Tuinroute Nationaal Park

Tuinroute Nationaal Park

Langs de zuidkust van Zuid-Afrika ligt een van de mooiste stukken kust ter wereld, de thuisbasis van het nationale park Garden Route. Het enorme nationale park Garden Route strekt zich uit van Tsitsikamma tot Knysna in een van de mooiste delen van het land. Van bosexcursies en mountainbiken tot vogels kijken, wateractiviteiten en natuurlijk de Otter Trail – een van de meest populaire wandelpaden in Zuid-Afrika – er is zoveel te doen dat bezoekers echt veel keuze hebben. In het park is een grote verscheidenheid aan accommodaties. Van kamperen tot een luxe chalet met eigen kookgelegenheid.

Het Tsitsikamma-gedeelte van het nationale park Garden Route weerspiegelt een vakantiebestemming. De sectie ligt op ongeveer 615 km van Kaapstad, 195 km van Port Elizabeth en 68 km van Plettenberg Bay. Het Garden Route National Park omvat 80 km rotsachtige kustlijn met ononderbroken uitzicht op zee en landschappen, een afgelegen bergachtig gebied met afgelegen valleien bedekt met berg Fynbos en gematigde hoge bossen met diepe rivierkloven die naar de zee leiden. De Tsitsikamma-sectie beschermt een wonderland van getijden- en zeeleven. Dit is een van de grootste ‘no take’-eenheden (inclusief vissen) ter wereld.  Met behoud van 11 procent van de gematigde rotskust van Zuid-Afrika en biedt een’ laboratorium ‘voor basisonderzoek van de visserij op bedreigde vissoorten. Toen het in 1964 werd uitgeroepen, werd dit het eerste Marine National Park dat in Afrika werd uitgeroepen. De Knysna-meren liggen aan de schilderachtige Garden Route, op ongeveer 500 km van Kaapstad en op ongeveer 300 km van Port Elizabeth.

Wilderness National Park ligt in het hart van het beroemde Garden Route National Park. Het is een charmante wereld van meren, rivieren, vennen, estuaria en stranden. Het ontvouwt zich zachtjes tegen een achtergrond van weelderig bos en verheven bergen. Natuurpaden slingeren door dicht bebost bos en langs rustige rivieren, waardoor u de kans krijgt om de briljant gekleurde  Knysna-lourie, of een van de vijf soorten ijsvogels die hier voorkomen te ontmoeten. De reeks meren, verbonden door de rivier de Touw (Eilandvlei, Langvlei en Rondevlei) herbergt een verscheidenheid aan watersoorten en is een internationaal uitgeroepen Ramsar-site. Tijdens de lente worden de meren omgeven door een bloementapijt, wat de groene schoonheid van dit wetland nationale park verder versterkt.

Foto's