Khwai rivier

Khwai rivier

De Khwai-rivier ligt aan de noordkant van Botswana. In de buurt van het dorp Khwai-village. Dit dorp begon als een kleine San-nederzetting en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een  interessante culturele plaats. De Khwai-rivier kan worden bezocht bij de Noordpoort van het Moremi-wildreservaat. Het heeft een goede naam opgebouwd als een van de beste wildlife gebieden in Botswana. Met spectaculaire fotografische mogelijkheden. Het Khwai-gebied van Botswana kan worden beschreven als een combinatie van mooie lagunes en kronkelende kanalen van papyrus wat een heel mooi gezicht is.

De Khwai-rivier is omgeven door kleine eilandjes die zich voeden aan de grenzen van de rivier. Dit wordt gevoed door de jaarlijkse zomerregen van Angola. In vier maanden tijd stroomt het naar Botswana. Het water bereikt het Botswana-gebied in het midden van het droge seizoen. Hierdoor zijn er veel diersoorten te vinden. Rondom de Khwai-rivier is er een overvloed aan flora en fauna. Dit maakt het gebied tot een geweldige safari bestemming. In het gebied zijn vele soorten dieren. De zeldzame wilde hond is sinds 1989 het onderwerp van een project in dit gebied. Daarom kunnen de honden een halsband dragen. Het water van de rivier wordt ook bezocht door nijlpaarden. Die vaak overdag te zien zijn en ’s nachts zijn te horen.

De Khwai-rivier staat bekend om de grote hoeveelheden roofvogels die het gebied bezoeken. De meest populaire hiervan zijn de Bateleurs die samenkomen in de buitenste gebieden van de rivier,  in de maanden tussen augustus en november, waardoor deze rivier in Botswana een populaire Safari bestemming is voor vooral vogelliefhebbers! Deze rivier is misschien niet erg bekend bij de meeste reizigers, maar wanneer ze de natuur ervaren die dit gebied te bieden heeft, wordt het een favoriet bij veel Botswana safari’s.