Safari ervaringen

Safari ervaringen

10

Een overweldigende en onvergetelijke reis!

We maakten een rondreis door Uganda met vier personen. De mix van bezoek aan verschilende parken en daarnaast de culturele ervaringen maakten deze reis heel bijzonder. De gids die ons ruim 2 weken vergezelde was geweldig. De reis was goed georganiseerd. De lodges zaten veelal op prachtige plekken in de parken, en waren inclusief maaltijden goed verzorgd. We vonden Uganda een geweldig land om in te vertoeven. Vriendelijke mensen en een fijne sfeer. Het land is heel groen. Echt prachtig. Ik zou deze reis zeker aanbevelen. Hoewel we in het regenseizoen (april) reisden, hebben nauwelijks regen gehad.

Hermien
Enter
10

Magisch avontuur

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt naar Tanzania. Samen met Rose en Mathijs hebben we naar de mogelijkheden gekeken. Het is telkens weer een plezier om bij AV tours aan te kloppen. Persoonlijke service staat centraal en dat maakt het avontuur nog meer speciaal. Dankjewel Rose en Mathijs.

Chantal
Laren (gld)
8

Uganda is inderdaad de parel van Africa!

Via Fotoclass Reizen boekten mijn partner en ik een foto-rondreis door Uganda, welke reis volledig werd geregeld door AV-Tours en Safari's. Tijdens de eerste kennismakingsavond was Mathijs ook aanwezig en kon hij hier en daar aanvullingen geven en vragen beantwoorden gedurende de presentatie over ons aankomende Uganda-avontuur. En een avontuur werd het! Van neushoorns van dichtbij zien tot vastzittende jeeps in de modder waarbij iedereen ging helpen, van parende leeuwen in het laatste zonlicht tot buffels die een modderbad namen, van langzaam voorbij lopende majestueuze olifanten tot het gelach van hyena's, van het uren ploeteren door de jungle om chimpansees te zien tot een kleine hike om oog in oog te staan met een silverback gorilla en zijn gezin. Het land is groen, het is rijk aan natuur, grondstoffen en wildlife maar ook rijk aan een bevolking die het met niets moet doen. Het is een land van uitersten. De schitterende en comfortabele locaties waar we verbleven en de diversiteit aan activiteiten (boottochten afgewisseld met gamedrives met een bezoek aan een bananenplantage en de oeroude Bafta stam waar je veel leert van de oude gebruiken van de lokale bevolking) zijn uitstekend geregeld door AV-Tours. We zijn de hele reis begeleid door twee zeer ervaren gidsen (via Kazinga Tours). Het enige 'minpunt' wat we hebben is dat we te weinig rustmomenten hadden en de dagen echt propvol zaten waardoor je alle avonturen niet tussendoor kon laten 'landen'. En soms waren de reisdagen echt te lang maar dat hoort er een beetje bij. Verder zijn wij zeer tevreden over AV-Tours. Ze zijn goed bereikbaar voor alle vragen, je kunt ze altijd bellen en ze staan je graag te woord. Mathijs en Rose zijn ook nog eens erg vriendelijk en leuk in de omgang! Is Uganda een aanrader? ABSOLUUT! Het is een magisch land dat aan het einde van de reis verankerd zit in je hart en er niet meer uitgaat.

Eva
Eindhoven
9

Geweldige reis

In november met AV-Tours en FotoClass op een fotoreis naar Uganda geweest. De informatievoorziening vooraf is al top geregeld zodat je goed voorbereid aan de reis kan beginnen. Ook de reis zelf is goed verzorgd, van de aankomst op de luchthaven tot je daar ook weer wordt afgezet. Ik heb genoten van de game drives, de boottochten en als absoluut hoogtepunt de trekkings naar de chimpansees en de gorillas. Daarnaast is Uganda gewoon ook een ontzettend mooi en vooral groen land. Genoeg voor mij als fotograaf om te fotograferen en voor ieder om van te genieten. De lodges zijn allemaal goed verzorgd, een aantal op echt geweldige locaties en het eten tip-top in orde, er wordt ook overal goed rekening gehouden met dieetwensen, kunnen ze in Europa nog wat van leren. De lokale gidsen / chauffeurs hebben ons veilig door het land geloodst en konden ons veel vertellen over het land maar ook de dieren, een waardevolle aanvulling. Tsja en in Afrika moet je accepteren dat niet altijd alles gaat zoals we in Europa gewend zijn (TIA, This Is Africa) maar dat hoort allemaal bij het avontuur. Uiteindelijk komt alles wel goed.

