Sipi falls

Oeganda reizen

Mogelijke activiteiten:


Sipi falls

De Sipi Falls zijn schilderachtige watervallen in Oost Uganda. De waterval rijst op uit de kratermeren boven op de berg Elgon en versnelt vervolgens met meer dan 90 km per uur over een zijrivier van 30 kilometer, waardoor de het steeds krachtiger wordt. Zodra de kliffen in de noordelijke en westelijke kliffen van de berg binnenstromen worden de 3 watervallen gevormd. Waaronder ook de hoogste van Uganda. Het water valt over steile rotswanden die meer dan 100 meter hoog zijn.

De andere watervallen hebben een hoogte van 69 meter en  87 meter. Alle drie variëren in verschillende tinten blauw en wit. Bovenop de piek van Sipi heeft men een prachtig panoramisch uitzicht op de berg Kadam en de uitgestreke vlakten van Karamoja, het land van de nomadische krijgers.

De Unieke Kenmerken van de Sipi Falls

Elke waterval bij Sipi is uniek, variërend in hoogte en kracht. Ze storten met indrukwekkende snelheden neer, wat een krachtig en betoverend schouwspel oplevert.

De Hoogste Waterval van Uganda

De meest opvallende van de drie is de hoogste waterval van Uganda, die meer dan 100 meter naar beneden valt. Dit majestueuze natuurverschijnsel trekt jaarlijks talloze bezoekers.

De Andere Twee Watervallen

Naast de hoogste waterval zijn er nog twee watervallen, met hoogtes van 69 en 87 meter. Elk biedt een unieke kijk op de natuurlijke pracht van Uganda.

Het Panoramisch Uitzicht vanaf Sipi

Vanaf de top van de Sipi Falls heeft men een adembenemend uitzicht over de omgeving, waaronder de berg Kadam en de vlakten van Karamoja.

De Flora en Fauna Rondom Sipi Falls

De omgeving van de Sipi Falls is rijk aan flora en fauna, wat bijdraagt aan de unieke ervaring van een bezoek aan deze plek.

Een Safari naar de Sipi Falls

Een safari naar de Sipi Falls met AV-Tours belooft een onvergetelijke ervaring, geleid door deskundige en enthousiaste Nederlandssprekende gidsen.

Nederlandse Reisbegeleiding

De reisbegeleiding door AV-Tours wordt verzorgd door Nederlandstalige experts, die hun passie voor Afrika graag delen met de reizigers.

Groepsreizen: Een Persoonlijke Ervaring

De groepsreizen zijn beperkt tot maximaal 8 personen per voertuig, wat zorgt voor een persoonlijke en intieme ervaring.

De Rol van Trouwe Klanten

Trouwe klanten spelen een belangrijke rol in de reisbegeleiding, door hun eigen ervaringen en enthousiasme over te brengen op nieuwe reizigers.

Praktische Informatie voor Reizigers

Belangrijke informatie voor toekomstige bezoekers van de Sipi Falls, inclusief details over deelname en vluchtopties.

Minimum en Maximum Deelnemers

De reizen vereisen een minimum van 4 deelnemers en zijn beperkt tot maximaal 16 personen, verdeeld over twee voertuigen.

Vluchtarrangementen

AV-Tours helpt bij het vinden van de beste vluchtopties voor de reizigers, met KLM als een van de voornaamste aanbieders.

Boek een trip naar de Sipi Falls in Uganda

De Sipi Falls in Uganda bieden een unieke kans om de pracht van de natuur te ervaren, verrijkt met deskundige begeleiding en een persoonlijke touch.

 

Foto's