Als Nederlandse reisleider op safari, het blijft genieten!

Als Nederlandse reisleider op safari vervolg ik mijn reis door Kenia. Mijn groep heeft er zin in en het belooft weer een prachtige safaridag te worden. Het is tijd om vanuit de prachtige Sopa lodge, richting het nabij gelegen Hell’s Gate National Park te rijden. Daarna zetten wij onze route voort richting Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara!

Hell’s Gate National Park, als Nederlandse reisleider zijnde blijft het genieten

Hoe bijzonder het is om zelf tussen het (ongevaarlijke) wild te lopen, beseffen we vandaag in dit prachtige safaripark! We gaan vroeg op pad en de zon is nog maar net op. Iedereen is er weer klaar voor en we vertrekken richting het park. De ingang is dichtbij de lodge dus in alle vroegte en rust ervaren wij deze bijzondere wandeling.Terwijl wij onze wandeling voortzetten zien wij in de verte zien de contouren van een groepje buffels. Zebra’s, pumba’s, impala’s en giraffes kruisen ons pad en lijken zich weinig van ons aan te trekken. Een actieve en vooral bijzonder manier van wild spotten dus!

Aan het einde van de vallei komen we aan bij een smalle, met water gevulde kloof. Terwijl we tussen de rotswanden van deze smalle kloof doorlopen gaan we, onder begeleiding van een lokale ranger, op zoek naar de warmwaterbronnen. Aan het einde van deze wandeling keren we terug naar de lodge en hebben we tijd om even heerlijk bij te komen. Wat een avontuur!

Op weg naar de Masai Mara!

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om op weg te gaan naar Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara! De komende 3 dagen staan in het teken van de ‘Big Five’ en de enorme kuddes van de great migration. Met de prachtige vergezichten en kleurrijke dorpjes is de route richting het reservaat is al een belevenis op zich.

Het laatste gedeelte van de route wanen we ons in de uitgestrekte vlaktes van de Mara met alle hobbels en de steeds meer verslechterende weg. Al hobbelend, maar dat hoort erbij, proberen we het eerste wild te spotten. Onze nieuwsgierigheid neemt steeds meer toe en we kijken uit na het avontuur wat op ons te wachten staat!

Bij aankomst in ons tentenkamp zijn we allemaal zo enthousiast dat we nauwelijks kunnen wachten tot de middag gamedrive. En we worden tijdens de middag gamedrive direct beloond! Twee jonge luipaarden, spelend en rennend achter elkaar aan. Wat een genot om te zien en we staan een geruime tijd stil om dit spektakel goed in ons op te nemen.

Als Nederlandse reisleider safari’s begeleiden is het mooiste wat er is

Het prachtig om te zien hoe iedereen volop geniet tijdens deze reis. Dit is waar je het voor doet als reisleider zijnde. Nergens heb ik het wildlife en de natuur zo puur ervaren als in Oost-Afrika. Om iedereen zo op te zien gaan in de natuur is prachtig. Safari’s begeleiden is én blijft het mooiste wat er is!