De wildparken van Kenia

De wildparken van Kenia zijn perfect om het ultieme safari gevoel te ervaren. Het land telt tientallen wildparken waar je wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kan bestuderen. Wij vervolgen onze route richting Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara!

Gamedrive in Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara!

Wat is de Masai Mara toch een indrukwekkend wildpark. Zoveel wild, met water gevulde kloven, uitgestrekte vlaktes en vooral het hoogtepunt van onze safari, het meemaken van een crossing van honderden gnoes. Dit is echt bijzonder om van dichtbij te mogen aanschouwen!

Een machtig natuurspektakel en wat een geluk om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Dat beseffen we ons goed. De hele dag op pad, met een picknicklunch voor onderweg. Ook dit is een bijzondere belevenis, genietend van de lunch midden in de natuur.

Met prachtige indrukken keren we terug naar het Olumara Tented Camp waar we met een drankje de dag nog eens ‘genietend’ doornemen. Na een heerlijk diner is het tijd voor onze overnachting onder de Afrikaanse sterrenhemel. Wat een bijzondere dag en al snel horen we enkel de geluiden uit de Afrikaanse bush!

Relax dagen in de Manzooni Plains

De volgende dag proberen we een luipaard te volgen tijdens een korte ochtend gamedrive, maar oh wat zijn deze katachtige soms moeilijk te zien. Een aantal van ons heeft het geluk om een mooie foto te kunnen maken. Nog genietend van al het wild om ons heen, de vele gnoes, zebra’s, buffels en zelfs een cheeta met jongen, rijden we terug via Nairobi voor onze volgende overnachting.

Op een rustige plek in de Manzooni Plains komen we rond het middaguur aan bij het Amazing Retreat. Een relaxte omgeving met een prachtig aangelegde tuin. Een ideale plek om even bij te komen van alle indrukken. We genieten volop van de stilte, vogels, het ongevaarlijke wild naast de lodge en de vriendelijke bediening.

De wildparken van Kenia verkennen onder begeleiding van een ranger!

Onder begeleiding van een ranger gaan we de volgende ochtend te voet op pad om wederom de natuur te ontdekken van Kenia. We leren veel over de medicinale werking van diverse planten, ontdekken sporen van het wild en zien de meest prachtige bloemen. Het is erg warm maar een korte wandeling naar het meer slaan we niet af! Wat een mooie manier om één te zijn met de natuur en de gnoes en zebra’s van zo dichtbij te zien.

De middag hebben we ter vrije besteding. Lekker genieten vanaf het mooie terras, uitkijkend over de Manzooni Plains. Hoe mooi kan een safari zijn! We kijken uit naar de volgende safaridagen in het Amboseli National Park!