Leon
Buijs
10

Al mijn verwachtingen overtroffen

De reis naar Uganda was een geweldige reis die mijn verwachtingen veruit overtrof. Het echte hoogtepunt was de gorilla tracking. Ik zal nooit de ervaring vergeten om een uur tijd door te brengen met een gorillafamilie met de zilverrug op slechts een paar meter afstand. AV-Tours is een geweldige organisatie om mee te reizen. De lokale gidsen die ze gebruiken zijn erg goed. Het zijn goede chauffeurs die veilig rijden en ze hebben veel kennis van het land, de cultuur en de natuur van Oeganda. Ze deelden kennis en vertelden verhalen, vaak serieus, maar we hebben ook tot tranen toe gelachen. Ook deden ze moeite om leuke extraatjes te organiseren zoals het proeven van locale gerechten. De accommodaties waar AV-tours gebruik van maakt, hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De organisatie komt met mijn oprechte aanbeveling.

Carla
Brabant
10

Onvergetelijke ervaring.

We zijn al vaker in Afrika geweest. Dit was onze eerste ervaring met AV tours. Het fijne hiervan vonden wij dat je een bedrag betaalt waar alles, behalve drinken en souvenirs, inzit, de groepsgrootte van slechts 12 personen en de persoonlijke benadering. We werden 2 weken voor de reis zelfs uitgenodigd om kennis te maken met de groep. Onze chauffeurs/ gidsen hebben wij ervaren als kundige en vrolijke mensen. Daarnaast was Jos er bij als begeleider en vertegenwoordiger van AV tours. Dit deed hij met heel veel enthousiasme en tot onzer tevredenheid. De reisdagen in de parken waren soms lang en heel vermoeiend, maar als je terugkijkt wat wij gezien hebben was het dat zeker waard. We kwamen heel dicht bij het wild en stonden soms gewoon tussen een kudde olifanten of op een aantal meter afstand van een leeuw die een zebra aan het verslepen was. Kortom onze reis was, dankzij AV tours, onvergetelijk en we raden deze organisatie ook zeker aan.

Astrid en Leon
Roosendaal
9

Geweldige ervaring

Wij zijn nu al 2 keer met Mathijs op stap geweest. 5 jaar geleden naar Tanzania en afgelopen september naar Kenia. Allebei de reizen waren een geweldige ervaring. Natuurlijk gaan er wel eens wat dingen mis, maar alles wordt prima geregeld. Ook de dingen die mis gaan, zijn op zich een hele beleving. Wij zouden zo weer gaan.

Linda en Michel
Delft
9

de 2 reizen die we met AV Tours hebben gemaakt, waren goed georganiseerd, afwisselend en verrassend.

afwisselende, goed georganiseerde reizen of het nu om een groepsreis gaat of met een huurcamper een je eigen weg volgen. Eventuele problemen worden goed en vlot opgelost, AV Tours was goed bereikbaar voor vragen.

Marrie Otter
Havelte
10

Een geweldige ervaring!

