Gorilla tracking in Rwanda

Gorilla tracking in Rwanda, een absolute droom. Tijdens mijn laatste blog beschreef ik hoe het prachtige Rwanda in korte tijd een enorme indruk op mij heeft gemaakt. In het laatste gedeelte van mijn blog over de safari door Rwanda neem ik u graag mee tijdens het hoogtepunt van mijn reis, namelijk de gorilla tracking!

Voor vele Afrika liefhebbers is het maken van een avontuurlijke gorilla tracking een absolute droom. Om oog in oog te staan met deze illustere en bijzondere dieren is een voorrecht en absoluut een ervaring voor het leven, zo ook voor mij. Naast het feit dat we ongeveer 98% DNA-profiel met deze unieke dieren delen, is ook de wandeling door de jungle adembenemend!

Gorilla tracking, het hoogtepunt van de Rwanda rondreis

De dag van onze tracking begon rustig, waarbij een gezonde spanning voor een prettig onderbuikgevoel zorgde. Na het ontbijt was het tijd om kennis te maken met onze lokale gids. De gids gaf een uitgebreide instructie waarbij duidelijk word waar je op moeten letten tijdens de tracking. Goed voorbereid gingen we op weg naar het startpunt van ons avontuur.

De tracking voerde ons door prachtige open velden en dichtbegroeide bamboebossen. Na ongeveer twee uur wandelen hoorden we in de verte de eerste berggorilla’s communiceren, dus wisten we dat we dichtbij waren!

Tijdens de gorilla tracking is het kijken en bekeken worden

Eenmaal aangekomen bij de gorilla’s, die gelukkig voor ons in een open veld aan het rondscharrelen waren, konden we onze ogen niet geloven. Overal waar we keken zagen we berggorilla’s, van klein tot groot en van machtige zilverruggen tot zorgzame moeders met kleine schattige babygorilla’s. Een uur lang konden we genieten van alle gorilla verrichtingen, waarbij met name het spelen tussen puber gorilla’s een verademing was om te zien.

Verder stonden we gefascineerd de verrichtingen van de “big boss” in de gaten te houden, terwijl hij hetzelfde deed. Het is namelijk bekijken en bekeken worden, want ook de gorilla’s vinden hun bezoek maar wat interessant en houden ons daarom goed in de gaten.

Na afloop van deze prachtige tijd met de gorilla’s was het tijd om Volcanoes National Park te verlaten. Dit met een indrukkende ervaring op zak! Dankzij mijn fantastische baan heb ik het geluk dat ik vaker mee ben geweest op een gorilla tracking, maar keer op keer is het een ervaring voor het leven! Verder viel me op dat het net als in Uganda goed geregeld is, waardoor het avontuur nog bijzonderder is geworden!

Het einde van mijn rondreis in Rwanda

Mijn Rwanda safari zit er helaas alweer op, maar wat heb ik tijdens deze prachtige rondreis een schat aan ervaringen opgedaan. Ik kan oprecht zeggen dat Rwanda een prachtig land is! In onze volgende blog nemen we u mee tijdens een van onze groepsreizen door Kenia en Tanzania, waarbij onze eigen Nederlandse reisbegeleiding u een kijkje gunt achter de schermen!