Grootfontein omgeving

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Grootfontein omgeving

Grootfontein is een stad in het noordoosten van Namibië. Grootfontein is het centrum voor een grote veehouderijgemeenschap. Hoewel kopermijnbouw ook belangrijk is in dit gebied. Het gedeelte van Namibië rond Tsumeb, Otavi en Grootfontein wordt  de ‘Otavi-driehoek’ genoemd. Het gebied krijgt aanzienlijk meer regenval dan andere delen van Namibië. Verder naar het westen en zuiden liggen veel commerciële landbouwgronden.

In het voorjaar bloeien de Jacaranda-bomen en kleurt de stad paars. Op een prominente plek bovenop de heuvel bevindt zich het ‘Old Fort Museum’. Oorspronkelijk een Schutztruppe-fort gebouwd in 1896. Tegenwoordig herbergt het museum een ​​complete smederij die werd gebruikt bij de productie van ossenwagens.

De stad staat vooral bekend vanwege de nabijgelegen meteoriet.  Meteoriet Hoba is in 1920 ontdekt door Jacobus Hermanus Britten. Het is 3 meter lang en 1 meter breed en weegt ongeveer 50 ton. Helaas is Hoba blootgesteld aan talloze gevallen van vandalisme omdat bezoekers stukjes hebben afgebroken om mee naar huis te nemen.

Foto's