Strandverlenging

Strandverlenging mogelijk? Een veel gestelde vraag van onze klanten of er een mogelijkheid bestaat om voorafgaande of juist na afloop van een safari even een aantal dagen te kunnen bijkomen. Even helemaal tot rust komen na de drukke weken vlak voor uw reis, zodat u helemaal uitgerust aan uw safari kunt beginnen. Of juist na afloop van uw prachtige safari zodat u heerlijk kunt nagenieten en weer helemaal uitgerust terug naar in het vliegtuig naar Nederland kunt stappen.

Verder is het natuurlijk ook mogelijk om tijdens uw safari een aantal extra nachten te verblijven in een mooie lodge en locatie naar keuze. U kunt hier heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad, meer of juist genieten van prachtige natuur en mooie omgeving.

Hieronder hebben we een aantal strandbestemmingen voor u op een rij gezet, om u alvast een eerste idee mee te geven. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden waarin wij graag adviseren.

Keniaanse Zuidkust

Relaxen aan de Indische oceaankust met haar witte zonovergoten palmstranden.

Kenia kent naast haar fascinerende wildparken ook een prachtige kustlijn met tropische palmenstranden! Een paar dagen genieten onder de Keniaanse zon is natuurlijk een heerlijke manier om uw safari relaxed te beëindigen. Of juist te beginnen, om daarna uitgerust op safari te gaan.

Luieren in je strandstoel, snorkelen langs het rif op zoek naar tropische vissen, of een boottocht met een dhow met haar typerende schuine zeil. Kenia is niet alleen prachtig vanwege de safari, maar ook de onderwaterwereld is adembenemend en heeft veel te bieden. Er worden snorkeltochten bij Wasini Island georganiseerd, eindigend met een strandbarbecue. Kortom, Kenia is een prima bestemming voor zon, zee, strand en diverse (water)activiteiten!

AV Tours & Safaris biedt o.a. de volgende strand accommodaties aan:

Ocean Village club
Leopard Beach resort
The Sands at Nomad
Indian Ocean Beach Resort

Tevens bieden we prachtige resorts aan in de omgeving van Watamu (noordkust) zoals o.a.:

Turtle Bay Resort
Sun Palm Beach Resort

Zanzibar

Het magische eiland Zanzibar, een droom voor iedere strandliefhebber!

Het exotische kruideneiland Zanzibar, gelegen aan de oostkust van Tanzania, staat bekend om haar parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Een heerlijke bestemming om na een prachtige safari nog even een aantal dagen nagenieten aan een van de prachtige witte stranden. Het eiland heeft een rijk verleden waarbij de invloeden van de Arabieren uit de 18e eeuw zijn nog steeds terug te vinden zijn.

De huizen in de hoofdstad Stonetown zijn rijkelijk versierd met vakkundig houtsnijwerk, waarbij vooral de schitterend deuren opvallen. Stonetown is het belangrijkste economische centrum met haar open haven en historisch stadscentrum. Ga zelf eens op ontdekkingstocht door nauwe steegjes, of maak een specerijen tour langs de kruidenplantages. Tijdens deze tour ontdekt u vele details die herinneren aan het mystieke verleden van Zanzibar. Een bezoek aan het Jozani National Park, waar de rode Colobus aap in bescherming leeft, is ook zeker de moeite waard.

Zanzibar is niet voor niets één van de meest gekozen strandbestemmingen van Afrika. Met haar prachtige witte stranden, de gastvrije bewoners en haar fascinerende hoofdstad is dit een een heerlijke bestemming om uw safari mee af te sluiten. Zanzibar is prima te combineren met een safari op het vaste land van Kenia,Tanzania, Uganda of Rwanda.

AV Tours & Safaris biedt o.a. de volgende strand accommodaties aan:

Dongwe Ocean View
Kichanga lodge
Karafuu Hotel
Reef & Beach resort
Fumba Beach Lodge
Blue Bay resort
Paradise Beach resort
Swahili House

Lake kivu

Tussen de prachtige groene heuvels ligt het prookjesachtige Lake Kivu, een ware paradijs op aarde!

Een van de meest fascinerende strandbestemmingen die wij aanbieden is toch wel Lake Kivu, gelegen in het groene hart van Rwanda. Een fijne bestemming met prachtige stranden waar u heerlijk tot rust kunt komen na uw safari, gorilla of chimpansees tracking in Rwanda of Uganda. Naast heerlijke stranden liggen er langs de oevers van het meer talloze kleine havenplaatsjes waar de gastvrije lokale bevolking u graag welkom heet.

Naast ontspanning kunt u in Lake Kivu uiteraard ook zwemmen, prachtige strandwandelingen maken of per boot het meer verkennen. Kortom, een ideale afsluiter van een fascinerende safari in Rwanda of Uganda.

AV Tours & Safaris biedt o.a. de volgende strand accommodaties aan:

Ubumwe hotel
Moriah Hills resort