Mombasa

Kenia reizen

Mogelijke activiteiten:


Mombasa

Mombasa, de oudste stad van Kenia, is gelegen aan de kust van de Indische Oceaan. Dit culturele en economische middelpunt van Kenia heeft een extra grote luchthaven wat zeer bevorderlijk is voor het toerisme. Mombasa is een mengelmoes van verschillende culturen en talen en vaak een fijn toetje aan het einde van de reis.

Old Town
Old Town is één van de historische toeristische attracties van Mombasa Island. Gelegen ten zuidoosten van Mombasa heeft Old Town lokale, Arabische en Aziatische inwoners. De meest populaire attractie, gelegen naast Old Town is toch wel Fort Jesus. De nagebouwde architectuur heeft Arabische, Afrikaanse, en Europese invloeden. Van smalle straatjes tot hoge balkons met prachtige ornamenten maakt dit een bezoek waardig. Het was de eerste nagebouwde Europese fort buiten Europa en staat op de werelderfgoedlijst sinds 2011. Fort Jesus wordt nu gebruikt als museum, laboratorium en opleidingscentrum.

Noordkust
Nyali, ten noorden van Mombasa gelegen is dit een populaire woonwijk die verbonden is met de New Nyali Bridge. Er zijn verscheidene hotels gesitueerd recht aan het strand, dit gebied staat bekent als de “North Coast”.