Tanzania reizen

Filter reizen op

Tanzania reizen

Rondreis door Tanzania, iets voor u? Tijdens uw rondreis door Tanzania vind u de mooiste natuurparken. Het is een van de meest fascinerende landen ter wereld dankzij de vele natuurwonderen die er te vinden zijn. Bij de indrukwekkende Ngorongoro Krater vind u een enorme variatie aan wildleven. De begroeide hellingen en de vele meertjes in de Ngorongoro Krater bieden een ideale leefomgeving van menig dier. Deze topbestemming kunt u dus niet missen tijdens uw rondreis door Tanzania.

Ook de Kilimanjaro, ook wel ‘de berg die glinstert’, is één van de natuurwonderen van Tanzania. De berg is gevormd door drie vulkanen en de top is bedekt met een flinke laag sneeuw. De Kilimanjaro leent zich om prachtige foto’s te maken die uw rondreis door Tanzania nog specialer zullen maken. Daarnaast brengt u voor het ultieme safari gevoel een bezoek aan de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Hier heeft u de mogelijkheid om de jaarlijkse great migration te aanschouwen. Een waar natuurspektakel waarbij duizenden gnoes en zebra’s van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia trekken.

Bovenstaande hoogtepunten bevinden zich in het noorden van Tanzania. Mocht u tijdens uw rondreis in Tanzania nog meer van dit prachtige land willen ontdekken dan brengen wij u graag naar het meer onontdekte zuiden van Tanzania! Hier vind u de bijzondere wildparken van Selous en Ruaha. Twee mooie locaties voor de ervaren safariganger.

Overzicht van onze reizen in Tanzania reizen

Tanzania, een unieke reiservaring

Bent u op zoek naar een bijzondere, avontuurlijke en spectaculaire natuurervaring? Tanzania, gelegen in Oost-Afrika, is een bestemming die u niet mag missen. Met haar adembenemende landschappen, rijke cultuur en overvloed aan wilde dieren, biedt Tanzania een unieke reiservaring die uw verwachtingen zeker gaat overtreffen.

Of u nu droomt van het verkennen van de uitgestrekte savannes, het beklimmen van de majestueuze Kilimanjaro of ontspannen op prachtige tropische palmenstranden, Tanzania heeft het allemaal te bieden tijdens een rondreis!

Safari in Tanzania: Een hoogtepunt van uw reis

Wie aan een Tanzania reis denkt, kan haast niet om een safari heen. Een van de hoogtepunten van een reis naar Tanzania is ongetwijfeld een safari. Stelt u zich eens voor dat u in een robuust 4×4 voertuig door het uitgestrekte Serengeti National Park rijdt, terwijl u getuige bent van de vele dieren die hier in de vrije natuur leven.

Naast de “Big Five” staat de Serengeti ook bekend om de spectaculaire migratie van wilde dieren. De Grote Trek, zoals het ook wel bekend staat, vindt jaarlijks plaats en is een indrukwekkend spektakel waarbij miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen over de vlaktes trekken op zoek naar vers grasland en water. Dit adembenemende natuurfenomeen is een must-see voor elke natuurliefhebber.

Andere hoogtepunten van Tanzania

Naast de safari-ervaring biedt Tanzania natuurlijk ook tal van andere hoogtepunten, waaronder de mogelijkheid om te ontspannen op de prachtige stranden van Zanzibar of een van de andere tropische eilanden.

Combineer uw avontuurlijke Tanzania rondreis met een verblijf op deze paradijselijke bestemmingen en geniet van de parelwitte zandstranden. Zanzibar, ook wel bekend als het “specerijeneiland,” is uitermate geschikt om te gaan duiken, snorkelen of te genieten van andere activiteiten. Zanzibar is een fascinerende mix van culturen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de handel in specerijen.

De beste reistijd voor een Tanzania reis

De beste reistijd voor een Tanzania reis hangt grotendeels af van uw reisdoelen, reiswensen, het budget en de activiteiten die u wilt ondernemen tijdens uw Tanzania safari.
Over het algemeen zijn de droge seizoenen, van juni tot oktober en van december tot maart, ideaal voor safari’s en trektochten. Het weer is aangenaam en de dieren zijn gemakkelijker te spotten omdat ze zich verzamelen bij de overgebleven waterbronnen.

Houd er echter rekening mee dat het weer in Tanzania kan variëren en dat er in de laatste jaren ook flinke buien kunnen vallen tijdens de drogere periodes. Dit maakt dat de nattere periodes veelal droger zijn geworden. Dit biedt uitstekende kansen voor diegenen die juist rust opzoeken.
April en mei zijn tegenwoordig prima reismaanden en bieden beide unieke kansen. Regen valt meestal aan het einde van de dag of juist vroeg in de ochtend, waardoor gamedrives zeker mogelijk zijn. Het is rustiger in de verschillende wildparken en de lucht is normaal gesproken stofvrij, dus uitstekend geschikt voor het maken van mooie foto’s!

Kosten van een reis naar Tanzania

Wat betreft de kosten van een reis naar Tanzania, varieert dit afhankelijk van de lengte van uw beoogde reis, uw voorkeuren voor activiteiten en het type accommodatie dat u kiest. Over het algemeen kan Tanzania worden beschouwd als een betaalbare, maar iets duurdere reisbestemming, vooral in vergelijking met andere safari-bestemmingen. Er zijn accommodaties beschikbaar voor elk budget, variërend van eenvoudige tentenkampen tot luxe lodges.
Daarnaast zijn er verschillende routes met mogelijkheden waarbij wij graag adviseren. Aan de hand van uw persoonlijke wensen komen wij graag tot uw droomreis naar Tanzania.

Tanzania: De ultieme bestemming voor natuurliefhebbers

Dus, als u op zoek bent naar een bestemming die natuur, avontuur, strand en cultuur combineert, kies dan voor een reis naar Tanzania. Tijdens uw reis naar Tanzania kunt u al deze aspecten ervaren, en daarom is het een ultieme bestemming voor iedereen die iets wil. Aarzel niet langer en maak van uw droomreis werkelijkheid. Tanzania wacht op u!