider en dit smaakte natuurlijk al snel naar meer. Ik kreeg de smaak van het reizen te pakken en wist dit te combineren met een fantastische baan, wie wilt dat nou niet! Het reisbloed kroop al snel door mijn aderen en na ongeveer 5 jaar als reisleider had ik inmiddels in diverse landen gewoond.

   Gevoelsmatig werd het tijd om terug naar Nederland te komen en besloot ik een kantoorbaan aan te nemen bij een reisorganisatie als assistent productmanager. Al snel bleek dat het kantoorleven bij een grote touroperator niet was wat ik zocht. Ik was op zoek naar iets kleinschaligs waarbij ik meer contact met de klant zou hebben.

   Aangezien ik inmiddels al mijn hart had verloren aan het prachtige Afrikaanse continent was het een logische stap richting de Afrika reiswereld. Ik begon als Afrika reisadviseur en leerde diverse prachtige bestemmingen kennen in oost en zuidelijk Afrika. In 2014 kreeg ik de kans om AV-Tours over te nemen en daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken.  Werken voor het bedrijf waar het uiteindelijk allemaal begon is een jongensdroom en graag zet ik voort wat Ans in ruim 20 jaar samen met David heeft opgebouwd.

  • Marielle Schoppema; werkzaam bij AV-Tours vanaf november 2010

   Met een koffer gevuld met 20 jaar reiservaring, opgedaan bij diverse organisaties , begon ik mijn nieuwe avontuur in 2010 bij AV Tours & Safaris. Al vele landen heb ik bij mijn vorige werkgevers mogen bezoeken, maar Afrika stond nog steeds hoog op mijn wensenlijst. Wat is dan mooier om bij een kleine, specialistische reisorganisatie mijn eerste ontmoeting met Afrika te mogen beleven. Nergens heb ik het wildlife en de natuur zo puur ervaren als in oost Afrika.

   De mooiste tijd om op safari te gaan is voor mij de ochtend. De natuur ontwaakt, enkel de vogels laten weten dat ze er zijn. De gastvrije bevolking laat met trots zien hoe prachtig hun land is en verwelkomen je met een brede glimlach. Vanaf dat moment is mijn passie voor Afrika ontstaan en het continent laat je niet meer los. De prachtige wildparken van Tanzania heb ik samen met mijn collega uit Nairobi uitgebreid ontdekt.  

   Kan ik u nog meer vertellen en heb ik uw enthousiasme gewekt? Graag maak ik een passend reisvoorstel zodat u ook een van deze prachtige bestemmingen kunt gaan ontdekken. Zet uw koffer maar vast klaar. 

  • Menieke de Ruiter, werkzaam bij AV Tours vanaf oktober 2017

   Sinds jonge leeftijd had ik altijd al een fascinatie voor Afrika, als ik beelden op tv zag van de prachtige wildlife of Afrikaanse muziek hoorde dan wist ik; Daar moet ik heen!

   Op 21 jarige leeftijd was het dan zover, in mijn eentje besloot ik vrijwilligerswerk met wildlife te doen in Hoedspruit Zuid Afrika. Na dit avontuur is mijn passie voor Afrika alleen nog maar groter geworden en ben meermaals terug gegaan en heb ik verschillende landen bezocht.

   Na lange tijd te hebben gewerkt als manager in verschillende sectoren besloot ik in 2015 alles achter me te laten om mijn hart te volgen en te gaan reizen. Na geruime tijd te hebben ge-backpacked in Azië bleef Afrika mij roepen en ben ik doorgevlogen naar Zuid Afrika. Hier kreeg ik de mogelijkheid om te werken als Yoga docent (een andere passie van mij) en heb hier uiteindelijk nog een half jaar mogen wonen.
   AV-Tours kende ik via via en toen ik terug kwam naar Nederland wist ik; Daar wil ik werken! Precies op het juiste moment heb ik contact met Mathijs gezocht en de rest is geschiedenis.

   Graag deel ik mijn passie en kennis en wil ik iedereen kennis laten maken met dit meest fantastische continent!  

  • Mary Munyua, werkzaam bij AV tours vanaf augustus 2017

   Jambo! Groeten uit Kenia. Mijn naam is Mary, de reisadviseuse voor AV tours in Kenia.

   Opgegroeid in de Great Rift Valley, het hart van Kenia daar het gaat om safari’s, maakt dat dit gebied voor mij geen geheimen kent. Al van jongs af aan hield ik er namelijk van om erop uit te gaan en mijn land te ontdekken. Van hiken op de mooiste plekjes ver weg van de gebaande paden tot kajakken in de Indische oceaan. Mijn reislustige en ontdekkende karakter komt zeer van pas nu ik reizen in Kenia samen stel voor AV tours. Ik vind het een uitdaging om de meest uitzonderlijke en mooiste plekjes te zoeken. Om een ieder kennis te laten maken met het echte Kenia, mijn land! Samen met het Nederlandse AV-tours team sta ik altijd klaar om advies te geven om zo een reis samen te stellen die helemaal op maat is. Ik kijk er naar uit u te mogen verwelkomen in mijn thuisland, het prachtige Kenia.