Amboseli National Park, het thuis van de Masai

Amboseli National Park, één van de vele wildparken van Kenia. Het park waar naast de Masai ook vele olifanten en katachtige te spotten zijn. Verder staat het park bekend vanwege Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro, waar je tijdens de prachtige gamedrives mooi zicht op hebt. In deze blog neem ik je mee tijdens een tocht door dit geweldige wildpark.

Het park van de olifanten en zicht op de Kilimanjaro

Na het nuttigen van een heerlijk ontbijt maken we ons op voor het vervolg van onze safari naar het Amboseli National Park. Hét park van de vele olifanten die dagelijks naar de diverse moerassen in het park trekken.

De reis verloopt voorspoedig en rond de lunch komen we aan bij het Kibo Safari Camp. Wat een enthousiast personeel, vrolijk, opgewekt en uiterst behulpzaam! De tenten zijn zeer sfeervol en comfortabel en bieden een fantastisch zicht op de imposante Kilimanjaro. Vooral in de vroege ochtend en aan het eind van de middag is de kans groot op een spectaculair uitzicht!

De gamedrives gaan vooral richting de vele moerassen waar de grote kuddes olifanten naar toe trekken. Adembenemend, een groep van wel 16 olifanten, groot en klein, loopt richting het moeras waar wij net staan. Stilte in het busje, we horen ze aankomen, de kleine olifantjes beschermd door de volwassen. Eenmaal bij het moeras merk je hoe welkom het water voor ze is! Van zeer dichtbij staan we te genieten!

Een bezoek aan een Masai dorp in Amboseli National Park

De volgende ochtend is de Kilimanjaro bij het ochtendgloren prachtig te zien vanaf het terras bij de safaritent. Daar wil je wel een half uurtje eerder voor opstaan! Na wederom een bijzondere ochtend gamedrive bezoeken we in de middag een nabijgelegen Masai dorp.

Met een speciale dans worden we welkom geheten. Overigens worden wij ook ‘ten dans’ gevraagd. De Masai mannen tonen ons de Manyatta, hun dorp. Hoe ziet het dagelijks leven eruit, we nemen een kijkje in de lemen hut en we zien hoe de kinderen met elkaar optrekken. Natuurlijk hoort een bezoekje aan de Masai markt ook tot de mogelijkheden.

Iedereen bewondert elkaars bijzondere en kleurrijke foto’s. Dit bezoek is zeker de moeite waard. We genieten weer volop van het diner en maken ons op voor de volgende dag, de rit naar het Tsavo National Park.