Lake Naivasha

Lake Naivasha

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van Afrika en ligt in de oostelijke tak van de Oost-Afrikaanse Slenk. Het is een zoetwatermeer, net als Lake Baringo,  terwijl de overige meren in deze oostarm van de slenk zoutwater meren zijn. De letterlijke vertaling is “ruw water”, dit vanwege de plotselinge stormen die hier onverwachts plaats kunnen vinden.  Dit zoetwatermeer heeft een doorsnede van bijna 13 kilometer maar is relatief ondiep met  zijn ongeveer 5 meter diepte.

Het meer en de bijbehorende natuurrijke omgeving heeft een vruchtbare bodem. Door de nodige watervoorziening maakt dit één van Kenia’s voornaamste landbouwgrond. Rozen worden hier met name gekweekt welke voornamelijk naar Engeland, Nederland en andere delen van Europa worden verscheept. Wat maakt dat dit één van de grootste bloemenkwekers is van de wereld. Het meer nodigt menig wildleven uit waaronder de giraffes, buffels en de bijzondere Franje aap. In het meer zelf is een hoge concentratie aan nijlpaarden aanwezig, die zeker niet te missen zijn tijdens een prachtige boottocht.

Ook de regio om het meer heen is de moeite waard zo zijn er nog twee kleinere meren vlakbij, Oloidien en Sonachi. Er kan hier heerlijk worden gewandeld.

 

 

Foto's