Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve

In 1963 is Moremi Game Reserve, met een grootte van 5000 km2, het eerste wild reservaat in zuidelijk Afrika. Het is aangelegd door een inheemse stam. Zij waren bezorgd over de snelle uitputting van de dieren op hun ouderlijke grond, als gevolg van ongecontroleerde jacht en vee trekking. Het is het enige officieel beschermde gebied van de Okavango-delta.

Een verrassend divers gebied van bossen, uiterwaarden, lagunes en ongeveer 30% vasteland. Wat voor een groot deel ligt in de Okavago Delta. Er is hier altijd water met drogere gebieden wat verrassende contrasten oplevert. Men heeft een prachtig uitzicht op de savannes en lagunes. Dit zorgt voor een spectaculaire gebied om vogels te spotten. Het is de thuisbasis van bijna 500 soorten vogels waaronder trekvogels maar ook bedreigde vogelsoorten.

Er zijn ook dicht beboste gebieden wat de thuisbasis is van de Kaapse wilde hond en luipaard. Moremi is een zeer populaire bestemming en wordt vaak gecombineerd met het Chobe National Park.  In 2008 werd het door de prestigieuze African Travel and Tourism Association uitgeroepen tot ‘beste wildreservaat in Afrika’.

Foto's