Fish River Canyon

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Fish River Canyon

De Fish River Canyon in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld. De Grand Canyon in de Verenigde Staten is de langste. De canyon is ongeveer 160 km lang. Tot 27 km breed en is op sommige plaatsen wel 550 meter diep. De canyon ligt aan de benedenloop van de Fish River. Een onbevaarbare rivier van zo’n 650 km lang en daarmee de langste rivier van Namibië. Het heeft zijn oorsprong in de oostelijke delen van het Naukluft-gebergte. Na ongeveer 200 km stroomt de rivier uit in de Hardap Dam, het grootste waterreservoir van het land met een omtrek van 30 km en een oppervlakte van 28 km².

Tijdens het droge seizoen leveren sporadische poelen water aan veel dieren. De kleur van het water is oranjekleurig. De canyon begint bij de plaats Seeheim en eindigt bij Ai-Ais waarna het uitmondt in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika. Het 90 km lange wandelpad dat door de canyon loopt is één van de populairste wandelroutes in Zuidelijk Afrika. Het is een zware wandeling, dit vooral door de vaak hoge temperaturen. De ingang van het park ligt op zo’n 10 kilometer van het bekende uitkijkpunt Hell`s Bend in het Hobas Restcamp.

Bezoekers moeten zich hier melden. Het is belangrijk om te weten dat tijdens de zomermaanden de Canyon wandeling afgesloten is vanwege de hitte. De Fish River wandelroute kan worden uitgevoerd in de maanden april t/m september en kan binnen 4 tot 5 dagen worden gedaan. Dagbezoekers mogen niet afdalen in de Canyon dit is alleen toegestaan aan wandelaars die de tocht gaan maken.

Foto's