Een hele mooie en bijzondere rondreis door Kenia en Tanzania gemaakt en wow wat hebben wij ontzettend genoten en veel gezien! In beide landen hadden we kundige gidsen waarvoor niets teveel was. Wilden wij iets langer ergens zijn, dan kon dat, wilde we direct door dan was dat ook zonder moeite. Alle locaties waren eveneens subliem. Van kleinschalig en prima tot aan luxe (boven verwachting, want wij zijn normaliter niet zo van het luxe en we hadden het voor de betaalde prijs ook niet verwacht). Alles bij elkaar zijn wij dik tevreden en komen wij (na even weer te moeten sparen) heel graag terug bij AV-Tours! Rose en Mathijs bedankt voor het organiseren en de vele uren werk die jullie aan ons hebben gehad. Jullie tips zijn allemaal uitgekomen!

Dion
Arnhem
10

Ongelofelijke fantastische belevenis

Vanaf het moment dat ik Mathijs heb ontmoet was ik in de ban van de reis. Mathijs weet het heel mooi te vertellen zodat je direct al op reis wilt. En hij maakt het ook waar. Zijn reizen zijn zo samengesteld dat je echt heel veel gaat zien en beleven. En dat is wat mij heel erg aanspreekt. Inmiddels met hem naar Kenia en naar Tanzania geweest en ik zou zo weer met Mathijs op reis gaan.

José Diks
Houten
10

Tanzania een geweldige ervaring.

Mijn eerste contact met AV tours was in 2019 op de vakantie beurs. Daar werd ik hartelijk ontvangen door de eigenaar Mathijs Dassel. In Deventer heeft hij ons een hele mooie reis naar Kenia laten zien. En inderdaad was het een geweldige ervaring. Dit jaar zijn wij in oktober naar Tanzania geweest. Onder andere naar de Serengeti. Wat overweldigend was Serengeti maar ook de andere gebieden. En uiteraard ook de dieren. Mathijs Dassel je hebt je belofte waar gemaakt. Je bent een geweldige reisleider. En de volgende keer komen wij zeker weer terug.

Alice
Houten
9

Overweldigend!

Mijn reis naar Tanzania was mijn eerste kennismaking met AV-Tours. Wat was het een fantastische reis/avontuur wat we samen beleefd hebben met mijn 16 medereizigers. Wat hebben we veel gezien en beleefd. Ongelooflijk veel dieren gezien op Safari. Ook gezien hoe sommige stammen leven en werken. We hadden goede en kundige chauffeurs. We werden op onze wenken bediend. Verder was alles tot in "de puntjes" geregeld. Het eten was prima! Veel variatie is onze logeeradressen. Van super luxe, tot slapen in een tent, midden in de natuur, tussen allelei dieren (geluiden). Mocht ik ooit weer naar Afrika gaan, dan ga ik zeker met AV-tours. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Dianne
Hendriks
10

Op avontuur met AV-Tours/Hoogtepunten van Tanzania

Drie keer is scheepsrecht... na in 2017 in Uganda, en in 2019 in Kenia op avontuur te zijn geweest met AV-Tours & Safaris kon een reis naar Tanzania natuurlijk niet uitblijven. We hoefden niet op zoek naar een reisbureau; onze ervaring met AV-Tours was van dien aard dat het voor ons vanzelfsprekend was om weer met Mathijs op reis te gaan. Met Mathijs als reisbegeleider en een mooi klein gezelschap vertrokken we dus naar Tanzania. Wat hebben we weer genoten. Het programma kende een prachtige opbouw. Eerst cultuur (we hebben o.a. Een indrukwekkend bezoek gebracht aan de Bushman) en daarna de natuur in. Natuurlijk naar de Ngorongorokrater en de Serengeti (waar we maar liefst 5 nachten verbleven), maar ook naar het minder bekende maar prachtige Tarangire. Tanzania heeft al onze verwachtingen overtroffen. Wat hebben we veel gezien! Ongelooflijk dat dat allemaal past in een 15-daagse reis. De locaties waar we verbleven waren met zorg gekozen, het eten was heerlijk. De chauffeurs waren super vriendelijk en deskundig. Niets was hen teveel om onze prachtige en avontuurlijke reis tot een onvergetelijke herinnering te maken. We kunnen ons niet voorstellen dat dit ons laatste Afrika-avontuur geweest is. Een ding weten wij zeker. Als we weer naar Afrika gaan is dit zeker met AV-Tours en Safaris. Dank je wel Mathijs (en natuurlijk ook dank je wel Rose) voor dit prachtige avontuur. We hebben (weer) genoten.

