Rwanda reizen

Filter reizen op

Rwanda reizen

Rondreis of safari door Rwanda, iets voor u? Velen van u zullen Rwanda kennen als het land van de 100 groene heuvels of het Indonesië van Afrika. Tijdens uw rondreis en safari door Rwanda zult u er al snel achter komen waaraan Rwanda deze bijnamen heeft verdiend.

Rwanda is niet alleen groen, liefelijk en een waar paradijs op aarde. Nee, Rwanda is veel meer dan dat. Een rondreis door Rwanda is een genot voor iedere natuur- en safariliefhebber. Niet alleen de omgeving maakt een verbluffende indruk, ook de culturele kant van Rwanda heeft u veel te bieden!

Zo brengt u tijdens uw rondreis in Rwanda een bezoek aan het genocide museum in Kigali. Dit is een plek ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 plaatsvond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Rwanda. Een enorm indrukwekkende ervaring die u niet snel zult vergeten.

Daarnaast brengt u tijdens uw rondreis en safari door Rwanda een bezoek aan de gorilla’s en chimpansees niet ontbreken. Kortom, een veelzijdig land en prima te combineren met een rondreis door de absolute safari bestemmingen Kenia of Tanzania.

Overzicht van onze reizen in Rwanda reizen

Rwanda reizen

Bent u op zoek naar een onvergetelijke reiservaring? Dan is het wellicht een verrassende overweging om naar Rwanda te reizen. Rwanda, gelegen in het hart van Afrika, heeft heel veel te bieden voor avontuurlijke reizigers en is met recht een bijzondere bestemming voor iedere natuurliefhebber.

Van fascinerende landschappen en rijke biodiversiteit tot een boeiende cultuur en hartelijke mensen, Rwanda zal u zeker betoveren. Wij gaan in dit stuk in op de mogelijkheid voor een Rwanda reis en bespreken o.a. de hoogtepunten, kosten, bezienswaardigheden en visumvereisten.

Safari Rwanda

Tijdens een safari in Rwanda ontdekt u adembenemende natuur en divers wildleven, van olifanten tot de beroemde berggorilla’s. De nationale parken, zoals Akagera, Nyungwe en Volcanoes, bieden unieke landschappen en ervaringen. Het ideale moment voor een bezoek is in de droge seizoenen. Hoogtepunten zijn gorilla-trekking en chimpansee tracking.

Naast natuur, biedt Rwanda een rijke cultuur en een diepgaande geschiedenis. Voor wie breder wil verkennen, zijn naburige landen zoals Kenia en Tanzania ook aantrekkelijke safari-bestemmingen. Een reis naar Rwanda is onvergetelijk en diepgaand.

Volcanoes National Park

Rwanda staat bekend om haar bijzondere natuurlijke schoonheid. Daarbij is één van de meest gewaardeerde hoogtepunten van het land het Volcanoes National Park, de thuisbasis van de majestueuze berggorilla’s.

Hier krijgt u de uitgelezen kans om oog in oog te staan met één van ’s werelds meest iconische diersoorten. Deze bedreigde dieren leven hier nog in de vrije natuur en zijn van dichtbij te observeren. Het park biedt daarnaast tal van andere leuke activiteiten en biedt ook nog eens adembenemende uitzichten op vulkanen en dichtbegroeide heuvels. Hierdoor is het een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Akagera National Park

Een andere niet te missen bestemming in Rwanda is absoluut het Akagera National Park. Dit park is het thuis van tal van wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, giraffen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten. Het maken van een gamedrive (wild speurtocht) door het Akagera National Park is een geweldige manier om de rijke diversiteit van de Afrikaanse flora en fauna te ervaren.

Chimpansee tracking in Rwanda

Naast de gorilla tracking en safari momenten is er natuurlijk nog iets wat niet tijdens een Rwanda reis mag ontbreken, namelijk chimpansee tracking. Net als de gorilla’s zijn deze bijzondere dieren onze meest naaste verwanten. Met 98% DNA overeenkomst kunnen we wel zeggen dat er veel vergelijkingen zijn te maken en daarom mag een bezoek niet ontbreken.

De beste locatie hiervoor is het Nyungwe National Park, waar u naast de chimpansee tracking ook een heuse Canopy walk kan maken. Loop over een stevig metalen brug 150 meter boven de jungle, terwijl u onder u diverse primaten- en vogelsoorten kunt spotten.

Beleef de boeiende cultuur en geschiedenis van Rwanda

Naast de prachtige natuur heeft Rwanda ook een boeiende cultuur en geschiedenis. Tijdens uw Rwanda reis kunt u kennismaken met diverse lokale culturen. Tevens is een bezoek aan één van de genocide monumenten aan te bevelen.

De bekendste daarvan is wellicht wel het Kigali Genocide Memorial Rwanda’s hoofdstad Kigali. Dit is absoluut een ontroerende en bijzondere ervaring om tijdens uw Rwanda reis in te plannen.

Hier wordt eer betoond aan de slachtoffers van de Rwandese genocide in 1994 en wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en nasleep van deze tragische gebeurtenis. Het museum is informatief en respectvol en biedt u een brede inzicht in de veerkracht van het Rwandese volk.

