Namib Naukluft

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Namib Naukluft

De vlaktes vanaf Solitaire tot aan Swakopmund zijn woest en verlaten en lijken wel op een maanlandschap. Het bestaat uit zand, grint, zwarte dolorieten (dijkjes en kwetsbare kortsmos) . Zo’n 20 kilometer buiten Swakopmund begint de Welwitschia Drive.  Een route die geschikt is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het fragiele ecosysteem van de woestijn. Bij het kantoor van Nature Conservation kunt u een vergunning krijgen met een informatieboekje. Zonder vergunning is het niet toegestaan ​​de route te rijden. De route leidt u langs diverse mijlpalen en informatieborden over het ecosysteem van deze streek. Een deel van de rit bestaat uit de zogenaamde maandlandschap rondom Swakopmund. De rondrit neemt ongeveer 4 uur in beslag en vindt plaats over een goede gravelweg die met een normale auto gereden kan worden. In het regenseizoen als de rivieren vol lopen is een 4WD aan te raden.

Het is ook mogelijk de route te rijden op weg naar Sesriem, maar in dat geval moet u wel vroeg vertrekken. Ook deze route kan door een gewone auto gereden worden, al is een hogere auto wel plezierig. Indien u vanuit Sesriem deze route wilt rijden, dient u bij het NWR kantoor in Sesriem een ​​vergunning te vragen.

De route tussen Swakopmund en Solitaire gaan grotendeels door de Namib Naukluft Park waar u door een paar interessante gebieden rijdt. Ongeveer 50 km noord van Solitair net voor de Gaub Vallei gaat u over de Steenbokskeerkring, de prachtige Kuiseb Vallei en op ongeveer 50 km voor Walvisbaai de Vogelfederberg( een overhangend rots).