Corrie en Gerrit
Klarenbeek
10

Kenia compleet: Een prachtervaring als kennismaking met Afrika

Door een samenloop van omstandigheden kwam het zou uit dat we met onze uitwonende dochters deze trip in mei 2023 konden maken. Wat een avontuur! We hebben het zeer getroffen met de prachtige accommodaties en de plekken die we hebben bezocht, wat een rust in dit jaargetijde, bijna alleen in de parken. Van de door sommigen voorspelde safarimoeheid hadden we beslist geen last, de afwisseling van landschappen/flora/fauna maakt dat je je ogen uit blijft kijken en geniet. We hadden zeer getroffen met onze gids/chauffeur die goed aanvoelde dat we op sommige plekken in totale stilte een tijdje wilden doorbrengen, of een keer de zonsopgang wilden beleven. Hij was in die 2 weken een beetje familie geworden 😉 We kijken terug op een zeer waardevolle familiebelevenis

Anne
Doorn
9

" What you see is what you get" of wat Mathijs belooft krijg je ook

De informatie vooraf is duidelijk en er wordt goed overlegd over wat wij wilden. Dat zorgt er voor dat we een prachtige reis hebben kunnen maken waar we nu na bijna 2 maanden nog vaker aan terugdenken. Tanzania in februari is een echte aanrader, relatief nog een stil seizoen er is is heel veel te zien met name de Gnoe trek in de Serengeti c.q. Ndutu national Park. De lodges en tented camp in Mkomazi en Senegeti waren prima evenals het eten en de hartelijk ontvangst. Mkomazi is een nog niet ontdekte parel met prachtige kuddes giraffen, olifanten, elanden en buffels en fraaie vergezichten en daarbij super rustig. Wij waren 12 dagen onderweg in de parken, relatief lang maar daarmee hadden we ook de rust om alles op te nemen.

Twan Zeegers
Utrecht
9

GEWELDIG

De ervaring was onvergetelijk. Het was perfect in aantal dagen en ontzettend veel gezien in 6 dagen safari. Na twee uur safari hadden wij de BIG 5 al bijna allemaal gezien. Goed gepland en fijne chauffeur.

zwanique
zwolle
9

Weer een prachtige reis gemaakt in Oost Afrika met AV Tours

We zijn in januari al voor de vierde maal met AV Tours naar Oost Afrika geweest , en evenals de vorige keren hebben we weer een schitterende reis achter de rug. Deze keer was Uganda aan de beurt en we zijn weer thuisgekomen met een hoop nieuwe ervaringen. Bedankt Mathijs , je hebt weer eens een prachtige reis voor ons samengesteld.

Eddy en Rita
Dendermonde
10

Wat heerlijk om weer in Afrika geweest te zijn!

Door corona heeft het reizen van ons op een lager pitje gestaan, maar gelukkig zijn we in augustus 2021 weer op reis geweest, naar Kenia! We hebben volop genoten en al het grote wild gezien, dankzij het goede plan en de goede gids van AV Tours. Bedankt voor deze gave ervaring! Reizen tijdens Covid was geen enkel probleem. Na een negatieve test in NL konden we het vliegtuig in en onze reis door Kenia maken. In Kenia zagen we dat de regels goed gevolgd werden en heb ik me geen moment onveilig gevoeld voor wat betreft corona. We waren met name in de bush in kleinschalige lodges, en overdag alleen met onze gids op safari. De kans om corona op te lopen in een supermarkt in Nederland is groter… En een voordeel, er waren veel minder toeristen dan anders, dus de lodges waren rustig en we hadden de wildlife bijna voor onszelf. Blij dat we dit gedaan hebben!

Vincent
Beverwijk
10

Adembenemend mooi!