Rwanda is een betaalbare bestemming in Afrika

Met andere woorden, er valt op diverse vlakken genoeg te beleven tijdens een reis naar Rwanda. Wellicht bent u al enthousiast geworden en vraag u zich af wat de kosten zullen zijn. De prijzen variëren uiteraard afhankelijk van uw reisstijl en voorkeuren.

Over het algemeen is Rwanda een relatief betaalbare bestemming in vergelijking met andere Afrikaanse landen zoals Oeganda, Tanzania, of Kenia.  Accommodatie, maaltijden en transport zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, van budgetvriendelijk tot luxe.

Het is altijd raadzaam om vooraf voor uzelf een reisbudget te bepalen en indien gewenst met ons te delen. Aan de hand daarvan kunnen wij de beste reisoptie uitwerken die aansluit bij uw behoeften.

Visum eisen in Rwanda

Wat betreft visum eisen is het belangrijk om te weten dat de meeste bezoekers een visum nodig hebben om Rwanda binnen te komen. Gelukkig is het visumproces vrij eenvoudig. U kunt ervoor kiezen om een visum bij aankomst te regelen of u vraag vooraf een e-visum aan.

Beide processen zijn vrij eenvoudig en d.m.v. het beantwoorden van enkele vragen al af te ronden. Het is wel belangrijk om een geldig paspoort te hebben met tenminste zes maanden geldigheid na aankomst in Rwanda.

Boek nu uw reis in Rwanda

Al met al is Rwanda een vrij toegankelijke bestemming die u absoluut het overwegen waard is als u op zoek bent naar een unieke reiservaring. Met haar adembenemende landschappen, ongelooflijke flora en fauna, rijke cultuur en gastvrije bevolking, zal Rwanda u zeker betoveren tijdens uw rondreis.

Of u nu avontuurlijk bent, een natuurliefhebber of geschiedenis fanaat, dit fascinerende land heeft voor ieder wat wil te bieden. Wacht dus niet langer en plan uw reis naar Rwanda en ontdek het allemaal zelf!

Een Betoverende Rondreis door Rwanda

Bent u klaar voor een onvergetelijke ervaring in het hart van Afrika? Rwanda, ook bekend als het land van de duizend heuvels, is een uitzonderlijke bestemming voor elke natuurliefhebber en safariganger. Laat u verrassen door de groene heuvels, rijke cultuur en de indrukwekkende geschiedenis van Rwanda.

Ontmoet de Berggorilla’s en Chimpansees

Een bezoek aan Rwanda is niet compleet zonder een ontmoeting met de majestueuze berggorilla’s en speelse chimpansees. Deze unieke wildlife-ervaringen bieden een onvergetelijk moment en zijn een hoogtepunt van elke reis.

Cultuur en Geschiedenis: Het Genocide Museum in Kigali

Rwanda heeft een diepgaande en ontroerende geschiedenis. Een bezoek aan het genocide museum in Kigali biedt een inzicht in de tragische gebeurtenissen van 1994 en is een eerbetoon aan de veerkracht van het Rwandese volk.

De Schoonheid van Rwanda’s Nationale Parken

Ontdek Rwanda’s prachtige nationale parken zoals het Volcanoes National Park, Akagera National Park en Nyungwe Forest. Elk park heeft zijn unieke flora, fauna en adembenemende landschappen.

Safari en Natuur in Rwanda

Rwanda biedt naast gorilla- en chimpansee tracking ook traditionele safarimogelijkheden. Ontdek de diversiteit van Rwanda’s wilde dieren en geniet van de prachtige landschappen tijdens uw safari-avontuur.

Combineer Rwanda met Andere Afrikaanse Bestemmingen

Een reis naar Rwanda is perfect te combineren met een bezoek aan naburige landen zoals Kenia, Tanzania of Oeganda. Zo kunt u uw avontuur in Oost-Afrika compleet maken.

Beste Reistijd en Kosten voor Uw Reis naar Rwanda

Rwanda is het hele jaar door een prachtige bestemming met twee droge seizoenen, ideaal voor safari’s en gorilla tracking. De reiskosten variëren afhankelijk van uw voorkeuren en de gekozen accommodatie.

Visumvereisten voor Rwanda

De meeste bezoekers hebben een visum nodig voor Rwanda. Dit kan bij aankomst geregeld worden of vooraf via een e-visum.

Boek Uw Onvergetelijke Reis naar Rwanda

Bent u klaar voor een avontuur in Rwanda? Met AVtours beleeft u een onvergetelijke reis door dit fascinerende land. Van de ontmoeting met gorilla’s tot het ervaren van de rijke cultuur en geschiedenis, Rwanda heeft voor elk wat wils.

Groepsreizen Rwanda met AVtours

Ga mee op een van onze groepsreizen naar Rwanda en deel de ervaring met gelijkgestemde avonturiers. Ontdek samen de pracht van Rwanda.

Safari Rwanda: Een Natuuravontuur dat U Niet Wilt Missen

Kies voor een safari in Rwanda met AVtours en ontdek de ongerepte natuur en wilde dieren van dit prachtige land. Beleef het avontuur van uw leven in Rwanda!

Bezoek onze website voor meer informatie over onze reizen naar Rwanda en start vandaag nog met het plannen van uw droomreis met AVtours. Rwanda wacht op u!