Masai Mara Game Reserve

Masai Mara Game Reserve

Wie op safari gaat door Kenia mag eigenlijk één wildpark niet overslaan, namelijk de Masai Mara. Dit buitengewone natuurparadijs met recht één van de meeste bekende wildlife parken van Afrika. De naam komt voort als eerbetoon aan het traditionele Masai volk die in dit gebied leven.

Bereid u tijdens een bezoek aan de Masai Mara voor op een onvergetelijke safari-ervaring die u terugvoert naar de essentie van de Afrikaanse wildernis.
Tijdens de gamedrives (wild speurritten) kunt u in het park enkele van ’s werelds meest iconische dieren tegenkomen. Sta versteld van majestueuze leeuwen die in de savanne rusten, elegante giraffen die zich in slow motion verplaatsen, en indrukwekkende olifanten die in harmonie met de natuur leven.

Kenmerkend voor het landschap zijn uiteraard de eindeloze savanne vlaktes met daarin drie rivieren (Mara, Talek en Sand river). De drie rivieren doorkruisen het park en bieden niet alleen een adembenemend uitzicht, maar zijn ook het leefgebied voor verschillende diersoorten. De Mara-rivier is van de drie rivieren absoluut de bekendste en vaak te bewonderen in natuurdocumentaires. Deze rivier is voor het park een absolute levensader en een populaire plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten. De Talek- en Sand-rivier zijn beide beroemd om de grote concentratie wilde dieren die hier rondom leven. Beide rivieren slingeren elegant door het landschap, omzoomd door begroeiing waar met name de luipaarden en heel veel vogelsoorten zich prima thuis voelen.
Op veel locaties langs de drie rivieren zijn zogeheten crossingspunten, waar dieren regelmatig in kleine en grote getalen oversteken. Met name tijdens de jaarlijkse migratie is dit een bijzonder schouwspel die uw Kenia rondreis van een extra tintje zal voorzien.

Want tijdens een Kenia safari is voor velen de jaarlijkse migratie het absolute hoogtepunt.
Deze migratie van miljoenen wildebeesten, gazellen en zebra’s vindt tussen juli en oktober plaats.
De grote kuddes trekken dan vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Mara in Kenia in een spectaculaire zoektocht naar voedsel en water. Het is een wonderbaarlijk schouwspel waarbij de lucht wordt gevuld met het geluid van hoefgetrappel en het opstuivende stof.

Als we het verder over de Masai Mara hebben dan mogen we ook de betoverende Mara Triangle niet vergeten. De Masai Mare is namelijk in meerdere delen in te delen en de Mara Triangle is een beroemd deel. Gelegen in het westelijke deel van het reservaat, biedt dit gebied een ongerepte wildernis met uitgestrekte graslanden en glooiende heuvels. Hier kunt u genieten van een exclusieve safari-ervaring met een beperkt aantal voertuigen en een overvloed aan wilde dieren. Met name voor de avonturiers die veel dieren willen zien, maar het tevens ook belangrijk vinden om weinig andere reizigers tegen te komen, is dit een zeer geschikt deel van de Mara. Er zijn slechts twee lodges in het park zelf, wat het exclusiever maakt.

Verder ligt ten noorden van de Mara game reserve het beroemde Mara North Conservancy reservaat. Een juweel dat bekend staat om haar unieke flora en fauna. Met haar rustige en afgelegen sfeer biedt dit gebied een intieme en authentieke ontmoeting met de natuur. Lodges zijn veelal iets luxer en enkel 4×4 voertuigen zijn hier toegestaan. Dit samen maakt dat dit deel van de Masai Mara dan ook veel rustiger is. Laat u informeren over de verschillende delen van de Mara en wat het beste bij uw wensen past!

Mogelijke activiteiten

  • Game drives
  • Paardrijden
  • Begeleide bush walks
  • Hete luchtballon safaris
  • Nacht game drives

Foto's