De Samburu met avtours

De Samburu

De Samburu is een grotendeels nomadisch volk die leven in het noorden en centraal Kenia. De Samburu zijn verwant met de Masai maar toch verschillen ze ook heel erg met elkaar. Ze spreken Samburu, taal en leven voornamelijk van veeteelt. Ze dragen de meest kleurrijke kledij en sieraden.   Lees verder »

De Pokot met AV Tours

De Pokot

De Pokot stam maakt deel uit van een Nilotic-groep genaamd de Kalenjins. De Pokot zijn te vinden aan de westkant van Kenia. Grenzend aan de grote meren van Baringo en Bogoria. Ze zijn nomadische pastrolisten, net als de Maasai en het Samburu volk. Lees verder »

De Maasai - met AV Tours

De Maasai

De Maasai mensen zijn nomadische mensen van Nilotische etniciteit. Ze wonen zowel in Noord-, Midden- en Zuid-Kenia als Noord-Tanzania. Ze zijn de beroemdste Nilotic-stam internationaal vanwege hun inheemse locaties.  Deze grenzen aan of bevinden zich in de beroemdste natuurparken van Oost-Afrika en vanwege hun kenmerkende gewoonten en kleding. Wanneer je de Maasai Mara of de […] Lees verder »

Thompson's Falls - met - AV Tours

Thompson’s Falls

Thompson’s watervallen zijn een van de meest indrukwekkende watervallen van Kenia met een val van 72 meter. De watervallen bevinden zich bij de stad Nyahururu aan de rivier Ewaso Nyiro die uit de Aberdare-gebieden stroomt. Het is mogelijk om via het steile en stenige pad naar de bodem van het ravijn te wandelen waar men […] Lees verder »

Suguta met AV Tours

Suguta Valley

De Suguta vallei ligt in het noordelijke deel van de Great Rift Valley. In een van de droogste delen van Kenia. Het is een relatief vlakke vallei met hoog oprijzende hellingen en bergen aan de randen. Losiolo Escarpment, aan de kant van Maralal, komt uit de vallei en biedt een van de meest ongelooflijke uitzichten […] Lees verder »

Kirisia AV Tours

Kirisia Forest

Het bos van Kirisia is een bosreservaat in Maralal. Het is een heilig bos voor de Samburu stam en het staat bekend om zijn concentratie van wilde olifanten. Men kan zeer mooie wandelingen maken, evenals kameelsafari’s in de valleien. De Samburu zijn ook afhankelijk van dit bos voor hun levensonderhoud door te jagen en honing […] Lees verder »

Maralal met AV Tours

Maralal

Welkom bij het hart van het Samburu volk. Maralal is een klein marktstadje in het noordelijke deel van de Great Rift Valley, in Samburu County. De stad is een populaire marktplaats voor de regio Samburu en speelt ook een centrale rol in de noordelijke gemeenschappen. Het bevindt zich in een droog gebied waardoor het het […] Lees verder »

Ngare Ndare

Ngare Ndare Forest is een inheems bos in het westen van Meru, aan de voet van Mount Kenia. Het bos wordt beheerd door rangers uit de directe gemeenschap die in het ecosysteem van de bossen leven. Het bos is vrij dicht, waardoor het zorgt voor een mooie wandeling naar de azuurblauwe zwembaden die erg populair […] Lees verder »

Kaapstad met AV Tours

Kaapstad

Kaapstad, stad en zeehaven, wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika en hoofdstad van de provincie West-Kaap. De stad ligt aan het noordelijke uiteinde van het Kaapse schiereiland. Ongeveer 50 kilometer aan de meest zuidelijke grens, ten noorden van Kaap de Goede Hoop. Met de majestueuze Tafelberg-achtergrond is Kaapstad een van de mooiste steden ter wereld. Met zijn […] Lees verder »

Sagana

Sagana is een klein dorpje op ongeveer 100 kilometer afstand ten noordoosten van Nairobi. Het dorp dankt zijn naam aan de Thangana rivier. Dit is de langste rivier van Kenia. Het is een ultieme plek om te genieten van allerlei outdoor activiteiten. Verken de omgeving per mountainbike of maak een prachtige hike. Ook een kajak […] Lees verder »

Boteti rivier

De Boteti-rivier, ook Botletle-rivier of Botletli, is een natuurlijke waterloop in Botswana. Het vloeit voort uit de kern van de Okavango Delta door de Thamalakane-rivier in Maun. In het regenseizoen loost de Boteti op de Makgadikgadi-pannen. Hierdoor komt het gebied tot leven met seizoensgebonden activiteiten en een hoge biologische productiviteit. In het droge seizoen is […] Lees verder »

Kubu Island

Kubu Island is een droog granieten rotseiland in het Makgadikgadi Pan gebied in Botswana. Op het eiland staan oude baobabs. Aan drie zijden is het omgeven door een enorme grijze leegte. Dit geeft Kubu eiland een atmosferische schoonheid. Veel van de rotsen van het eiland zijn wit en bedekt met oude uitwerpselen van watervogels.  Het […] Lees verder »

