/
    • U bent hier:
      Home Safari ervaringen
    • Anderen over AV-Tours en Safaris

    • 9,1 Gebaseerd op 142 onafhankelijke beoordelingen via klantenvertellen.nl. 99% van de reizigers beveelt AV-Tours en Safaris aan!
      Reisaanbod 8,9
      Persoonlijke aandacht 9,3
      Maatwerk en flexibiliteit 9,2
      Klantvriendelijkheid 9,3
      Bereikbaarheid 9,1
      Informatie verstrekking 9,1
      Nakomen afspraken 9,2
      Website 8,8
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,7
      Route tijdens de reis 8,9
      Algemene beoordeling van uw safari 9,2

    • Safari ervaringen

    • Orlando 13-01-2019
      Individuele rondreis in Kenia
      Reisaanbod 8,0
      Persoonlijke aandacht 9,0
      Maatwerk en flexibiliteit 9,0
      Klantvriendelijkheid 9,0
      Bereikbaarheid 8,0
      Informatie verstrekking 7,0
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 7,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 9,0
      Route tijdens de reis 7,0
      Algemene beoordeling van uw safari 8,0
      Gemiddelde cijfer: 8,2
      Thank you for the warm welcome back to the Netherlands!

      This round-trip through Kenya was an amazing, magical adventure. Not only did we tick off all the big 5, but we also got to see many different wildlife habitats and to explore them in different ways - by car, boat and even walking next to the giraffes or many birds.

      Overall we slept in really nice lodges, although our favorite will remain the Tumbili Cliff Lodge, where we also celebrated Dante's birthday. The staff friendliness combined with the amazing setting really made it special.

      The route that we planned was also super special, with a good combination of landscape and different types of wildlife. All parks were special and very well chosen, although Samburu at the start really made a great impression, together with the lake areas.

      There were a couple of minus points as well. Of course, it was not good to have Sanne sick during the trip (although this is not the first time it happens), but she could still enjoy it.

      Something that was harder for us were the schedules and time spent in the car, specially compared to the program. Our guide/driver often referred to the African time.
      From the start we began to wake up at 5h-5h30 and, almost with no stops, we were mostly arriving at destinations at 15h for lunch, before heading into safari. So to be honest, there was not much downtime to relax, or enjoy the swimming pool. I left Dante and Sanne at the lodge a few times, so that they could relax and I would finish the plan by myself.

      I can't tell how much of it was linked to our guide/driver, or to the program in itself. The driver was extremely careful, took really good care of Dante, although I think that he was too busy with the driving element, compared to guiding us, especially when we were outside the parks. I think the distances were heavy for him and hence it took him longer to get to places.
      The day before and after we stayed at the Ark were extremely confusing with wrong instructions, useless and non-stop driving. It's as if getting to the end goal was more important than the experience.

      I also found it a shame that we couldn't stop anywhere outside the parks. I wanted to discover more about the Kenyan culture, but apparently we could not even stop to explore smaller villages due to security concerns from the driver. I didn't expect that in Kenya.

      As a summary, this was a brilliant location and we are still excited to think of all the experiences we had. We feel that the execution was above average, but could have been better prepared and executed locally.
      Annemiek en Gerard 11-01-2019
      Groepsreis in Kenia
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 9,0
      Maatwerk en flexibiliteit 10,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 9,0
      Informatie verstrekking 10,0
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 9,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 9,0
      Route tijdens de reis 9,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 9,4
      Rondreis met Nederlands talige reisbegeleiding door een zeer mooi en enerverend land. Deze reis is op speciaal verzoek van georganiseerd er was namelijk geen reis met nedtalige begeleiding omstreeks de kerst. We kunnen deze reis aan iederen aanbevelen. Met speciale dank aan het team van AV tours en Mary in Nairobi
      Marlijn 07-01-2019
      Familiereis in Uganda
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 10,0
      Maatwerk en flexibiliteit 10,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 10,0
      Informatie verstrekking 9,0
      Nakomen afspraken 10,0
      Website n.v.t.
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 9,0
      Algemene beoordeling van uw safari 9,0
      Gemiddelde cijfer: 9,4
      Onze eerste Afrika ervaring met onze kinderen van 7, 10 en 12 is er een geworden om nooit te vergeten. Wat een fantastisch mooi land is Uganda. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, echt genieten!

