Kaokoland

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Kaokoland

Kaokoland is een van de laatst overgebleven wildernisgebieden in Zuidelijk Afrika. Het is een wereld van ongelooflijk berglandschap. Het toevluchtsoord voor de zeldzame woestijnolifant, zwarte neushoorn,  giraf en het huis van het Himba-volk. Het ruige landschap is vooral aantrekkelijk in de vroege ochtend of late middag omdat het weinig beschutting biedt.

In het zuiden wordt het gebied gekenmerkt door ruige indrukwekkende bergen met de talloze waterlopen,  ten noorden van de Hoarusib-rivier wordt het landschap gedomineerd door tafelkop bergen. Nog verder naar het noorden stijgt het Otjihipa-gebergte abrupt boven de Namib-vloer om de oostelijke grens van de Marienfluss te vormen, terwijl het westen van de vallei wordt bepaald door het Hartmann-gebergte. De Marienfluss-vallei is erg schilderachtig en relatief groener dan de Hartmann-vallei. De vallei van Hartmann ligt dichter bij de Atlantische Oceaan maar is toch veel droger. Het heeft een mysterieuze sfeer wanneer de zeemist het binnenland in drijft.

Kaokoland verschilt sterk met Damaraland op het gebied van toegankelijkheid en infrastructuur. Hoewel Damaraland meer geïsoleerd is van de buitenwereld, is het Kaokoland het minst bevolkte gebied.

 

Foto's