Makgadikgadi Pans National Park

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve is een zoutpan gebied met een oppervlakte van 3 900 km2. Het ligt in het midden van de droge savanne in het noordoosten van Botswana. Het is een van de grootste zoutvlakten ter wereld. De pan is alles wat overblijft van het voorheen enorme Makgadikgadi-meer. Makgadikgadi ligt ten zuidoosten van […] Lees verder »

Lake Ngami

Lake Ngami vindt men ten noorden van de Kalahari Woestijn. In 1849 kwam Dr. David Livingstone aan bij de oevers van Lake Ngami. Een prachtige uitgestrekte vlakte vol met dieren en vogels. Door onbekende redenen verdween het meer. Tegen het einde van de 19e eeuw kwam het meer ineens weer tevoorschijn. Dat patroon heeft zich […] Lees verder »

Maun

Maun is een stad in het noorden van Botswana. Het is de hoofdstad van het North-West district. Het is de derde stad van Botswana. Maar wel een toeristische trekpleister. Er zijn vele winkelcentra, hotels en restaurants te vinden. Maun is een mengeling van gebouwen.  Er zijn veel moderne gebouwen maar ook inheemse hutten te vinden. […] Lees verder »

Tsodilo Hills

Tsodilo Hills is een zeldzame en unieke plek met een mysterieuze sfeer. Het woord Tsodilo is afgeleid van het Hambukushu. De letterlijke vertaling is puur. Er wordt aangenomen dat dit de locatie is van de, door Bosjesmannen, gemaakte rotsschilderingen. Sommige schilderingen dateren van rond 800 tot 1300 na Christus. De duizenden rotsschilderingen zijn te vinden […] Lees verder »

Savuti

Savuti is één van de hoogtepunten van een safari in Botswana. Het zuidelijke deel van Chobe National Park rondom het Savute Channel roept allerlei reacties op. De uitgestrektheid van het landschap, de zinderende hitte en de zoektocht naar wild kan tot groot enthousiasme leiden. De Savuti Marsh werd ooit met water gevuld door de Linyanti […] Lees verder »

Kasane

Kasane een dorp in Botswana welke wordt omgeven door water. Ingeklemd tussen de samenstromende Chobe en Zambezi Rivier bevindt u zich hier op een kruispunt van vier landen: Zimbabwe, Zambia, Namibië en Botswana. Kasane zelf is vooral beroemd vanwege de Chobe Rivier en de toegang tot het Chobe National Park. Kasane heeft een aantal belangrijke […] Lees verder »

Ghanzi west

Het Ghanzi District ligt in de westelijke regio van Botswana. Qua vee is dit een van de meest gevarieerde gebieden ter wereld. Bekend om de hoge kwaliteit vrij lopend rundvee. De boerderijen in het district dragen voor een groot deel bij aan de rundvleesindustrie in Botswana. Ghanzi-boeren leveren zelfs 75 procent van het rundvlees dat […] Lees verder »

Central Kalahari

Central Kalahari Game Reserve is een uitgebreid nationaal park in de Kalahari woestijn van Botswana. Het Central Kalahari Game Reserve is in totaal 52.800 km2 en daarmee groter dan Denemarken en Zwitserland tezamen. Het is zelfs het tweede grootste wildpark ter wereld. Eeuwenoude rivierbeddingen, open grasvelden en zoutpannen domineren het landschap van het in 1961 […] Lees verder »

Nxai Pan

Nxai Pan is een grote zoutpan die deel uitmaakt van de grotere Makgadikgadi pannen in het noordoosten van Botswana. De pannen zijn gevormd door een proces dat meer dan vijf miljoen jaar geleden is begonnen. Op dat moment stroomden de Okavango-rivier, de Chobe en de bovenste Zambezi anders dan heden ten dage. In het zuiden […] Lees verder »

Khwai rivier

De Khwai-rivier ligt aan de noordkant van Botswana. In de buurt van het dorp Khwai-village. Dit dorp begon als een kleine San-nederzetting en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een  interessante culturele plaats. De Khwai-rivier kan worden bezocht bij de Noordpoort van het Moremi-wildreservaat. Het heeft een goede naam opgebouwd als een van de […] Lees verder »

Moremi Game Reserve

In 1963 is Moremi Game Reserve, met een grootte van 5000 km2, het eerste wild reservaat in zuidelijk Afrika. Het is aangelegd door een inheemse stam. Zij waren bezorgd over de snelle uitputting van de dieren op hun ouderlijke grond, als gevolg van ongecontroleerde jacht en vee trekking. Het is het enige officieel beschermde gebied […] Lees verder »

Okavango Delta

De Okavango Delta is een uitgestrekte rivierdelta in het noorden van Botswana. Het staat bekend om zijn uitgestrekte grasvlaktes die seizoengebonden overstromen en hierdoor een geweldig thuishaven is voor dieren. Het behoort tot één van de meest gewilde wildernisbestemmingen ter wereld. Een reis naar de Okavango Delta leidt tot diep in het ongerepte binnenland van […] Lees verder »

Lüderitz

Lüderitz is een stad aan de Lüderitzbaai.  Een van de beste havens aan de zuidwestkust van Namibië. Deze stad is de eerste Duitse nederzetting in  Zuidwest Afrika die tijdens de Duitse koloniale tijd werd gesticht in de Namibwoestijn. Het begon als handelsplaats, maar toen er diamanten in 1909 in het nabijgelegen Kolmanskop werden ontdekt veranderde […] Lees verder »

