Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru is één van de mooiste nationale parken van Kenia en daarmee ook een zeer populaire bestemming tijdens een Kenia rondreis.
Het hoogtepunt van het park is natuurlijk het meer zelf, dat bekend staat om zijn betoverende kleur en zijn hoge gehalte aan soda. Terwijl u geniet van een gamedrive langs de oevers van het meer, zult u versteld staan van de diversiteit aan dieren die hier leven. Een van de meest opvallende bewoners zijn de flamboyante flamingo’s, die van tijd tot tijd in grote aantallen neerstrijken op het meer, waardoor het lijkt alsof de hele plaats is gehuld in een roze waas. Hun gracieuze aanwezigheid maakt uw bezoek echt betoverend.

Naast de flamingo’s kunt u tijdens uw avontuurlijke zoektocht door het park ook andere indrukwekkende dieren tegenkomen. Houd uw ogen open voor de illustere witte en zwarte neushoorns, die in het park extra worden beschermd en daarom nog regelmatig worden gespot.

En vergeet de unieke boom klimmende leeuwen niet! Deze ongelooflijke roofdieren hebben de vaardigheid ontwikkeld om in de takken van de bomen te klimmen, waardoor ze een spectaculair gezicht zijn om te zien. Boom klimmende leeuwen komen op slechts enkele locaties in Afrika voor en mede daarom blijft Nakuru een unieke locatie tijdens een Kenia rondreis.

 

Foto's