Rwanda verkennen, het land van de 1000 groene heuvels!

Rwanda verkennen, ik had er de laatste weken enorm naartoe geleefd. Koffers klaar en alle werkzaamheden op kantoor overgedragen. Nog even de laatste zaken regelen en dan de volgende ochtend vertrekken om Rwanda te verkennen… Nou mooi niet dus! Een dag voor vertrek werd de reis uitgesteld en zou ik uiteindelijk pas drie dagen later vertrekken. Natuurlijk was ik al veel gewend en ben ik vrij flexibel maar ook voor mij was dit even omschakelen!

Al snel zag ik de humor er ook wel weer van in en besloot ik om mijn terugreis maar gelijk uit te stellen. Ik wilde tenslotte wel lang genoeg van dit mooie land kunnen genieten! Uiteraard besef ik me heel goed dat dit bij onze eigen reizen nooit zal gebeuren, maar als reisagent zijnde moet je hier nou eenmaal tegen kunnen!

Eindelijk was het zover, Rwanda verkennen!

Zondag was het dan eindelijk zover! Heerlijk op weg naar onze nieuwste safari bestemming. Rwanda is een land dat voor velen nog onbekend terrein is, maar dat gaat ongetwijfeld de komende jaren veranderen. Direct na aankomst werden mijn verwachtingen bevestigd.

Mijn eerste ontdekkingstocht in Rwanda

Waar andere Afrikaanse steden grossieren in drukte, chaos en hectiek, is Kigali een verademing in vele opzichten. Alles lijkt in Rwanda veel gestroomlijnder te gaan en al snel valt me op hoe schoon dit prachtige land is! Nergens zie je plastic of ander zwerfvuil langs de kant van de weg en ook de inwoners houden hun eigen erf schoon. Rwanda lijkt zich in een rap tempo te ontwikkelen tot een pioniersbestemming en heeft op diverse punten haar buurlanden voorbijgestreefd.

Enfin, al snel sluit ik me aan bij mijn reisgezelschap en worden we door het Rwandese verkeersbureau rondgeleid door dit fascinerende land. In mijn volgende blog neem ik jullie mee over de ervaringen tijdens mijn safari met daarbij onder andere een beschrijving van mijn gorilla tracking en alles wat daarbij komt kijken! Kortom, mijn eerste echte tocht om Rwanda te verkennen, mis het niet!