Aus

Vanaf de Fish River is het een aanrader om via de zuidelijke route naar Aus te rijden.  Aus is een kleine mijnbouwnederzetting in het zuiden van Namibië. Het is gelegen nabij de Orange River en dichtbij de grens met Zuid-Afrika. Dit zuidelijke deel van Namibië staat bekend als de Karas-regio. Ten westen van de stad ligt […] Lees verder »

Fish River Canyon

De Fish River Canyon in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld. De Grand Canyon in de Verenigde Staten is de langste. De canyon is ongeveer 160 km lang. Tot 27 km breed en is op sommige plaatsen wel 550 meter diep. De canyon ligt aan de benedenloop van de Fish River. […] Lees verder »

Giants Playground

Ook Giants Playground, de zogenaamde ‘rotstuinen’, is een bezoek waard. Hier liggen her en der een aantal enorme rots totems verspreid. Het is een wonder hoe alle deze rotsformaties zonder hulp van reuzenhanden zijn ontstaan! Lees verder »

Kokerboomwoud

Het Kokerboomwoud is een bos en bekende toeristische attractie in het zuiden van Namibië en ten noorden van Keetmanshoop op de weg naar Koës. Het bos bestaat uit bomen die in het Afrikaans bekend staan als Kokkerbomen of pijlkokerbomen en ze hebben heldere gele bloemen. De naam Kokerboom is ontstaan omdat de Bosjesmannen traditioneel uit […] Lees verder »

Maltohohe

Maltohone is een plaats in de zuidelijk-centraal gelegen regio Hardap van Namibië. Maltohohe ligt ongeveer 1348 meter boven zeeniveau, ten westen van het Mariental. Er wonen ongeveer 6000 mensen en ligt langs de Huduo rivier. Lees verder »

Duwisib Kasteel

Het Duwisib Kasteel is een groot middeleeuws uitziende fort. Het behoort tot één van de beroemdste en bijzondere gebouwen van Namibië. Het ligt in een afgelegen vallei. Aan de rand van de Namib-duinwoestijn te midden van enorme kameel-doornbomen. Het biedt een goede overnachtingsplaats tussen Zuid-Namibië en Sossusvlei en het Naukluft-gebergte. Het interieur is ontworpen voor […] Lees verder »

Mariental

Mariental is een stad in Namibie met ongeveer 12.500 inwoners. Het ligt in de regio Hardap waarvan het de hoofdstad is. Het ligt op de weg tussen Windhoek en Keetmanshoop aan de Fish River. De Fish River is de enige overgebleven rivier in het centrum van Namibië.  Tijdens het droge seizoen heeft het slechts zeer […] Lees verder »

Zuid Namibië

Het zuiden van Namibië is zeer dunbevolkt. Hier leven vooral de Nama, nabestaanden van de Khoi Khoi en Khoi San. Het leven in het zuiden van Namibië kan hard en genadeloos zijn.  Er valt weinig regen in dit gebied. Hierdoor zijn mensen, dieren en planten vooral bezig om voldoende water te verzamelen om te kunnen […] Lees verder »

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad en grootste stad van Namibië. Het werd gesticht in de vallei die waarschijnlijk de kom van een prehistorische meer was. Men heeft namelijk een typische bodem van het meer gevonden tijdens de bouw van het Sanlam-gebouw. Windhoek ligt in een stroomgebied tussen het Khomas-hoogland, de Auas ​​en het Eros-gebergte. Windhoek ligt […] Lees verder »

Khomas Hochland

Khomas Hochland is een deel van het binnen plateau van centraal Namibië. Het ligt 1700 tot 2000 meter boven zeeniveau. Vanuit Windhoek leiden verschillende routes naar de Namibwoestijn: Spreetshoogte, Remhoogte en Gamsbergpassen. Trek ten minste vijf uur uit om een van deze routes te volgen om Sesriem te bereiken. Bijzonderheden onderweg zijn onder andere: Daan […] Lees verder »

NamibRand Nature Reserve met AV Tours

NamibRand Nature Reserve

Het NamibRand Nature Reserve is een privé natuurreservaat in het zuidwesten van Namibië in de Namib-woestijn. Het NamibRand natuurreservaat heeft een oppervlakte van meer dan 2150 km2, ongeveer de helft van België.  Het reservaat wordt bepaald door het opvallende Nubib-gebergte in het oosten. Het deelt 100 km van zijn grens in het westen met het […] Lees verder »

Sesriem met AV Tours

Sesriem

Sesriem is een kleine nederzetting in de Namib woestijn in Namibië. De nederzetting is dichtbij het zuidelijke gedeelte van het Naukluft gebergte. Het is bekend vanwege de Sesriem poort. De belangrijkste toegangspunt tot het Namib-Naukluft National Park. Langs de Atlantische kust van Namibië strekken zich hoge duinen over duizenden kilometers. In de duinen van rood […] Lees verder »

Sossosvlei met AV Tours

Sossosvlei

In het midden van de Namibwoestijn, wat onderdeel is van het park ligt de Sossosvlei, een klei vallei. Sossosvlei is een bekend en spectaculair gebied waar dan ook veel mensen naar toe willen. De Sossosvlei wordt gevoed door rivier de Tsauchab en staat bekend om de hoge, rode zandduinen die het omringen en het tot […] Lees verder »

