Windhoek

Namibië

Mogelijke activiteiten:


Windhoek

Windhoek is de hoofdstad en grootste stad van Namibië. Het werd gesticht in de vallei die waarschijnlijk de kom van een prehistorische meer was. Men heeft namelijk een typische bodem van het meer gevonden tijdens de bouw van het Sanlam-gebouw. Windhoek ligt in een stroomgebied tussen het Khomas-hoogland, de Auas ​​en het Eros-gebergte. Windhoek ligt in het midden van Namibië.Windhoek heeft verschillende namen gehad. Veel zijn geïnspireerd door de warmwaterbronnen in het gebied.

Het stadscentrum wordt gekenmerkt door een groot aantal gebouwen in Duitse stijl.  Een blijvende herinnering aan de vroege koloniale geschiedenis van Namibië. Vroege gebouwen zoals de Alte Feste (fort), Christuskirche en Tintenpalast (de parlementsgebouwen) zijn van bijzonder historisch belang.

Overdag heeft het centrum van de stad een Europese cafécultuur. De Duitse keuken domineert hier. Het nachtleven in het stadscentrum is er met een behoorlijk aantal restaurants, bars en nachtclubs. Ook buiten het stadscentrum kun je dit in verschillende wijken vinden.

Foto's