      Het contact met AV Tours was erg prettig.
      Bij het samenstellen van de reis is er goed geluisterd naar onze wensen en is er rekening gehouden met onze kinderen. AV Tours heeft onze reis super goed geregeld!
      fredrik 12-12-2018
      Familiereis in Zuid-Afrika
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 10,0
      Maatwerk en flexibiliteit 10,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 9,0
      Informatie verstrekking 10,0
      Nakomen afspraken 10,0
      Website n.v.t.
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 10,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 9,6
      perfecte aangename en plezierige organisatie met een zeer gedreven eigenaar mathijs en een super team petje af voor zoveel passie
      Bart 05-12-2018
      Groepsreis in Tanzania
      Reisaanbod 8,0
      Persoonlijke aandacht 8,0
      Maatwerk en flexibiliteit n.v.t.
      Klantvriendelijkheid 8,0
      Bereikbaarheid 8,0
      Informatie verstrekking 10,0
      Nakomen afspraken 8,0
      Website 8,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 6,0
      Algemene beoordeling van uw safari 8,0
      Gemiddelde cijfer: 8,0
      We hadden een hele mooie vakantie dat mede mogelijk werkt gemaakt door de ontzettende leuke groep, hele leuke & deskundige chauffeurs (Tito en Hubert; tip aan Avtours, maak dit jullie vaste crew!) en een fantastisch land. Jeeps + accommodatie waren ook goed; vooral de Serengeti Tents waren super.

      Hoogtepunt: Serengeti NP 28 leeuwen trotseren met slechts een aantal andere jeeps mogen meemaken!

      Verbeterpunt: De route na Tarangire NP (laatste 2 dagen) had naar onze mening/groep ook aan het begin van de reis gemogen omdat je na de Serengeti/Tarangire al 'vol' zit met ervaringen (vandaar de 6 als route reis - voor de rest wat de reisroute perfect).
      Marja 03-12-2018
      Individuele rondreis in Zuid-Afrika
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 9,0
      Maatwerk en flexibiliteit 9,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 10,0
      Informatie verstrekking 9,0
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 8,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 9,0
      Route tijdens de reis 9,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 9,2
      Met zijn vieren een rondreis door het prachtige Zuid Afrika gemaakt. Samen met AV Tours de route uitgestippeld en hen om advies gevraagd. Zij hebben de huurauto, excursies en de lodges voor ons geregeld.
      Het was allemaal top! De hele reis zat goed in elkaar en de lodges waren allemaal prachtig. Vanaf het eerste moment was het contact met AV Tours (Menieke) erg prettig, professioneel en heel persoonlijk.
      Wij hebben genoten van onze 3 weken in Zuid Afrika en bevelen AV Tours zeker aan!
      Menieke bedankt voor je bemiddeling.
      Maartje 01-12-2018
      Individuele rondreis in Zuid-Afrika
      Reisaanbod 10,0
      Persoonlijke aandacht 9,0
      Maatwerk en flexibiliteit 9,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 10,0
      Informatie verstrekking 8,0
      Nakomen afspraken 10,0
      Website n.v.t.
      Kwaliteit gekozen accommodaties 9,0
      Route tijdens de reis 7,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 9,2
      Wij hebben een heerlijke vakantie gehad!!! Menieke heeft heel goed naar ons geluisterd en heeft onze wensen in een geweldige reis vertaald; complimenten!

      We hebben een paar tips:
      - Een leuke lunchtip tijdens de Panoramaroute is 'De Boskombuis' bij Potlock. Ligt vanaf Sabie vlak vóór Bourckes Lock Potholes, bij een Zuid Afrikaanse vlag rechtsaf slaan. Authentiek Afrikaans eten met prachtig uitzicht.
      - De optie 2 route vanaf Raptor's Retreat Lodge naar Whiteriver was aanzienlijk langer dan de voorgeschreven 5-6 uur. Wij hebben er 10,5 uur over gedaan, terwijl we niet heel veel pauze hebben genomen. De route was wel geweldig!
      - De voorgeschreven route vanaf Whiteriver naar Swaziland is een prachtige route, maar ongeacht het weer niet geschikt voor een Toyota Corolla ;-). Na de grensovergang was 'de weg' verschrikkelijk slecht voor 18 km (daar hebben wij 1,5 uur over gedaan met samengeknepen billen ;-)).
      - Het laatste stukje naar de accommodatie van Rorke's Drift was ook niet echt geslaagd voor de Toyota Corolla (de onderkant heeft daar wat krassen opgelopen). De accommodatie zelf was wel super. Echter, inchecken is strikt vanaf 15.00 uur, lunch is niet mogelijk. Wellicht goed om dit in het vervolg bij het reisaanbod te vermelden. Avondeten was uit de kunst.
      - Wij verbleven 2 nachten in Umhlanga. Wij vonden Umhlanga zelf niet echt leuk. Het contrast met het prachtige en rustige 'Drakensbergen' was erg groot. 1 nacht had voor ons hier ook voldoende geweest. Temeer, omdat de accommodatie ondermaats was. 20 jaar geleden was dit waarschijnlijk een prachtige plek, maar sindsdien is er geen onderhoud meer gepleegd ;-). We zagen bij toeval de prijs van deze accommodatie, dat is het zeker niet (meer) waard (+/- 5000 ZAR).

      Algehele indruk: GEWELDIG! Echt goed geregeld en perfect aansluitend bij onze wensen.