Namib Naukluft

De vlaktes vanaf Solitaire tot aan Swakopmund zijn woest en verlaten en lijken wel op een maanlandschap. Het bestaat uit zand, grint, zwarte dolorieten (dijkjes en kwetsbare kortsmos) . Zo’n 20 kilometer buiten Swakopmund begint de Welwitschia Drive.  Een route die geschikt is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het fragiele ecosysteem van de woestijn. […] Lees verder »

Walvis Bay

Walvisbaai is een stad met de belangrijkste natuurlijke zeehaven van Namibië. De in Walvisbaai gevestigde visserij-industrie vormt een belangrijk onderdeel van het bestaan in Namibië. De naam Walvis Bay is heel toepasselijk omdat jaarlijks de walvissen terugkeren naar de bay. Walvisvaarders van verschillende naties trokken regelmatig naar Walvis Bay om walvis te vangen. Hoewel het […] Lees verder »

Swakopmund

Swakopmund is een kuststad in Namibië aan de monding van de rivier de Swakop in de Atlantische Oceaan. De plaats ligt evenals het nabijgelegen Walvisbaai in de regio Erongo. Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Het stadje heeft brede boulevards met palmbomen. Grote parken voor […] Lees verder »

Welwitschia planten

De Welwitschia Mirabilis is een plant die uitsluitend voorkomt in de Namib-woestijn in Namibië en Zuid-Angola. De plant is vernoemd naar Friedrich Welwitsch. De plant heeft in aanleg drie paar kruiswijs staande bladeren, waarvan slechts twee zeer langzaam groeiende blijvende bladeren te zijn. Er zijn mannelijke en vrouwelijke planten en is voor haar bestuiving aangewezen […] Lees verder »

Korstmossen

Tijdens het rijden naar de Messum karater kunt u de korstmosvelden echter niet over het hoofd zien. Meer dan 18.000 soorten korstmossen zijn wereldwijd geteld en Namibië herbergt er minstens 100 verschillende soorten van. Deze worden gevonden van de kust van Namib, de grindvlaktes van de woestijn tot aan het Waterberg-plateau in centraal Namibië. Wetenschappers […] Lees verder »

Messum Krater

Een van de meest afgelegen natuurlijke attracties van Damaraland is de zeer mysterieus ogende Messum Crater. De krater bestaat uit twee concentrische cirkels van heuvels. De krater heeft een diameter van meer dan 20 km. Slechts de helft van de Messum Crater bevindt zich in het Dorob National Park. De andere helft valt in een […] Lees verder »

Schedel kust

De kustlijn van Zuid-Afrika is de enige plaats ter wereld waar u de Kaapse pelsrob kunt vinden. Ze vechten, paren en vissen in het Cape Cross Seal Reserve. De thuisbasis van de grootste broedkolonie van deze zeehonden op aarde. Er kunnen wel 210.000 zeehonden aanwezig zijn in november en december. In 1486 richtte de beroemde […] Lees verder »

Spitzkoppe

Tussen Usakos en Swakopmund ligt in de Namib woestijn het wonderschone Spitzkoppe.  Ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd. Met een hoogte van 1784 meter boven de zeespiegel is Spitzkoppe van verre al te zien in de vlakke woestijn. Andere pieken zijn de kleine Spitkoppe van 1572 meter en het Pondokgeberte. De bergen van Spitzkoppe […] Lees verder »

Sportvissen in Afrika

De grote Zambezi-rivier vormt de noordelijke grens tussen Namibië en Zambia vóór het een enorme duik maakt in de Victoria-watervallen. Een paradijs voor vissers! Deze fantastische rivieren van de Caprivi Strip in Namibië herbergen bijna 100 vissoorten. De topsportvis in deze Namibische regio is de Tijgervis. Die kan worden gevangen in de brede diepe wateren […] Lees verder »

Impalila-eiland

Dit is een populair gebied in het uiterste oosten van de regio Caprivi. Hier vloeien de rivieren Zambezi en Chobe samen. U kunt hier kanoën in de uiterwaarden of een boottocht maken om dieren te spotten die leven langs de waterkant van Chobe. Lees verder »

Mamili Nationaal Park

Met een oppervlakte van 320 km² is het Mamili National Park een van de kleinere wildparken in Namibië. Het ligt afgelegen in het zuidelijke gedeelte van de Caprivi-strook. Net onder het nationale park Mudumu. Mamili heeft uitgestrekte moerassen, meren en wetlands.  Hier gaat de Kwando-rivier over in de Linyanti die de Chobe-rivier wordt. Vogels spotten […] Lees verder »

Mudumu Nationaal Park

Mudumu National Park ligt in het noordoosten van Namibië. Diep in de Caprivi regio. Gekenmerkt door de prachtige waterwegen van de Kwando-rivier. Het is een uitstekende bestemming om te varen en kanoën. Lees verder »

Popa Falls

Popa Falls is een toegangspoort tot de noordoostelijke hoek van Namibië. De Kavango rivier heeft prachtige inheemse bossen, rivierbossen, uiterwaarden en met riet omzoomde kanalen. De watervallen zijn in feite geen watervallen zoals men van zijn naam mag verwachten. Het is een reeks stroomversnellingen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan door de stromende rivier. Hierdoor […] Lees verder »

