Achter de schermen

Blog 8 Wies en Leon droomreis Zuidelijk Afrika

De is de laatste blog van onze droomreis die 101 dagen in beslag heeft genomen. Ja aan alle mooie ervaringen komt een eind, maar dat geldt zeker niet voor de herinneringen. We willen in deze blog vooral een hoop conclusies, ervaringen en overwegingen delen. Ook beantwoorden we enkele vragen die tijdens onze reis vaak aan […] Lees verder »

afrika specialist

Ontdek de Diversiteit van Talen in Kenia: Officiële- en Stammentalen

Kenia, een land doordrenkt van culturele rijkdom en haar natuurlijke schoonheid, verwelkomt reizigers met open armen. Een van de fascinerende aspecten van dit Oost-Afrikaanse land is de diversiteit van talen die er gesproken worden. Van de officiële talen die de natie verbinden tot de rijke variëteit aan stammentalen die de unieke identiteit van elke gemeenschap […] Lees verder »

Pokot tribe Kenya safari

Blog 7 Wies en Leon Zuidelijk Afrika

We zijn inmiddels al 90 dagen onderweg en hebben nog een kleine 2 weken te gaan. Het lijkt alsof de tijd steeds sneller vliegt. In deze blog gaan we het eens over iets geheel anders hebben, namelijk goede doelen. Ook die zijn er in dit deel van de wereld erg veel en je kunt er […] Lees verder »

Zuidelijk Afrika blog 6 Wies en Leon 2023

Wild spotten of gamedrive? Wat vliegt de tijd als je aan het reizen bent. We zijn inmiddels ruim negen weken onderweg, maar hebben er gelukkig nog vijf te gaan. We hebben in onze vorige blogs al de nodige dingen gezegd over het zoeken van en kijken naar dieren. Aangezien we daar een groot deel van […] Lees verder »

Zuidelijke Afrika rondreis

Observeren, leren en genieten.

Blog 5 en we zijn inmiddels over de helft van onze reis….snik, snik…dus tijd om wat ervaringen te delen. Bij aanvang van onze reis zeiden velen tegen ons “zijn jullie niet te oud, om met zijn tweeën op reis te gaan Wies en Leon, zonder reisbegeleiding ter plaatse?”. We zijn respectievelijk 64 en 65 jaar, […] Lees verder »

Namibië heeft 2 gezichten.

We zitten al 3 weken in Namibië en we genieten van iedere minuut. De natuur is hier zeer puur en ongerept. Ruw, meedogenloos, ongerept, woest, kleurrijk en uitermate stoffig. Je auto laat op de gravelwegen een grote stofwolk achter zich. Dat geldt ook voor de tegenliggers. Als je elkaar passeert is het alsof je in […] Lees verder »

Goed gereedschap en (eigen)wijs.

De vorige blog sloten we af op dag 18 en inmiddels is het dag 32 en zitten we al een tijdje in Namibië. Wat een land: zo ruig, desolaat, verzengend warm en kleurrijk qua landschap. Er wat een slechte wegen…..maar bovenal wat een fantastische belevenis om daar te kunnen rondtoeren. We zitten regelmatig boven de […] Lees verder »

Zuidafrika rondreis

Blog droomreis Zuidelijk Afrika van Wies en Leon deel 2

Inmiddels zijn we al ruim twee weken op reis. We sluiten nu dag 18 af. Na onze vorige blog zijn we nog een dagje gaan wijnen in Franschhoek (aanrader om het wijntrammetje te nemen) en hebben we de kust achter ons gelaten. We zijn nog wel langs Betty’s Bay gegaan om de pinguïns daar te […] Lees verder »

Zuidafrika Rondreis

Droomreis Zuidelijk Afrika van Wies en Leon.

Welkom bij onze blog waarvan we hopen dat je er met net zoveel plezier inspiratie uit opdoet, als dat wij ervan genieten. Onze reis is gestart op 6 september 2023 en zal tot 15 december duren. Van deze 101 dagen zullen we er 99 in het prachtige Zuidelijk deel van Afrika vertoeven. Maar dit was […] Lees verder »

Zuidafrika rondreis

Bijzondere safari ervaring

Deze bijzondere safari ervaring delen wij met u in onze allereerste safari blog! Zoals de meeste zullen weten verzorgen wij al ruim 20 jaar bijzondere safari’s naar diverse Afrikaanse bestemmingen. Tijdens een van de vele safari reizen gebeurde er iets bijzonders waar iedere safari liefhebber van zal dromen, namelijk een crossing van de rivier de […] Lees verder »

Last minute safari op Afrikaanse wijze!

Last minute safari of Afrikaanse strandvakantie, bij AV-Tours kan het allemaal. Wat hebben wij toch een mooie baan! Met deze gedachte werken wij al jaren met veel plezier en passie aan de mooiste safari reizen. Iedere keer is het weer een genot om mensen blij te mogen maken met een mooie op maat samengestelde reis, […] Lees verder »

Rwanda verkennen, het land van de 1000 groene heuvels!

Rwanda verkennen, ik had er de laatste weken enorm naartoe geleefd. Koffers klaar en alle werkzaamheden op kantoor overgedragen. Nog even de laatste zaken regelen en dan de volgende ochtend vertrekken om Rwanda te verkennen… Nou mooi niet dus! Een dag voor vertrek werd de reis uitgesteld en zou ik uiteindelijk pas drie dagen later […] Lees verder »