Buffalo Springs National reserve

Onderdeel van het wereldberoemde Samburu National Reserve is het iets minder bekende Buffalo Springs National reserve. Beide wildparken worden enkel door de Ewaso Nyiro rivier gescheiden en zijn dus landschappelijk gezien hetzelfde wildpark. Of uw gamedrive nu in het Buffalo springs gedeelte of in het Samburu gedeelte plaats vind, u gaat absoluut genieten van een […] Lees verder »

De Samburu stam

De Samburu-stam is één van Kenia’s meest iconische stammen. Dit van oudsher nomadische volk is zeer levendig en vol kleurrijke tradities en dus met recht een unieke cultuur te noemen. Met hun opvallende gewaden, sierlijke sieraden en trotse glimlach zijn ze een bijzondere verschijning. Tijdens uw bezoek aan de Samburu heeft u een unieke kans […] Lees verder »

De Pokot

De Pokot stam maakt deel uit van een Nilotic-groep genaamd de Kalenjins. De Pokot zijn te vinden aan de westkant van Kenia. Grenzend aan de grote meren van Baringo en Bogoria. Ze zijn nomadische pastrolisten, net als de Maasai en het Samburu volk. Lees verder »

De Maasai

De Maasai mensen zijn nomadische mensen van Nilotische etniciteit. Ze wonen zowel in Noord-, Midden- en Zuid-Kenia als Noord-Tanzania. Ze zijn de beroemdste Nilotic-stam internationaal vanwege hun inheemse locaties.  Deze grenzen aan of bevinden zich in de beroemdste natuurparken van Oost-Afrika en vanwege hun kenmerkende gewoonten en kleding. Wanneer je de Maasai Mara of de […] Lees verder »

Thompson’s Falls

Thompson’s watervallen zijn een van de meest indrukwekkende watervallen van Kenia met een val van 72 meter. De watervallen bevinden zich bij de stad Nyahururu aan de rivier Ewaso Nyiro die uit de Aberdare-gebieden stroomt. Het is mogelijk om via het steile en stenige pad naar de bodem van het ravijn te wandelen waar men […] Lees verder »

Suguta Valley

De Suguta vallei ligt in het noordelijke deel van de Great Rift Valley. In een van de droogste delen van Kenia. Het is een relatief vlakke vallei met hoog oprijzende hellingen en bergen aan de randen. Losiolo Escarpment, aan de kant van Maralal, komt uit de vallei en biedt een van de meest ongelooflijke uitzichten […] Lees verder »

Kirisia Forest

Het bos van Kirisia is een bosreservaat in Maralal. Het is een heilig bos voor de Samburu stam en het staat bekend om zijn concentratie van wilde olifanten. Men kan zeer mooie wandelingen maken, evenals kameelsafari’s in de valleien. De Samburu zijn ook afhankelijk van dit bos voor hun levensonderhoud door te jagen en honing […] Lees verder »

Maralal

Welkom bij het hart van het Samburu volk. Maralal is een klein marktstadje in het noordelijke deel van de Great Rift Valley, in Samburu County. De stad is een populaire marktplaats voor de regio Samburu en speelt ook een centrale rol in de noordelijke gemeenschappen. Het bevindt zich in een droog gebied waardoor het het […] Lees verder »

Ngare Ndare Forest National Park

Ngare Ndare Forest is een inheems bos in het westen van Meru, aan de voet van Mount Kenia. Het bos wordt beheerd door rangers uit de directe gemeenschap die in het ecosysteem van de bossen leven. Het bos is vrij dicht, waardoor het zorgt voor een mooie wandeling naar de azuurblauwe zwembaden die erg populair […] Lees verder »

Kaapstad

Kaapstad, stad en zeehaven, wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika en hoofdstad van de provincie West-Kaap. De stad ligt aan het noordelijke uiteinde van het Kaapse schiereiland. Ongeveer 50 kilometer aan de meest zuidelijke grens, ten noorden van Kaap de Goede Hoop. Met de majestueuze Tafelberg-achtergrond is Kaapstad een van de mooiste steden ter wereld. Met zijn […] Lees verder »

Sagana

Sagana is een klein dorpje op ongeveer 100 kilometer afstand ten noordoosten van Nairobi. Het dorp dankt zijn naam aan de Thangana rivier. Dit is de langste rivier van Kenia. Het is een ultieme plek om te genieten van allerlei outdoor activiteiten. Verken de omgeving per mountainbike of maak een prachtige hike. Ook een kajak […] Lees verder »

Boteti rivier

De Boteti-rivier, ook Botletle-rivier of Botletli, is een natuurlijke waterloop in Botswana. Het vloeit voort uit de kern van de Okavango Delta door de Thamalakane-rivier in Maun. In het regenseizoen loost de Boteti op de Makgadikgadi-pannen. Hierdoor komt het gebied tot leven met seizoensgebonden activiteiten en een hoge biologische productiviteit. In het droge seizoen is […] Lees verder »