Bwabwata National Park

Bwabwata National Park is een beschermd gebied in het noordoosten van Namibië.  Het is een samenvoeging van de parken Caprivi Game Park en Mahango Game Reserve. Het ligt naast Mahangu en strekt zich uit van de Okavango-rivier tot de Kwando-rivier. Wild beweegt vrij tussen dit park en Botswana. De wateren zijn helder en er zijn […] Lees verder »

Brandberg

Het Brandberg Massief ligt in het voormalige Damaraland.  In de noordwestelijke Namib-woestijn staat de Konigstein. Het is de hoogste bergtop van Namibië op 2573 meter. De berg heeft zijn naam te danken aan de vurige gloed die kan oplaaien als de zon er aan het einde van de middag ondergaat. Brandberg is vooral bekend geworden […] Lees verder »

Twyfelfontein

Twyfelfontein, ook wel ‘de twijfelachtige fontein’ of ‘Fontein van twijfel’ genoemd, is de naam van een vallei in het hoogland van Damaraland. De vallei werd bewoond door de Damara, die de vallei Uri-Ais (springende waterput) in hun taal noemen. De Twyfelfontein vallei werd beroemd toen er vele honderden prehistorische rotstekeningen werden ontdekt. Het bleken meer dan […] Lees verder »

Damaraland nu Erongo

De regio is vernoemd naar het mysterieuze Erongo-gebergte en bestaat uit eenlopende landschappen.  Van de wildrijke doornbos savannes van Noord-centraal Namibië, de grindvlaktes van de centrale Namibwoestijn en de kustlijn van de Atlantische Oceaan. De Khomas Highlands en de Kuiseb River Valley, beide natuurlijke barrières die het noorden van het land scheiden van de zuidelijke […] Lees verder »

Erindi Private Game Reserve

Erindi Private Game Reserve is een beschermd reservaat in centraal Namibië. De plaats van water, zoals Erindi genoemd wordt, is een duurzaam natuurwonderland. Hier zijn planten en dieren die niet elders voorkomen. Ook zijn er meerdere instandhoudingsprojecten. Met 70.719 hectare ongerepte wildernis is het immense taak om de instandhoudingsinitiatieven voort te zetten. Met oog voor […] Lees verder »

Omaruru Nambië

Ten noorden van Karibib ligt het stadje Omaruru. Dit is het centrum voor de omliggende melkveehouderijen en veeboerderijen. Omaruru is gebouwd op de rivier te midden van grote kameeldoornbomen. De betekenis van de naam Omaruru is ‘bittere melk’. Waarschijnlijk omdat de koeien in het gebied vroeger een lokale struik aten. Hierdoor kreeg de melk een […] Lees verder »

Waterberg Plateau Park

Het Waterberg Plateau National Park is een nationaal park in centraal Namibië. De ligging is zelfs 200 meter boven zeeniveau. Interessante en zeldzame flora gecombineerd met zandstenen rotsen maakt het een unieke bestemming. Het zachte zandsteen heeft in de loop der tijden veel water opgenomen. Hierdoor ontspringt op enkele plaatsen aan de onderkant van het plateau […] Lees verder »

Grootfontein omgeving

Grootfontein is een stad in het noordoosten van Namibië. Grootfontein is het centrum voor een grote veehouderijgemeenschap. Hoewel kopermijnbouw ook belangrijk is in dit gebied. Het gedeelte van Namibië rond Tsumeb, Otavi en Grootfontein wordt  de ‘Otavi-driehoek’ genoemd. Het gebied krijgt aanzienlijk meer regenval dan andere delen van Namibië. Verder naar het westen en zuiden […] Lees verder »

Etosha National Park

Etosha National Park is een uniek park in Afrika. Het landschap is gevarieerd en herbergt een grote verscheidenheid aan dieren. Leeuwen, olifanten, luipaarden, giraffen, cheeta’s, hyena’s, springbokken, twee soorten zebra’s, gnoes, en talloze soorten antilopen. Etosha betekent het “grote witte gebied” en verwijst naar de enorme zoutpan. Dit is een indrukwekkend gezicht, want het is […] Lees verder »

Sesfontein

Sesfontein is een plaats in de Kunenestreek in Namibië. In de buurt van de warmwaterbron ligt het fort dat jarenlang een verlaten ruïne was. Bijna honderd jaar nadat het voor het eerst werd gebouwd, werd het historische monument gereconstrueerd en uitgerust om toeristen te huisvesten. Sesfontein Fort ontleent zijn naam aan de zes fonteinen in […] Lees verder »

Epupa-watervallen

Epupa wordt gevormd door een reeks stroomversnellingen die in totaal 60 meter over een afstand van ongeveer 1,5 km vallen.  Op een bepaald moment bereikt het een totale breedte van 500 meter. Lokale mensen zwemmen er maar men moet oppassen voor krokodillen. Het gebied rond Epupa Falls heeft rijk gekleurde rotswanden. Een verscheidenheid aan bomen […] Lees verder »

Ruacana watervallen

De Ruacana watervallen liggen in de buurt van Ruacana aan de Kunene-rivier in Noord-Namibië. De waterval is 120 meter hoog en 700 meter breed bij volledige overstroming. Het is een van de grootste watervallen in Afrika, zowel qua volume als breedte. Lees verder »