      Monique 29-11-2018
      Groepsreis in Uganda
      Reisaanbod 8,0
      Persoonlijke aandacht 8,0
      Maatwerk en flexibiliteit 9,0
      Klantvriendelijkheid 8,0
      Bereikbaarheid 9,0
      Informatie verstrekking 10,0
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 9,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 9,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 8,8
      Oeganda de parel van Afrika zo noemen ze dit land. Wat mij betreft hebben ze gelijk. Wat een prachtig land, wat een lieve mensen. De chauffeur was fantastisch, dankzij hem veel gezien. De werkelijkheid heeft mijn verwachting ver overtroffen. Ik kan alleen maar zeggen, ervaar het zelf!
      Marjolein 29-11-2018
      Groepsreis in Uganda
      Reisaanbod 8,0
      Persoonlijke aandacht 9,0
      Maatwerk en flexibiliteit 7,0
      Klantvriendelijkheid 8,0
      Bereikbaarheid 8,0
      Informatie verstrekking 8,0
      Nakomen afspraken 7,0
      Website n.v.t.
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 8,0
      Algemene beoordeling van uw safari 8,0
      Gemiddelde cijfer: 7,9
      Uganda hebben we in ons hart gesloten, wat een GEWELDIG land. Prachtig qua landschap, vriendelijke en gastvrije bewoners, heerlijk eten en natuurlijk de imposante wilde dieren met in het bijzonder de chimpansees en berggorilla's. Wij zijn bijzonder goed te spreken over onze chauffeur Emmanuël. Hij heeft ervoor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak. Achteraf hebben we begrepen dat hij regelmatig contact heeft gehad met Mathijs om te overleggen hoe het met mij ging qua gezondheid. Dát vind ik échte top!
      Het enthousiasme van Mathijs waarmee hij over Uganda sprak heeft ons over de streep getrokken om mee te gaan, daar hebben we geen spijt van gehad al was het reisprogramma soms wel overvol en hebben we in het begin wel wat geskipt om voldoende uit te kunnen rusten voor de trackingen. Let op: naast de vaccinatie voor gele koorts wat prima vermeld wordt in de reisbescheiden is een een cholera-stempel in je vaccinatiepaspoort ook verplicht, dat hebben we gemist in de voorbereiding. Het was fijn om een week voor vertrek kennis te maken met onze medereisgenoten.
      Louis en bernadette 26-11-2018
      Individuele rondreis in Zuid-Afrika
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 10,0
      Maatwerk en flexibiliteit 10,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 9,0
      Informatie verstrekking n.v.t.
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 9,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 8,0
      Route tijdens de reis 9,0
      Algemene beoordeling van uw safari 9,0
      Gemiddelde cijfer: 9,2
      Wij hebben bijna 4 weken rondgetrokken in een grote cirkel rond Johannesburg. We hebben gekozen voor een mix van natuur (safari's) en cultuur (extra dag o.l.v. gids in Johannesburg, bezoek dorpjes, scholen, Zulu -cultuur, Swasiland, battlefiels). Sommige excursies en safari's hadden we van te voren al laten inbouwen maar daarnaast hebben we ook veel activiteiten bij de Lodges geregeld. We hadden gekozen voor een rustig reisritme (meestal 2 overnachtingen per keer) en dat is goed bevallen. AV tours heeft een mooie reis voor ons ontworpen. We hadden zelf wat ideeën die ze als uitgangspunt genomen hebben, maar ze hebben ook zelf voorstellen gedaan en in goed overleg naar een mooi reisplan gewerkt. We kregen een goed uitgewerkt routeboek mee. Ter plekke klopte alles. Het was een avontuurlijke reis maar met de geruststellende zekerheid van een goede organisatie op de achtergrond (hebben er gelukkig niet nodig gehad). We kregen kort voor de reis een update naar een 4x4 auto met sterke motor. Achteraf waren we daar blij mee, want met name enkele achterafgelegen lodges waren alleen via pittige wegen en zandpaden te bereiken.
      Lex 22-11-2018
      Reizen op maat in Tanzania
      Reisaanbod 9,0
      Persoonlijke aandacht 10,0
      Maatwerk en flexibiliteit 9,0
      Klantvriendelijkheid 10,0
      Bereikbaarheid 9,0
      Informatie verstrekking 10,0
      Nakomen afspraken 9,0
      Website 10,0
      Kwaliteit gekozen accommodaties 10,0
      Route tijdens de reis 10,0
      Algemene beoordeling van uw safari 10,0
      Gemiddelde cijfer: 9,6
      Het was een once in a lifetime belevenis. Grandioze vakantie gehad. Uitstekende gids met veel kennis van de natuur en wildlife. Hij wist ook de goede plekjes te vinden. Alles was uitstekend geregeld en we hebben erg genoten van deze trip. Toch een minpuntje: bij Manyara Wildlife Safari Camp was het niet toegestaan dat Donald, onze chauffeur/gids, met ons mee at. Wij vonden dat wel raar maar hebben niet aangedrongen op aangeven van Donald. Verder helemaal top.