Samburu National Reserve

Samburu National Reserve

Wie aan Kenia denkt natuurlijk aan haar prachtige natuur en bijzondere safari bestemmingen. Daarbij zijn er een aantal gebieden die in een Kenia rondreis eigenlijk niet mogen ontbreken en Samburu is daar met absoluut recht één van. Hier kunt u genieten van een onvergetelijke safari-ervaring in een spectaculaire omgeving. Dit park, gelegen in het noorden van Kenia, kenmerkt zich door haar ruige karakter (semi woestijngebied) en vele bijzondere diersoorten die hier leven.

Tijdens uw verblijf gaat u genieten van diverse gamedrives en zult u versteld staan van de diverse en fascinerende dieren die u kunt tegenkomen. Bereid u voor op ontmoetingen met majestueuze leeuwen, luipaarden en cheeta’s, evenals elegante giraffen en imposante olifanten. Kijk uit naar de bijzondere generuk, Somalische struisvogel en Grevy’s zebra’s.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Samburu Game Reserve is de Ewaso Nyiro-rivier, die door het park stroomt. Deze levensader trekt een overvloed aan dieren aan, waardoor er tijdens de gamedrives altijd veel te zien valt . Ook is het mogelijk om onder andere nijlpaarden, krokodillen en talloze vogelsoorten te spotten. De rivieroever biedt tevens vaak een spectaculair schouwspel van roofdieren die hun dorst lessen en prooien besluipen.

Mogelijke activiteiten:

  • Gamedrives
  • Bezoek lokaal dorpje
  • Wandelen/hiken
  • Kameel (rijden) safari

Foto's