Safari onder begeleiding van een lokale gids

Onder begeleiding van onze lokale gids beginnen we aan het laatste gedeelte van deze afwisselende safari, het Tsavo National park. Het Tsavo National park is het grootste park van Kenia met een zeer divers landschap! We overnachten in de Lions Bluff Lodge gelegen in het Lumo Community Wildlife Sanctury grenzend aan het Tsavo West National Park. Wat een prachtige plek!

Sublieme uitzichten, rode olifanten, prachtige laatste dagen!

We nemen afscheid van het enthousiaste personeel, het uitzicht op de Kilimanjaro en vervolgen onze reis richting Tsavo. Prachtige vergezichten onderweg, rijdend door kleurrijke dorpjes waar de lokale bevolking onderweg is naar de markt. Een mooie rit en we kijken geboeid om ons heen!

Tegen lunchtijd arriveren we in de Lions Bluff, wat een prachtige plek. De lodge is hooggelegen, waardoor het uitzicht adembenemend is. Vanaf ons eigen terras kijken we uit over de savannen. Olifanten lopen onder de logde, stilte, we genieten volop van deze plek.

Na de voortreffelijke lunch maken we ons op voor een middag gamedrive rondom de lodge. De routing van de door de aarde roodgekleurde olifanten loopt pal langs de lodge. Een spectaculair gezicht! We staan stil voor prachtige ‘geniet en camera’ momenten. Bij een enorme rotspartij spotten we een luipaard, goed verstopt maar uiteindelijk zichtbaar voor iedereen. De dag kan niet meer stuk!

Als we terugkeren naar de lodge staat er buiten op het terras een heerlijk diner klaar. We genieten volop, onder de Afrikaanse sterrenhemel met ieders verhalen, wederom een topdag!

Bush Walk onder begeleiding van een lokale gids

Vandaag gaan we na een vroeg ontbijt op pad met een lokale gids. We rijden met zijn safari voertuig het Lumo Conservancy in en stoppen na ongeveer een half uurtje rijden. We wandelen in de vroege ochtend in deze prachtige omgeving en krijgen uitleg van de gids over de vogels, verse sporen, bloemen en planten en de vele insecten. Op de terugreis spotten we vanuit het safari voertuig wederom een luipaard. Zal dit dezelfde zijn als gisteren?

Een bijzondere ervaring om de natuur lopend te ervaren. Even heerlijk relaxen bij de lodge genietend van het sublieme uitzicht, gaan we na de lunch wederom op gamedrive. Veel olifanten kruizen ons pad, een bijzondere middag want dit is onze laatste gamedrive. We willen op tijd terug zijn voor de spectaculaire zonsondergang vanaf ons eigen terras. Een prachtig gezicht om de zon recht voor je onder te zien gaan. Zoals een zonsondergang zou moeten zijn! Wederom een voortreffelijk diner, ditmaal een BBQ buiten op het grote terras. Onze laatste avond, samen als groep!

Op weg naar de kust, heerlijke stranddagen!

Met een picknick lunch rijden we naar de kust van Kenia. Deze reis sluiten we af met een heerlijke strandverlenging aan de Keniaanse zuidkust. Onderweg zien we het landschap steeds groener worden met veel sisalplantages. Uiteindelijk verandert de vegetatie in palmbomen en hoog struikgewas.

De kust is in zicht en rond het middaguur arriveren we bij de Ocean Village Club, gelegen aan het prachtige witte palmenstrand. Met nog een gezamenlijk drankje nemen we afscheid van Patrick, onze lokale gids die ons Kenia op geweldige wijze heeft laten zien en ervaren. Tijdens deze dagen aan de kust wordt het relaxen, de safari nog eens in gedachten herbeleven en vooral terugkijken op een geweldige reis!