Kaokoland

Kaokoland is een van de laatst overgebleven wildernisgebieden in Zuidelijk Afrika. Het is een wereld van ongelooflijk berglandschap. Het toevluchtsoord voor de zeldzame woestijnolifant, zwarte neushoorn,  giraf en het huis van het Himba-volk. Het ruige landschap is vooral aantrekkelijk in de vroege ochtend of late middag omdat het weinig beschutting biedt. In het zuiden wordt […] Lees verder »

Ovamboland

De regio ‘Central North’, voorheen bekend als de Ovamboland, omvat vier politieke regio’s Oshikoto, Ohangwena, Omusati en Oshana. De bevolking hier bestaat voornamelijk uit mensen die uit de taalgroep Ovambo komen. Ongeveer de helft van de bevolking van Namibië woont in het centrale noorden. Vergeleken met de rest van het land is de bevolkingsdichtheid hier […] Lees verder »

Khaudum National Park of Kaudom

Het is een geïsoleerd natuurreservaat gelegen in de Kalahari-woestijn ten westen van de Caprivi-strook in het noordoosten van Namibië. Het wordt gezien als een van de wildste nationale parken van Namibië, omdat het moeilijk te bereiken is. De routes zijn erg zanderig dus voor het rijden in het park is een 4×4-voertuig vereist. Het wordt […] Lees verder »

Mahango Game Reserve

Dit kleine reservaat is een beschermd gebied en ligt in Namibië in het Bwabwata National Park. Het park ligt aan de oostelijke grens van het land met Botswana.  In de uiterwaarden van het Okavango-stroomgebied. Dichtbij de Popa-watervallen aan de rivier. De Caprivi Strip omsluit het westelijke deel van het park. Het heeft een gevarieerd landschap […] Lees verder »

Caprivi

De Caprivi is de meest noordoostelijke regio van Namibië. Ingeklemd tussen Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe heeft deze streek een heel ander uiterlijk dan het grootste deel van Namibië. Hier vindt u geen droge woestenij, maar een (vaak groen) deltagebied dat met water wordt gevoed vanuit Angola via de Kavango Rivier op weg naar de […] Lees verder »

Kalahari

Kalahari is een woord uit het Tswana en betekent de grote dorst. Het is een zeer gevarieerd gebied van ongeveer 970.000 km2. Naast zandwoestijn omvat het ook grote stukken steppe en savanne. Het gebied ligt in de landen Botswana, Namibië, Zimbabwe, Angola, Zambia  en Zuid-Afrika. Hoewel er over het algemeen naar wordt verwezen als een […] Lees verder »

Entabeni Safari Conservancy

Het enorme Entabeni Safari Conservancy ligt in de Waterberg-regio en staat op de Werelderfgoedlijst van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Entabeni Safari Conservancy ligt op minder dan drie uur rijden ten noorden van Johannesburg en Pretoria. Het schilderachtige 22.000 ha. malaria-vrije “Big Five” wildreservaat Entabeni heeft vijf unieke ecosystemen. De bovenste berg van het Entabeni […] Lees verder »

Hlane Royal National Park

lane Royal National Park is het bekendste en meest bezochte maar Mlawula Nature Reserve en Mbuluzi Game Reserve bieden ook een aantal prachtige wildernis- en natuurervaringen. Binnen de Conservancy kunnen bezoekers een grote verscheidenheid aan dieren spotten, waaronder de Big Five en het vogelleven dat ongeëvenaard is, allemaal in beschermde bushveldgebieden met prachtige inheemse planten […] Lees verder »

eSwatini – Ezulwini

Ezulwini betekent ‘plaats van de hemel’, en de panoramische vallei die deze naam draagt, biedt zeker zijn aandeel aan hedonistische geneugten. Dit is waar het toerisme in Eswatini begon, en vandaag zijn de attracties onder andere hotels, restaurants, warmwaterbronnen, casino’s, ambachtelijke markten, kunstgalerijen, maneges en een golfbaan. Twee bekende bergen met uitzicht op de vallei […] Lees verder »

eSwatini – Mlilwane

Mlilwane bevindt zich ook in deze regio, naast het natuurreservaat Mantenga, de thuisbasis van een van de populairste attracties van het land, het culturele dorp Mantenga. De vruchtbare en mooie Malkerns-vallei met zijn kunst- en handwerkattracties is ook vlakbij. Mbabane, gelegen aan de rand van de helling, op slechts een klein eindje rijden van de […] Lees verder »

eSwatini

Eswatini, officieel koninkrijk van Eswatini, Swati Umbuso weSwatini, voorheen Koninkrijk van Swaziland genoemd, door land omgeven land in de oostelijke flank van Zuid-Afrika, waar het grenst aan Mozambique. Het strekt zich uit over ongeveer 175 km van noord naar zuid en ongeveer 130 km van west naar oost op zijn grootste afmetingen. In het koloniale […] Lees verder »

Lesotho

Het koninkrijk Lesotho is een geheel door land omgeven land dat volledig wordt omringd door Zuid-Afrika. Het heeft een bevolking van 2.285.392 miljoen (2018) en een totale oppervlakte van 30.000 km². Maseru is de grootste stad en hoofdstad. Het land maakt deel uit van het Gemenebest van Naties. Ongeveer 40 procent van de mensen in […] Lees verder »

