Achter de schermen

Droomreis Zuidelijk Afrika van Wies en Leon.

Welkom bij onze blog waarvan we hopen dat je er met net zoveel plezier inspiratie uit opdoet, als dat wij ervan genieten. Onze reis is gestart op 6 september 2023 en zal tot 15 december duren. Van deze 101 dagen zullen we er 99 in het prachtige Zuidelijk deel van Afrika vertoeven. Maar dit was […] Lees verder »

Zuidafrika rondreis

Bijzondere safari ervaring

Deze bijzondere safari ervaring delen wij met u in onze allereerste safari blog! Zoals de meeste zullen weten verzorgen wij al ruim 20 jaar bijzondere safari’s naar diverse Afrikaanse bestemmingen. Tijdens een van de vele safari reizen gebeurde er iets bijzonders waar iedere safari liefhebber van zal dromen, namelijk een crossing van de rivier de […] Lees verder »

Last minute safari op Afrikaanse wijze!

Last minute safari of Afrikaanse strandvakantie, bij AV-Tours kan het allemaal. Wat hebben wij toch een mooie baan! Met deze gedachte werken wij al jaren met veel plezier en passie aan de mooiste safari reizen. Iedere keer is het weer een genot om mensen blij te mogen maken met een mooie op maat samengestelde reis, […] Lees verder »

Rwanda verkennen, het land van de 1000 groene heuvels!

Rwanda verkennen, ik had er de laatste weken enorm naartoe geleefd. Koffers klaar en alle werkzaamheden op kantoor overgedragen. Nog even de laatste zaken regelen en dan de volgende ochtend vertrekken om Rwanda te verkennen… Nou mooi niet dus! Een dag voor vertrek werd de reis uitgesteld en zou ik uiteindelijk pas drie dagen later […] Lees verder »

Safari in Rwanda, wat een geweldige ervaring

Safari in Rwanda is iets waar ik al lange tijd naar uit heb gekeken. Al rijdend door het prachtige groene land van Rwanda valt me op dat een safari in ieder land toch weer compleet anders is. Hier op safari in Rwanda beginnen en eindigen de meeste uitstapjes in Kigali en loopt het wegennet als […] Lees verder »

Gorilla tracking in Rwanda

Gorilla tracking in Rwanda, een absolute droom. Tijdens mijn laatste blog beschreef ik hoe het prachtige Rwanda in korte tijd een enorme indruk op mij heeft gemaakt. In het laatste gedeelte van mijn blog over de safari door Rwanda neem ik u graag mee tijdens het hoogtepunt van mijn reis, namelijk de gorilla tracking! Voor […] Lees verder »

Gorilla trekking

Op groepssafari in Kenia

De groepssafari door Kenia laat ik op onze laatste dag, rijdend vanuit Tsavo West naar de prachtige kust van Mombasa, nog eens de revue passeren. Als Nederlandse gids heb ik samen met zes reizigers deze prachtige groepssafari door Kenia mogen begeleiden en 13 dagen kunnen genieten, delen en vertellen over al het moois dat Kenia […] Lees verder »

Als Nederlandse reisleider op safari, het blijft genieten!

Als Nederlandse reisleider op safari vervolg ik mijn reis door Kenia. Mijn groep heeft er zin in en het belooft weer een prachtige safaridag te worden. Het is tijd om vanuit de prachtige Sopa lodge, richting het nabij gelegen Hell’s Gate National Park te rijden. Daarna zetten wij onze route voort richting Kenia’s bekendste wildpark, […] Lees verder »

De wildparken van Kenia

De wildparken van Kenia zijn perfect om het ultieme safari gevoel te ervaren. Het land telt tientallen wildparken waar je wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kan bestuderen. Wij vervolgen onze route richting Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara! Gamedrive in Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara! Wat is de Masai Mara toch een indrukwekkend […] Lees verder »

Amboseli National Park, het thuis van de Masai

Amboseli National Park, één van de vele wildparken van Kenia. Het park waar naast de Masai ook vele olifanten en katachtige te spotten zijn. Verder staat het park bekend vanwege Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro, waar je tijdens de prachtige gamedrives mooi zicht op hebt. In deze blog neem ik je mee tijdens een tocht […] Lees verder »

Safari onder begeleiding van een lokale gids

Onder begeleiding van onze lokale gids beginnen we aan het laatste gedeelte van deze afwisselende safari, het Tsavo National park. Het Tsavo National park is het grootste park van Kenia met een zeer divers landschap! We overnachten in de Lions Bluff Lodge gelegen in het Lumo Community Wildlife Sanctury grenzend aan het Tsavo West National […] Lees verder »

Serengeti National Park, een ultieme beleving!

“30 jaar worden in het Serengeti National park, wat een onvergetelijke ervaring!” Deze prachtige ervaring is ingestuurd door een klant: Heel langzaam tegen een uur of 06:00 in de ochtend werden we wakker van de prachtige geluiden die uit de bush kwamen. Het was nog een beetje fris in de safari tent, echter kreeg ik […] Lees verder »