De eerste ervaring met AV tours was al super. Ons contactpersoon Mathijs heeft ons erg goed geholpen met onze eerste kennismaking met Zuid-Afrika. Met een goede voorbereiding heeft Matthijs ons op reis gestuurd. Alle uitgezochte plaatsen waren prachtig en we hebben een ontzettend mooie vakantie gehad, o.a. met dank aan Matthijs

Rick
Houten
10

Onvergetelijke reis door Tanzania!

Twee jaar geleden zijn we met AV-tours naar Kenia geweest. Dit is ons erg goed bevallen. We hebben vorig jaar opnieuw een reis geboekt en dit keer naar Tanzania. We zijn hier zojuist van teruggekomen. Alles was evenals in Kenia tot in de puntjes geregeld. De reden dat wij voor AV-tours hebben gekozen, is dat het contact laagdrempelig is. De reis wordt niet nog mooier voorgespiegeld dan dat het al is waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast durven wij wel te zeggen dat er geen enkele reisorganisatie met Nederlandse reisbegeleiding is die zoveel uren gamedrives aanbiedt dan AV-tours. Nogmaals alle credits voor AV-tours evenals de top chauffeur Hubert in Tanzania. Wij hebben genoten!

Marthijn & Ellis
Rijssen
9

Eén van de mooiste en indrukwekkendste reizen tot nu toe.

Wij hebben deze vakantie met ons hele gezin + schoondochters (7 personen) doorgebracht en we hadden niets beters kunnen doen. Uganda is een land van uitersten. Van rommelige dorpen en steden, waar mensen heel eenvoudig leven tot prachtige, luxe verblijven voor de toeristen. Het landschap wisselt constant van uiterlijk: van vlakker en droog tot prachtige gebieden met theeplantages en regenwouden. We zijn de meest prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving tegengekomen, we hebben genoten van de gamedrives, maar ook het rondreizen met de meest geweldige 'vrouwelijke' gids Donah, die overal op onze wens stopte en uitleg gaf. Het is een andere wereld. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld tussen de vriendelijke bevolking en we zijn in onze tenten en lodges ongelooflijk in de watten gelegd. Het eten in de lodges was bijna overal prima en heel vers en gezond. Rwanda is wat netter, maar ook wat strenger. We hebben daar maar 2 dagen doorgebracht en dan nog voornamelijk in de veel te drukke hoofdstad Kigali. Na onze prachtige vakantie in de natuur was Kigali (behalve het Genocide Memorial) niet echt een toevoeging. Ik had liever nog wat langer in Uganda gebleven.

Bernhardien
Papendrecht
10

Geweldig

Wij hebben in september een 14daagse safarireis gemaakt met AV tours naar Tanzania.Van het begin tot het eind heel erg genoten van de natuur, het wild, de bijzondere accommodaties, de gids die ons haarscherp aanvoelde en heel veel wist en de plaatselijke bevolking. Kortom uitstekend georganiseerd. En heb je een probleem dan is AV tours er altijd om dit indien mogelijk direct op te lossen. Onze complimenten voor de organisatie.

Josephien Wagter
Heemskerk
9

Weer een top-reis

De 2e keer dat we met AV naar Kenia zijn gegaan. Alles was goed geregeld, zoals de 1e keer ook het geval was.

Hans
Oss
10

Onbeschrijflijk mooi!

Een goed luisterend oor van Mathijs heeft er voor gezorgd dat wij een uitstekend reisplan hadden, afgestemd op onze wensen. Als familie van 9 personen, waaronder 2 kinderen van 11 en 5 jaar, hebben wij allemaal genoten van onze goed uitgebalanceerde droomreis in Tanzania en Zanzibar. Geweldige chauffeurs/gidsen hebben ons op een goede en veilige manier rondgereden door de nationale parken van Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti en Tarangire.

Willemien
Ede
10

Geweldig !

Overweldigend landschap. Veel gezien en geleerd, dankzij een inspirerende, hartelijke gids/chauffeur.

Ruud
Capelle aan den IJssel