Johannesburg

Johannesburg is de economische hub van Afrika. De dynamische stad ‘Joburg’ heeft geweldige plekken om te eten, goede winkels, interessante sites om te bezoeken en een goed aanbod van hoogwaardige plekken om te verblijven. Het beste aan Johannesburg is de zeer centrale en toegankelijke locatie. Op de internationale luchthaven OR Tambo komen de meeste internationale […] Lees verder »

Pretoria

Pretoria, ook in de volksmond bekend als de Jacaranda-stad vanwege de duizenden Jacaranda-bomen die in de straten, parken en tuinen zijn geplant, is een van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika en een populaire toeristische bestemming onder toeristen uit Zuid-Afrika en het buitenland. Pretoria werd officieel opgericht in 1855 door Marthinus Pretorius die leider was van […] Lees verder »

Madikwe game Reserve

Madikwe Game Reserve is momenteel het op vier na grootste wildreservaat en is ook een van de minder bekende parken in Zuid-Afrika. Dit maakt het een verborgen juweeltje, omdat het wordt beschouwd als een van de beste beschermde gebieden in Afrika en het de Big 5 aanbiedt in een park van 680 km2 (750 km2 […] Lees verder »

Entabeni Safari Conservancy

Het enorme Entabeni Safari Conservancy ligt in de Waterberg-regio en staat op de Werelderfgoedlijst van de provincie Limpopo . Entabeni Safari Conservancy ligt op minder dan drie uur rijden ten noorden van Johannesburg en Pretoria. Het schilderachtige 22.000 ha. malaria-vrije “Big Five” wildreservaat Entabeni heeft vijf unieke ecosystemen. De bovenste berg van het Entabeni Conservancy […] Lees verder »

Limpopo

Limpopo, voorheen de Noordelijke Provincie genoemd, is een land met prachtige en contrasterende landschappen, typisch voor Afrika. Daarom is het wereldwijd een favoriete bestemming geworden voor vakantiegangers en avontuurlijke reizigers. Kom naar de regio van oneindige landschappelijke schoonheid met een grote verscheidenheid aan natuurlijke en door de mens gemaakte attracties, rijk cultureel erfgoed en een […] Lees verder »

Moholoholo

Het Moholoholo Wildlife rehab center is een toevluchtsoord geworden voor de rehabilitatie en verzorging van verlaten, gewonde en vergiftigde dieren in het wild. Het herstel van dieren in het wild in Zuid-Afrika is van vitaal belang omdat de toekomstige generaties dieren in het wild moeten kunnen ervaren zoals ze nu zijn. Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation […] Lees verder »

Balule Private Game Reserve

Balule Private Game Reserve, ook bekend als Balule Nature Reserve, deelt een niet-omheinde grens met het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika en is de thuisbasis van de Big Five, en beroemd om zijn overvloed aan Afrikaanse dieren in het wild. Privé-safari lodges in Balule bieden u een unieke Afrikaanse safari-ervaring. U verblijft in prachtig […] Lees verder »

Manyeleti

Het privé-wildreservaat Manyeleti van 23.000 hectare ligt tussen de wildreservaten Timbavati en Sabi Sands en grenst aan het wereldberoemde Kruger National Park. Met maar een paar lodges in dit ongerepte bush-gebied kunt u zeker het beste van Zuid-Afrika ervaren, ver weg van de reguliere toeristische gebieden. Manyeleti is een van de weinige overgebleven ‘geheime plekken’. […] Lees verder »

Sabi Sands Game Reserve

Het Sabi Sands Game Reserve is een reservaat met 65.000 hectare, de pioniers waren de lokale landeigenaren in de jaren 1950, en deelt een grens met het wereldberoemde Kruger National Park. Tegenwoordig zijn veel van deze families nu landeigenaren van de derde en vierde generatie, met als erfenis de succesvolle instandhouding van de hoogste dichtheid […] Lees verder »

Panoramaroute

Een van de mooiste autoroutes van het land, de Panoramaroute, verkent de hooglanden van Mpumalanga provincie of het noordoostelijke deel van de Great Escarpment of the Drakensberg. In deze ruige bergen komt het plateau abrupt en dramatisch tot stilstand en valt steil weg in het Lowveld, met prachtige uitzichten over de graslanden van Afrika.Het is […] Lees verder »

Marloth Park

Marloth Park is een natuurreservaat gelegen aan de zuidelijke grens van het Kruger National Park. Marloth heeft vier van de grote vijf met uitzondering van olifanten. Maar aangezien de krokodillenrivier de grens vormt tussen Marloth Park en het Kruger National Park, heeft u kans om olifanten te zien spelen in de rivier. Buffels, neushoorns en […] Lees verder »

Barberton

Geniet van een prachtig uitzicht op de bergen, een heerlijk klimaat, een verbazingwekkende biodiversiteit en de unieke Barberton Greenstone Belt. Het Barberton Makhonjwa-gebergte in Mpumalanga, dat eerder dit jaar officieel werd toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst, is een van ‘s werelds oudste geologische structuren, met vulkanisch en sedimentair gesteente dat 3,6 tot 3,25 miljard jaar oud […] Lees verder »

