Serengeti National Park, een ultieme beleving!

“30 jaar worden in het Serengeti National park, wat een onvergetelijke ervaring!” Deze prachtige ervaring is ingestuurd door een klant:

Heel langzaam tegen een uur of 06:00 in de ochtend werden we wakker van de prachtige geluiden die uit de bush kwamen. Het was nog een beetje fris in de safari tent, echter kreeg ik het al snel warm van de gedachte dat we zo meteen op gamedrive zouden gaan. Zouden we vandaag de “Big 5” gaan spotten?

Serengeti National park verkennen in een 4×4 landcruiser

Na een overheerlijk ontbijt en met onze picknick lunches op zak waren we klaar om te vertrekken in de ruime 4×4 landcruiser. We gingen op weg met onze privé gids en het duurde dan ook niet lang voordat we de eerste dieren hadden gespot. Grazende zebra’s, slenterende olifanten, het luierende luipaard en rondtrekkende gnoes zijn slechts enkele bijzondere voorbeelden van deze onvergetelijke dag.

De gamedrive werd tegen het einde van de ochtend even onderbroken voor een fijne picknick lunch midden op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Hierdoor konden we al het moois dat Afrika te bieden heeft even op ons in laten werken. Nadat we een heerlijk koud drankje voor onderweg in de koelbox hadden gestopt konden we weer verder op zoek naar de vele dieren.

Terwijl de sfeer ondertussen in de landcruiser steeds gezelliger werd naar mate we meer zagen, stopte onze gids abrupt. “Look over there!” Leeuwen, een stuk of 5. Zo te zien een moeder met haar jongen. Wat een fantastische ervaring! Het Serengeti National park is werkelijk alsof je je bevindt in de “the Lion King”. Leeuwen, hyena’s, giraffes, alles kom je er tegen. Nadat we moeder leeuw met haar welpjes geruime tijd hadden gevolgd vervolgden wij onze weg om de rest van “the big 5” te vinden.  Het enige dat nu nog ontbrak was de neushoorn. Het zag er echter naar uit dat die nog even op zich zou laten wachten. Al gamedrivend begonnen we dan ook aan de terugweg richting ons tentenkamp.

Terwijl de Afrikaanse zon langzaam onderging keken we onder het genot van een hapje en drankje uit over het uitgestrekte landschap, wat is Tanzania toch prachtig! Heerlijk stonden wij te genieten van het mooie uitzicht toen onze gids ons wederom vol enthousiasme zie; “look look” en alsof het zo moest zijn zagen wij in de verte twee neushoorns rustig grazen. Onze dag kon nu echt niet meer stuk!

Meer dan verzadigd kwamen we terug in de lodge en zaten we te genieten van het fantastische diner toen plots alle lichten uit gingen. “Happy birtday to you, happy birthday to you”. Daar kwam het vriendelijke personeel aan met een prachtige felgekleurde taart. Speciaal voor mij gemaakt met mijn naam en nieuwe leeftijd er op. Wat was dit een fantastische verjaardag geweest. Een beter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven!