Lake Victoria

Lake Victoria

In het hart van oost Afrika ligt het enorm uitgestrekte meer Lake Victoria. Het grootste meer in Afrika en het grootste tropische meer van de wereld. Dit meer vormt een natuurlijke grens tussen Kenia, Tanzania en Uganda. Het meer wordt ook wel als het hart van het Afrikaanse continent gezien waarbij de Nijl als bron dient. Het water is rijk aan verschillend leven waaronder grote schollen kleurrijke Cichliden en Nijlbaarsen.  Het meer valt vanuit verschillende hoeken te bezoeken en kan uitstekend worden gecombineerd met een rondreis door Uganda, Kenia en/of Tanzania.

Er zijn meerdere eilanden te midden van het enorme meer waarbij er een aantal te bezoeken zijn. Mfangano eiland staat bekend om de 1000 jaar oude rots schilderingen. Rusinga eiland is wereldbekend vanwege zijn eeuwenoude fossielen van de mioceen.

Er liggen diverse grote steden aan het meer, waarbij Entebbe en Kisumu wellicht de bekendste zijn. Verder liggen er diverse kleine, maar zeer mooie natuurgebieden aan de rand van het meer, waaronder het in Kenia gelegen Impala reservaat. Kortom, wenst u een ontspannen verblijf tijdens, voor of na uw rondreis dan is Lake Victoria een uitstekende optie!