Safari in Rwanda, wat een geweldige ervaring

Safari in Rwanda is iets waar ik al lange tijd naar uit heb gekeken. Al rijdend door het prachtige groene land van Rwanda valt me op dat een safari in ieder land toch weer compleet anders is. Hier op safari in Rwanda beginnen en eindigen de meeste uitstapjes in Kigali en loopt het wegennet als een spinnenweb door het land. Normaal ben ik er nooit een voorstander van om een route dubbel te rijden, maar in dit prachtige land is zoveel te zien, dat ik het totaal niet vervelend vind. Sterker nog, het uitzicht is bijna overal adembenemend en ik kijk mijn ogen uit.

Onze eerste bestemming tijdens onze safari in Rwanda

Onze eerste activiteit is in het Nyungwe National Park. De grootste aaneengesloten jungle van oost- en centraal Afrika. Een waar paradijs op zich! Dit fascinerende groene plekje op aarde is het thuis van vele diersoorten waaronder één van onze naaste verwanten, namelijk de chimpansees!

Tijdens een safari in Rwanda is een canopy walk een echte aanrader!

Tijdens ons verblijf in Nyungwe maken we onder ander een spectaculaire wandeling door dit prachtige natuurgebied met als hoogtepunt een zogenaamde Canopy walk. Dit is een wandeling over een touwbrug op circa 70 meter boven de jungle! Kortom, een spannend avontuur met een overweldigend uitzicht. We hadden zelfs het geluk om tijdens deze natuurwandeling boven de jungle diverse diersoorten beneden ons te zien. Waaronder een aantal primaat soorten die heerlijk in de boomtoppen aan het spelen en eten waren.

Na Nyungwe National Park is het tijd voor ons om op een traditionele safari te gaan, want een echte wildlife safari hoort er ook in Rwanda absoluut bij! Hiervoor brengen we een bezoek aan het Akagera National park. Een gebied met diverse (zoetwater) meren, moerasland en open savanne vlaktes.

Tijdens onze gamedrives (wildritten) zien we olifanten, giraffen, zebra’s en vele andere antiloop soorten. Maar ook nijlpaarden, krokodillen en (water)vogels hebben we in overvloed gezien. We hadden zelfs nog het geluk dat we twee luipaarden konden spotten!!

Kortom, zowel de canopy walk en de gamedrives waren een succes. Onze safari in Rwanda was tot dusver enorm geslaagd en dan hebben we ons absolute hoogtepunt nog niet eens gehad! Volgende keer een volledige beschrijving over deze bijzondere ervaring. Houd onze blog in de gaten voor de laatste updates.