Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad, stad en zeehaven, wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika en hoofdstad van de provincie West-Kaap. De stad ligt aan het noordelijke uiteinde van het Kaapse schiereiland. Ongeveer 50 kilometer aan de meest zuidelijke grens, ten noorden van Kaap de Goede Hoop.

Met de majestueuze Tafelberg-achtergrond is Kaapstad een van de mooiste steden ter wereld. Met zijn smeltkroes van culturen, rijk historisch en cultureel erfgoed en de ongerepte witte stranden die langs de kustlijn vegen, heeft de Westkaap iedereen die de stad bezoekt veel te bieden. In Kaapstad zelf is er een combinatie van oud en nieuw, met grote winkelcentra, zoals het Canal Walk Mall, strak ingeklemd met historische monumenten zoals het Kasteel van Goede Hoop, het fort gebouwd door Jan van Riebeeck bij het opzetten van een bevoorradingsstation in de mantel.

Er zijn vele bezichtigingen in de “Moederstad” mogelijk. De Tafelberg met de kabelbaan biedt een geweldig uitzicht over heel Kaapstad. Robbeneiland biedt een terugblik op de historie van vooral Nelson Mandela. De Kirstenbosch Tuinen en de Goue Akker Shopping Mall behoren ook tot de mogelijkheden. Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland is een topper. Kaap Punt, waar de Atlantisch en Indische Oceanen elkaar ontmoeten en een bezoek aan de Boulders pinguïn kolonie. Een aanrader is om dag af te sluiten bij de zeer bekende Victoria & Alfred Waterfront.

Fijnproevers en liefhebbers van goede wijnen hebben een traktatie in petto, waarbij de Constantia Winelands enkele van de beste wijnen ter wereld produceren.