Op groepssafari in Kenia

De groepssafari door Kenia laat ik op onze laatste dag, rijdend vanuit Tsavo West naar de prachtige kust van Mombasa, nog eens de revue passeren. Als Nederlandse gids heb ik samen met zes reizigers deze prachtige groepssafari door Kenia mogen begeleiden en 13 dagen kunnen genieten, delen en vertellen over al het moois dat Kenia te bieden heeft. De overweldigende natuur, het spotten van de big five en vele andere dieren, wat was deze reis weer een geweldige belevenis.

De groepssafari in Kenia begint met een warm welkom op de luchthaven

Op de luchthaven van Nairobi verwelkom ik als reisleider samen met onze ervaren Keniaanse gids/chauffeur onze gasten. Dankzij de rode kofferlabel van AV Tours & Safaris hebben we al snel de groep bij elkaar en rijden we in het safaribusje naar ons eerste adres, een comfortabel stadshotel. Onder het genot van een welkomstdrankje volgt een korte safaribriefing en kennismaking met de groep. Iedereen heeft er zin in en kijkt uit naar een prachtige groepssafari in Kenia!

Naivasha, een boottocht op het meer

De volgende morgen, na eerste een Afrikaans ontbijt te hebben genuttigd, rijden we richting Naivasha. Het verkeer in Nairobi is druk maar al snel verlaten we de stad en worden we verrast door de prachtige vergezichten van de Great Rift Valley. Natuurlijk maken we een korte stop bij een mooi uitzichtpunt, de camera’s worden gepakt en de eerste foto’s tijdens de groepssafari zijn een feit!

Daarna volgt een korte rit naar de Naivasha Sopa lodge, ons overnachtingsadres voor de komende drie nachten. Gelegen aan het meer, in een prachtige tuin waar het een komen en gaan is van zebra’s, giraffen en waterbokken. Iedereen geniet van het fraaie uitzicht vanuit de kamer, wat is dit toch een bijzondere omgeving.

Na de lunch gaan we het meer verkennen. Met de camera’s gereed ervaart iedereen de schoonheid van dit meer, op zoek naar de vele nijlpaarden. We hebben prachtig weer en als Nederlandse gids geniet ook ik keer op keer weer van deze heerlijke tocht. Het groepsgevoel is optimaal wanneer we elkaars foto’s bewonderen, kortom een geslaagde eerste groepssafari dag!

Nakuru National Park, de eerste gamedrive tijdens de groepssafari in Kenia

Het nabijgelegen Nakuru National Park staat garant voor perfecte gamedrives (wildspeuren). Al vroeg in de ochtend gaan we op pad voor de korte rit naar Nakuru. Iedereen is vol spanning om het eerste wild te zien en we blijken een goede ‘spotter’ in ons midden te hebben. Al gauw worden de eerste impala’s, buffels, flamingo’s en ook leeuwen gezien, niet ongebruikelijk in dit park. Vanaf een afstand vangen we zelfs een kleine glimp op van een neushoorn, blijft toch bijzonder!

Onze chauffeur heeft veel kennis van het wildlife en geeft leuke informatie over de flora en fauna. Met mijn toegevoegde Afrika kennis en ervaring wordt het plaatje compleet en is ook deze dag weer onvergetelijk voor ons allemaal. Voldaan rijden we terug richting de Naivasha Sopa lodge voor een heerlijk diner en een ontspannen avond.