Bijzondere safari ervaring

Deze bijzondere safari ervaring delen wij met u in onze allereerste safari blog! Zoals de meeste zullen weten verzorgen wij al ruim 20 jaar bijzondere safari’s naar diverse Afrikaanse bestemmingen. Tijdens een van de vele safari reizen gebeurde er iets bijzonders waar iedere safari liefhebber van zal dromen, namelijk een crossing van de rivier de Mara!

Een crossing is een indrukwekkend natuurverschijnsel waarbij duizenden gnoes en zebra’s zich in korte tijd in een rivier storten om zo snel mogelijk de overkant te halen. Dit doen zij in hun eeuwige zoektocht naar voedsel en is onderdeel van de jaarlijkse migration. Voor vele liefhebbers is het een droom om dit tijdens deze bijzondere safari mee te maken en zo ook voor deze familie.

Omdat een crossing nooit te voorspellen is en men het nodige geluk moet hebben, namen beide chauffeurs op de desbetreffende dag op afzonderlijke plekken hun posities in. De gnoes stonden op het punt om aan de overkant het water in te gaan en de chauffeurs hadden stille hoop dat ze ongeveer op dit punt zouden oversteken. Net toen het spektakel echt op gang kwam en de gnoes al minutenlang de rivier probeerden over te steken gebeurde er iets wat niemand vooraf voorspeld zou kunnen hebben.

Precies op de plek waar de gnoes het water weer uit probeerden te komen sprong een luipaard tevoorschijn in de hoop op een fijne maaltijd. Nu hadden onze mensen pas dubbel geluk, een luipaard op jacht is iets wat aan weinig ogen is besteed en dus een unieke gebeurtenis!! Alles gebeurde pal onder de ogen van beide voertuigen, die aan weerskanten een volledig zicht hadden op dit fascinerende schouwspel. Kortom, een bijzondere safari zoals iedereen het zou wensen en een ervaring voor het leven, de ultieme droom voor iedere safari liefhebber!