Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve

De Masaai Mara is met recht één van de meeste bekende wildlife parken van Afrika. Het is een groot wildreservaat waarbij het Serengeti, gelegen in Tanzania, aangrenzend is. De naam komt voort als eerbetoon aan het traditionele Masaai volk.

Het zien van wildleven is werkelijk subliem het gehele jaar door. Met haar uitgestrekte velden, ongeëvenaarde safari activiteiten, en een grote verscheidenheid aan wildleven maakt dit de Masaai Mara tot één van Afrika’s beste reservaten. Doordat het park een overvloed heeft aan vegetatie trekt dit de nodige graseters aan, wat weer vele roofdieren aantrekt. Zo zijn de 3 grote katsoorten (leeuw, cheeta, luipaard) relatief makkelijk te zien.

Waar de Masaai Mara wereldwijd bekend om staat is de jaarlijkse grote trek. Hierbij trekken enorme kuddes gnoes, zebra’s en gazelles van juli t/m oktober van het Serengeti naar de Mara. Deze migratie is een spectaculair gezicht en trekt niet voor niets bekende filmmakers en fotografen aan.

Het Masaai Mara reservaat is slechts een fractie van het Grotere Mara eco systeem. Net buiten het reservaat liggen meerdere conservaten en privé reservaten gerund in samenwerking met het Masaai volk. De reservaten gelegen zowel in, als buiten het park bieden de nodige safari activiteiten aan om zo al het pracht dat hier te zien is te kunnen ontdekken.

Mogelijke activiteiten

  • Game drives
  • Paardrijden
  • Begeleide bush walks
  • Hete luchtballon safaris
  • Nacht game drives

Foto's