Etosha National Park

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Etosha National Park

Etosha National Park is een uniek park in Afrika. Het landschap is gevarieerd en herbergt een grote verscheidenheid aan dieren. Leeuwen, olifanten, luipaarden, giraffen, cheeta’s, hyena’s, springbokken, twee soorten zebra’s, gnoes, en talloze soorten antilopen. Etosha betekent het “grote witte gebied” en verwijst naar de enorme zoutpan. Dit is een indrukwekkend gezicht, want het is zeker de grootste zoutpan in Afrika. .

Als het regent, plakt het water in de pan en trekt het honderdduizenden flamingo’s aan! Etosha is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de zwarte neushoorn te zien en ook de schaarse Damara dik-dik, een kleine antiloop. Rond de zoutpan ligt een groot aantal waterdrinkplaatsen waar het wild zich verzamelt om er te drinken

In Etosha vind je niet de Big Five zoals vaak wordt gedacht. De Afrikaanse buffel ontbreekt. Dit dier heeft simpelweg te veel water nodig om de droogte te overleven. Maar de leeuw, Afrikaanse olifant, luipaard witte (en zwarte) neushoorn zijn er wel. Tegelijkertijd is Etosha National Park een van de meest toegankelijke wildreservaten in Namibië en Zuid-Afrika. Het park is malariavrij, toegankelijk met auto en de rustkampen bieden een scala aan accommodaties, restaurants, uitkijkplatforms, winkels en benzinestations.

 

Foto's