Okavango Delta

Botswana

Mogelijke activiteiten:


Okavango Delta

De Okavango Delta is een uitgestrekte rivierdelta in het noorden van Botswana. Het staat bekend om zijn uitgestrekte grasvlaktes die seizoengebonden overstromen en hierdoor een geweldig thuishaven is voor dieren. Het behoort tot één van de meest gewilde wildernisbestemmingen ter wereld. Een reis naar de Okavango Delta leidt tot diep in het ongerepte binnenland van Afrika.  De Delta wordt gevormd als een waaier en wordt gevoed door de Okavango-rivier, de derde grootste in Zuid-Afrika.

De Delta heeft seizoens overstromingen tussen juni en augustus. Tijdens de droge wintermaanden van Botswana is de delta tot drie keer zo groot. Dieren van kilometers ver worden aangetrokken naar de delta wat de grootste concentraties van dieren in Afrika oplevert. Belangrijke toeristische attracties in de Delta zijn wild en vogels spotten. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te vinden. Daarnaast mag een vaartochtje in de traditionele boten (mokoro) niet ontbreken. Een succesvol herintroductieprogramma voor neushoorns in de Okavango brengt de populatie van de witte neushoorn Rhino op ongeveer 35 en de zwarte neushoorn op 4.

De Okavango Delta is zowel een permanente als seizoensgebonden thuisbasis voor een breed scala aan wilde dieren. Denk hierbij aan de Afrikaanse olifanten,  Afrikaanse buffels, nijlpaarden, Lechwe, Tsessebe, Sitatunga, luipaard, blauwe gnoes, Nijlkrokodil, leeuw, cheetah en baviaan Chacma. De bedreigde Afrikaanse wilde hond leeft ook in de Okavango.  Daarnaast omvat de delta    meer dan 400 soorten vogels.

 

 

 

 

Foto's