Ndumo Game Reserve / Tembe Elephant Reserve

Het park ligt in de zandbossen van Maputaland, op de grens van KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika met Mozambique. Tembe is wellicht niet zo heel bekend. Dit ook vanwege de beperkte toegang tot het park. Jammer genoeg betekent het dat weinig mensen de kans krijgen om de majesteit van de olifantenpopulatie van 130 van Tembe en de overvloedige […] Lees verder »

St. Lucia

St. Lucia is uniek omdat het zich bevindt in een wildreservaat, maar daarnaast is het ook een Werelderfgoed – het iSimangaliso Wetland Park. Deze status en positie beïnvloedt de hele sfeer van het dorp, evenals de activiteiten die beschikbaar zijn en het soort toerist dat het aantrekt. Het dorp St Lucia werd opgericht in 1885. […] Lees verder »

Olifantenkust

Aan de oostkust van Zuid-Afrika drukt het wilde land van de Olifantenkust zich tegen de Indische Oceaan in het oosten, Mozambique in het noorden en Zululand in het zuiden en westen. Hier zijn de felle lichten van de stad nergens te zien, vervangen door nachtelijke luchten zo onvervuild als de natuur ze heeft gecreëerd. Het […] Lees verder »

Durban

Cosmopolitan Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika (bekend als eThekweni in Zulu), wordt soms overgeslagen voor haar ‘koelere’ Capetoniaanse neef. Maar er is veel meer dan plezierige Durbs (zoals het liefdevol bekend is) dan je ziet. Plezier, zon, zand, surfen, zee. Durban is het perfecte voorbeeld van het leven in de grote […] Lees verder »

Battlegrounds

De veldslagen in de glooiende heuvels en valleien van Noord-KwaZulu-Natal veranderden ongeveer 120 jaar geleden de loop van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Nog steeds lijkt het gebied dat nu bekend staat als de ” Battlefields ” te echoën met de heroïsche en vaak tragische daden van het verleden. De sites van beroemde schermutselingen die de Britten […] Lees verder »

Zululand

Zululand is een prachtige regio met een ongerepte kustlijn, glooiende heuvels, diepe bossen, kronkelende rivieren, mangrovemoerassen, theeplantages en veeboerderijen. Zululand strekt zich uit van de Dolphin Coast aan de monding van de Thukela-rivier tot aan Richards Bay in het noorden en het binnenland tot Paulpietersburg. Het is een fantastische bestemming voor vogels liefhebbers, wildspotters, Battlefields-tours […] Lees verder »

Wild Coast

De Wild Coast, ook bekend als de Transkei, is een 250 kilometer lang stuk ruige en ongerepte kustlijn die zich uitstrekt ten noorden van Oost-Londen langs uitgestrekte baaien, stranden zonder voetafdrukken, lagunes en rotsachtige landtongen. Oorspronkelijk omvatte het alleen de landelijke Transkei-regio, tegenwoordig omvat de Wild Coast de mooie kustdorpen van de Jikeleza-route. Het Transkei-gedeelte […] Lees verder »

Baviaanskloof

Baviaanskloof Wilderness Area ligt ongeveer 120 km ten westen van Port Elizabeth in de provincie Oost-Kaap en beslaat ongeveer 270.000 ha. met ongerept, ruig, bergachtig terrein. Beginnende in het oosten bij Komdomo, leidt de weg door de “Grootrivier” kloof met zijn kronkelende pad door naar Willowmore in het westen. Een totale afstand van ongeveer 203 […] Lees verder »

Tsitsikamma National Park

In het hart van de Tuinroute ligt het Garden Route National Park, een samenvoeging tussen de meren van Knysna, Wilderness en Tsitsikamma National Park. Sprookjesachtige lagunes worden hier omringd door torenhoge kliffen, dichtbegroeide bossen met eeuwenoude bomen naast de langgerekte zandstranden aan de rustgevende Indische Oceaan. Alle parels van de Tuinroute zijn verenigd in het […] Lees verder »

Knysna

De Garden Route – of Tuinroute in het Nederlands – is één van de mooiste routes door Zuid-Afrika. Het mooie stukje kuststrook is dan ook zeker een must-do tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika. Een roadtrip langs de Garden Route brengt u naar de mooiste dorpen en parken die Zuid-Afrika rijk is. Knysna is zonder twijfel […] Lees verder »

Oudtshoorn

De steden Oudtshoorn en De Rust liggen in de Klein Karoo tussen de Swartbergen en Outeniqua bergen. Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van de wereld. De grootste vogel ter wereld is slechts een van de vele attracties in dit gebied met uitzonderlijke contrasten en natuurlijke schoonheid. De regio is de thuisbasis van de spectaculaire Cango Caves, […] Lees verder »

De Hoop Nature Reserve

De Hoop Nature Reserve is de thuisbasis van ‘s werelds kleinste en meest bedreigde plantenrijk – het Cape Floral Kingdom. Het reservaat heeft het grootste beschermde gebied van laagland fynbos in de West-Kaap. Van de 9000 plantensoorten die men in de Kaapse bloemenregio kan vinden, heeft het reservaat en zijn omgeving naar schatting 1500 soorten. […] Lees verder »